Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözümde görme kaybım var. % kaç oranında rapor alabilirim?

skiua

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba, forumla yeni tanıştım ve saatlerdir okuyup bilgi edinmeye çalışmaktayım, bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Bir konuda yardımınıza ihtiyaç duymaktayım,

2010 yılında aldığım askerliğe elverişli değil raporum var ve üzerinde yazanları aynen aşağıda belirtiyorum,

görmeler: sağ gözde tashihle 0,1 , sol gözde tam düzeydedir .
skiyaskopi: sağ gözde -6,0 sferik eşdeğer -6,0 sol gözde +0,50(+0,50x5) sferik eşdeğer +0,75 dir. iki göz arasındaki sferik eşdeğer far -6,75 dir.

sağ gözün bu hale gelmesinin sebebi ise gözüme iğne batması sonucu gözümün merceğinin tamamen değişmiş olması ve buna bağlı tamamen bulanık görmem.

bu oranlara istinaden özürlülük oranım ne olur ? bu oranla gelen raporun bana +/- leri neler olur ?

Aslında bu raporu çıkartmak son isteyeceğim şeydi fakat malum günümüzün şartlarında İstanbul'da iş bulamadığımdan birde şansımı engelli kadrosunda denemek istiyorum.

Şimdiden ilgilenen, yardım eden herkese teşekkür ederim, sağlıcakla kalın...

geçmiş olsun... dercelerle alakalı net bir bilgim yok fakat bir gözün hiç görmemesine bazı durumlarda %26 bazılarında %32 oran veriliyor ,raporun bir anlamı olması için %40 ve üzeri olması gerekiyor , diğer gözünüzde görme kaybı varsa veya farklı rahatsızlığınız varsa ancak ozaman değerlendirilir diye düşünüyorum...

arkadaşım göz konusu çok karışık. benim bir gözüm %10 bir gözüm % 15 görüyor. Haftaya cuma günü raporum kaç çıktı öğreneceğim. Garanti % 40 alırsın diyemiyorlar.kaç alırım bilmiyorum. Bir gözün tamamen görmüyrsa ki anladıgım kadarıyla % 10 görme mevut biraz zor görünüyor
ama yinede başvur derim.Bazen kaza geçirilmesi başka göz hastalıkları vs düşünülerek rapor attırılıyor

evet öncelikle teşekkür ederim ilginize arkadaşlar. yani %40 ın altı iş bulmam konusunda bana bi yardımcı olabileceğini düşünmüyorum denemekte fayda var tabiki ama gururumada dokunmuyor değil. 40 altı sosyal yaşamdada herhangi bir indirim vs bir işe yaramıyordu sanırım ne yapacağıma karar veremedim suan kararsızım denesemmi şansımı diye... maliyeti ne oluyor bu raporu almak için bilginiz varmı? yesil_izmit seninde allah yardımcın olsun..

Üst Alt