Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözümde tembellik var. Ticari araç kullanamaz mıyım?

Kömür kentli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim sol gözümde %60 tembellik var sağda hiç bir sıkıntı yok ehliyet alınca ticari araç kullanamaz diye bir kısıtlama olurmu

Kömür kentli
Eğer bir gözün görmesi düzeltmeye (gözlükle) rağmen 0,1 in altında ise diğer göz tam sağlıklı olması şartıyla monoküler ehliyet verilir ve ticari araç, resmi araç ve ambulans kullanamaz kodu işlenir.

Şimdi benim anladığım kadarıyla yanlış anlamışsam özür dilerim şimdi ehliyet alınca bir kısıtlama olmaz diyorsunuz

Kömür kentli
%60 göz tembelliği görmede nasıl bir dezavantaj yaratıyor, gözlük ile ne kadar tolere ediliyor bilmiyorum, o yüzden bir şey diyemiyorum.
Gözlükle düzelmeyen görme kaybınız ne kadar ?
Bir de ticari araçta kastınız nedir ? Hafif ticari araç denen Doblo tipi bir araç alıp özel olarak mı kullanacaksınız, yoksa bir yerde şoför olarak çalışıyor yahut kendi işyerinizde ticari amaçla mı kullanacaksınız ?

Ticari taksi yani t plaka araç kullanırken şuanlık bı sıkıntım yok gayet rahat kullanıyorum

Üst Alt