Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözümde görme kaybı mevcut. Askerlik durumum ne olur?

Hayatiyıldırım

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, sol gözümde göz tembelliğine bağlı görme kaybı var ve görme derecesi 0,15/10. Sağ gözüm ise tam görüyor. Ayrıca monoküler ehliyet sahibiyim. Bu durum askerlik için muafiyet sebebi midir ?. Şimdiden teşekkürler. Ayrıca tecili mi bozdurunca sonucu buraya yazacağım.

Benzer durumu olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi ?.

Son düzenleme:
Benim sağ gözüm gözlükle %20 görüyor. Sol gözlükle %100. Askerlikten muafım. İlk başvurduğunda askerlik şubesinde göz bozukluğunu belirt. Askeri hastanede muayene olup heyete gidiyorsun ve belgen çıkıyor. 2-3 gün içinde halledersin.

Merhaba arkadaşlar , sizlere bir sorum olacak 2 yıl önce sol gözümü coats hastalığından kaybettim , bu yıl askerlik yoklamam var , tek gözüm görmediği için askerlikten muaf olurmuyum?

Bende geçenlerde yazdım , tek gözumde çocukken geçirdiğim bir kaza nedeniyle görme kaybı oluştu , 3ay gibi bir sürecin sonunda yarın heyete çıkıyorum.Tum detayları, sonucu buraya yazarım. F1 B6 koduyla bir açıklama yapmadan heyete yolladı.Yarin göreceğim artık yasayip

Merhaba tek göz görmeme muaf olur 2010 da heyete girdim hem askerliğe hem de sefere elverişli değildir raporu aldim

Bugün 12 gibi hastaneden heyet sekerteri bir bayan aradı doktorun raporu yazarken bir hata yaptığını, düzeltmesi gerektiğini söyleyerek pazartesi gününe gelmemi söyledi.Pazartesi sabahtan düzeltirirsem aksamüstü heyete yetiştiririm dedi.
İyi ce sinir harbine döndü bu iş benim için.

Cuma günü iptal olan heyete bugün girdim.On rapor yüzüme okunmak suretiyle verildi. f1-b6 tanısıyla barışta askerliğe elverişli değil ,seferde görev alır sonucu çıktı, 8agustosta başlattığım işlemler bugün muaflikla son buldu.

benimde sağ gözümde nefelyon var fakat siz nasıl ölçüyorsunuz 1/10 gibi sağ gözüm 6 parmak bile sayamıyor ve sağlağım .

met95

yazdığınıza göre sağ gözünüzün parmak sayamadağından bahsetmişsiniz, büyük ihtimal muaflıkla sonuçlanır kasım 2018 de askerlik muayenesi oldum sol gözümde coats hastalığı mevcut ışık hissi dahi yok sağlık heyeti askerliğe elverişli değildir raporu verdi.

Merhaba gözüm sol 0.05 görüyor. çürük mü sayılıyor

doktora sordugumda gidilmemesi lAzım dediler

Bir gözüm görmüyor. Askerlik muafiyeti verilir mi?

Merhaba 02.02 askerliğim var yerler açıklanınca askerlik şubesine gidip sevk isticeğim doğuştan sol gözümdeki sinirler kopukmuş küçük yaştan beri hastanelere gidiyorum biri bozuk gözü biri gözünde doğuştan yara var diye diye bugüne geldim ve teşhis koyuldu sonunda doğuştan sol gözümün sinirleri kopuk. göz doktoru askerliğe elverişsiz raporu verirler büyük ihtimalle dedi odaklanma sorunu ve bulanık görmem var engel raporu %10 verildi askerliğe elverişsiz raporu alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

merhaba benimde 1 göz görmüyor muhaf oluyorsun .senin dilekçe vermen gerekiyor yanlız askeriyeye bilgine.onlarda seni sevk edyor muayena için bolşans

Üst Alt