Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm şaşı. Özgüven eksikliğimi nasıl yenebilirim?

kaang914

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar

evet arkadaşlar bir gözüm doğuştan cok az görüyor ve şaşı buda benim psikolojımı etkılıyor özgüven eksikliğimin var bu durumu nasıl yenebilirim
ve insanların yüzüne bakarken bende bi korku oluşuyor fazla göz teması kuramıyorum ve kızlara karşı bir utangaclıgım var aynı zamanda fazla konuşkan biri değilim bu durumdan Dolayı ne yapmam gerekiyor
konuşkanlık yapan ilaçlar varmı cesaret verecek bişeyler Bu arada yaşım 18

Yardımcı olan ve konumu okuyan herkese Saygılar Sagolun Varolun.

Aynanın karşısına geç uzun bir süre kendine bak, sonra tüm insanların senin gibi olduğunu düşün. Diyelim ki herkes şaşı olarak yaratıldı, böyle olmuş olsaydı kafana takar mıydın? Senin orjinalin bu unutma. İnsanlar aynı yaratılmadı, kimisi yeşil gözlüdür, kimisi siyah gözlü, kimisi kısa-uzun, siyah-beyaz, vs... Senin şaşı olman diğer fiziksel özelliklerin gibi sana has bir özellik. Sonuçta görebiliyormuşsun, ya hiç göremeseydin?

İnsanlar herhangi bir araç kullanmadan uçamazlar, biri bir gün sana "Biz uçabiliyoruz, ohh sen uçamıyorsun." dese üzülür müydün? Ben üzülmezdim, çünkü yükseklik korkum var zaten benim. Ha eğer doğuştan uçabilme yeteneğim olsaydı sanırım yükseklik korkum da olmazdı.

Ben şaşı değilim seni tam anlamıyla anlayamayabilirim. Benim egzama hastalığım var. Zaman zaman yüzüm çok kötü bir görüntüye sahip oluyor. Gora filmindeki o meşhur repliği çok yaşamışımdır.

-Senin yüzüne n'olmuş?
"N'olmuş?" diyorum ben de boş bulunup, çünkü unutuyorum o an yüzümün nasıl bir görüntüye sahip olduğunu...

Bu forumdan arkadasin biri bana konuskanlik yapan bi ilac onermisti boyle bi onerisi olan varmi

"Konuşkanlık yapar" adı altında bir ilaç satıldığını sanmıyorum sadece bazı ilaçlar psikolojik olarak rahatlama sağladığında daha rahat konuşabilirsin belki ama bunlar çözüm değil bence. Düşünsene hayatın boyunca rahatça konuşabilmek adına bir ilaca bağlı kalmış olmak...ne kadar istersin ki böyle birşeyi. Onun yerine kendi çıtanı kendin kırman seni hayata bağlar ve bir ilacın başardığıyla değil kendi başarılarınla gurur duyarsın. Sana iddia ediyorum ki (bir kız olarak), hiçbir kız kendine güveni olmayan bir erkekle olmak istemez; bu yüzden sana tavsiyem ne olursa olsun kendine güvenmeyi öğrenmen ve konuşurken de karşındakine bunu hissettirmen. Başka yönlerinin üzerine eğilir-onları öne çıkartır, düzgün cümle kurabilen, espri yapan ve kendine ne olursa olsun güvenen biri olursan zaten hiçbir kişi gözüne takılmayacaktır;) Eğer sen tüm bunları yaparsan ve ona rağmen dış görünüşünle alakalı olumsuz bir yaklaşım alırsan da , bırak insanları yüzeysellikleriyle başbaşa! Kısacası demek istediğim ilaçta çzöüm aramaktan önce kendinde çözüm aramalısın, ve kendine güvenmeyi öğrenmelisin...

cipram 20 mg kullan istersen ama dikkat gerektiren bir işle mesgulsen pek de tavsiye etmem. sası gozler bazen insana sempatik gelir bu durumu da kullanabilirsin..

Doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir ilaç kullanmak doğru değil, önemli olan ilacın yapacağı etki değil senin içsel olarak olumlu düşünmen ve kendini olduğun gibi kabullenmen. Nasıl ki annemiz babamız ve bizi sevenler bizi bu halimizle kabullenmişse, bizi karşı cinsten sevecek olanlar bizi olduğum gibi kabullensin. Yoksa gözün şaşı diye seni sevmeyecekse saygı duymayacaksa bırak hiç gelmesin. Daha rahat hissetmeni sağlayacaksa renkli gözlük te kullanabilirsin, kendini biraz daha rahat hissedersn

Sevgili Kaan,

Gözündeki şaşılık okumana ne derece etki ediyor?Eğer okumanda bir sorun yoksa sana tavsiyem bol oku arkadaşım.Bilgi beceri olarak kendini geliştir.Boş çuval ayakta durmaz diye bir söz vardır bilirsin.Kendinde bu birikimi oluşturursan emin ol özgüvenin de yavaş yavaş gerçekleşecektir.Toplum güzel konuşmasını bilen,bilgili insanlara kapısını her zaman açar.

Kızlara gelince; sanırım çoğunluğumuz görünüme önem veririz.Ama kimsenin yarını garanti değildir arkadaşım.Seni gözündeki probleminden dolayı yanında bulmak istemiyorsa senin de çok umrunda olmasın.O da senin gibi bir insanoğlu nitekim.Ona mı düşmüş sana karşı bu tavrı yapmak.

Ne derece hak verirsin bilemiyorum ama bir tavsiyem de şu olsun sana.Her zaman şık giyinmeye çalış.Şıklıktan kastım marka,takım elbise falan değil.Kendine bakan insan kastım.İyi bir giyim,iyi bir traş vs gibi ince detayların da insanın kendine güveni getirdiğine inanıyorum ben.Denemekten zarar gelmez.

Not:Seni yanında istemeyen insanlarla muhatap olup da kendi köşene iyice çekilme arkadaşım.Hayat ellerinden akıp gidiyor ve sen bunu yaşamak için hayatın sana fırsat tanımasını bekleme lütfen.Koş,koş,koş

sevgili arkadaşım önce bu rahatsizliğini kabülleneceksin. rahatsizliğindan dolayı ileriye değilde geriye bakacaksın.senden daha zor durumda olanları göreceksin senin gözünün şaşılığı senin eksikliğin değilki senin kaderın bu bunu bir kere kabullenıp hayatını bu şekilde edame etireceksin. ona bakarsan benimde bir bacağımı baston niyetine kullanıyorum oturduğum yerde benden yakışıklısı yok diyorum ama yürümeye başladığım zaman bazı dengeler bozuluyor ama hiç bir zaman bunu sıkıntı etmedım ve bir şeyleri başarmanın peşinde oldum ve Allaha şükür onuda başarmış durumda hayatımızı edame ettiriyorum.
Sakatlığını dert etme içine kapanıklığını çevrende sosyal aktifitelere katılarak yenmeye çalış sen kendinde eksiklık görüp sıkılmana gerek yok sende bir eksiklık gören var ise o utansın veya mahçup olsun
Ayaklarının üzerine dik durmalısın ve başarılı olmanın veya geleçekte neleri başarmalıyımın hesabını yapmalısın

dostum selam benimde iki gözümde ileri derecede şaşılık vardı 2 saatlik bir amaliyatla düzeltirdim bunu hiç düşündün mü şimdi şaşlık amaliyatla düzeltiliyor dünya gözde elvan hanım var şaşlık üzerine türkiye ve dünyada sayılı doktorlardan

JEAM arkadaşın dediği gibi basit bir ameliyatla şaşılığı düzelttirebilirsiniz. Göz hareketleri sınırlı olur ama yine de bakanlar fazla bir şey anlamaz.

Özgüven istiyorsan , kendini olduğun gibi kabulleneceksin ve kabullendireceksin . Aksi halde ne ilaç tedavisi ki böyle bir ilacın varlığından şüphe duymaktayım , ne de birilerinin söylediği şeyler seni rahatlatabilir. Her şey sende başlayıp , sende son bulacak yani . Bunun farkına varmalısın . Ve bilmelisin ki sadece sen yoksun bu durumda olan . Şöyle ki ; koluma protez taktırmaya 40 takla atarak gitmiştim ve orada 1 kol,2 bacağına güle oynaya protez taktıran bir büyüğüme rastlamıştım . O gün bu gündür saygıyla eğiliyorum kendi önümde : )

Göz doktoru ile mutlaka dialog halindesindir sanırım.bende şaşılik ameliyatınin kolay olduğunu duymuştum. O zor gelirse gözlük kullanmakta çok işe yarıyor. Kızlar konusunda da sen kendini seversen seni sevmeyen kalmaz merak etme:) arkadaşlar ilaç önerme konusunda da lütfen dikkatli olum.

Bende de şaşılık var üstelik bonus hediye olarak miyoplukta var ;) Onu geç iki kulağımda da işitme kaybı var bu da amorti herhalde :D Yani senden daha kötü durumdayım göreceli olarak ama insanlarla iletişim kurabiliyorum.İlk başlarda zor olmuştu çünkü hem işitme kaybım vardı hem de lejyoner85 in belirttiği gibi sosyal fobim vardı.Hala sosyal fobim var ama öyle abartı boyutlarında değil artık.Mesela eskiden yolda yürürken kaybolsam kimseye adres soramazdım şimdi ise gayet rahatım.Senin yapacağın şeş korkunun üstüne gitmek.Korktuğun şeyin üstesine ısrarla gidersen o şey artık seni korkutmaz.Veya rol modeli diye isimlendirdiğim yöntemi uygula.Önce kendi kendine rol yap, hiçbir şey yokmuş gibi normal hayatın akışını yaşa, ondan sonra bir bakmışın artık rol yapmıyor, doğal davranıyorsun!Şunu da unutma, önemli olan başkalarının senin için ne düşündüğü değil, senin kendin için ne düşündüğün önemli.Bir şaşılık yüzünden kendini kısıtlayıp hayatı zehir etme derim çünkü çok şey kaybedersin ve ileride pişman olabilirsin "niye bunları zamanında yapmadım" diye.Hayatı olduğu gibi yaşa ve kendini olduğu gibi kabul et.Şaşısın diye üzülme, daha kötüsü de olabilirdi!...

kendini olduğun gibi kabul et

Arkadaşım bende aynı durumdayım. daha doğrusu 18 yaşına kadar belirgin bir şaşılığımyoktu fakat çok çok zayıf gören sol gözümde 18 yaşında belirgin bir kayma oldu küçükken farkedememişiz. eğer bir göz görmediğinden dolayı kayıyorsa bunun tedavisi olmazmış gitmediğim doktor kalmadı. ameliyat oluyor fakat göz görmediği için 5-6 ay sonra tekrar kayıyomuş. yarını belli olmayan bir hayatta kendine bu kadar dert etme. ben hafif renkli bir gözlük kullanıyorum. şaşılığı tamamen ortadan kaldırmasada frenliyor. Gözlüğü renklendirebilirsin yani. eğer muhabbet etmek dertleşmek istersen MSN den konuşabiliriz. Aslında bizim durumumuzda olan çok kişi var ama kimsenin birbirinden haberi yok. İnternet bu yönden bir nimet. MSN im safak_3_@windowslive.com:)

İlaç iyi bir fikir değil bence en son çaren ilaç olmalı. Ve olursada doktor tavsiyesi ile olmalı eş dost tavsiyesi ile değil.
Fiziksel görüntü bir noktaya kadar önemli inan buna. Bir yerden sonra her akıllı kadın bence ruha, dostluğa, arkadaşlığa bakar. Düşünsene evlendin 10 sene geçti aradan ve eşinle doğru dürüst sohbet bile edemiyorsun eşin çok güzel yada yakışıklı herneyse ama ortak bir diliniz ortak bir zevkiniz yok. Çekilirmi o evlilik :(

Ne demiş Aşık veysel "Güzelliğin 10 para etmez bu bendeki aşk olmasa"

Üst Alt