Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözümdeki görme yokluğu için verilecek rapor oranı..?

karadusunce

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Sağ gözümde aldıgım bir darbe yüzünden retinada yırtık oluşmuş silikon ameliyatı oldum ve bu ameliyatım uzun bir süre daha devam edecek sağ göz şu an sadece ışık görüyor engelli raporu almak istiyorum hastahaneye gittigim zaman doktor bana %32 rapor verilecegini söyledi %40 olması için yapabilecegim bir şey var mı ?

tek gözünüzdeki rahatsızlığınız için oranı doktor doğru söylemiş, %40 ve üzeri için diğer gözünüzde benzer bir problem veya kalıcı başka rahatsızlığınızın olması gerekiyor

@mustafa.ay

evet var sorunlu gözümde (sagdaki) olan

@ali fikri

ilk önce ilginiz için teşekkur diyorum hastahaneden başka bir hastayla konuştuk adam oglumun da gözü retinadan ameliyat olmuş doktor %32 verdi bizde psikiyatri'ye gittik %8 oran daha aldık şu an %40 raporu var oglumun dedi.Bu nasıl oluyor bir biginiz var mı ?

karadusunce psikiyatriyle ilgili bende forumdan örnekler görüyorum, varsa böyle bir durumunuz bölümdeki doktora iletebilirsiniz ve değerlendirilir... retina ile ilgili kendimden biliyorum ağır kaldırmak,darbe almak ( kafa veya göze ), koşmak gibi durumlar büyük risk ! bu raporunuzu pozitif yönde etkilermi ( her ik göz için ) onu bi doktorunuzla görüşün derim...birde yalnış hatırlamıyorsam silikonlu olan amelyat vitrektomi gibi birşeydi ki bu operasyon genelde yan etki olarak göz tansiyonu yapar, buda varsa mutlaka değerlendirilir diye düşünüyorum

ali fikri

evet bunları hepsi var bende darbe koşma zıplama agır şeyler kaldırma ve en kötüsü göz tansiyonu tabi peki en kısa zamanda psikiyatriyle görüşecem inş olumlu geçer ve konuylu ilgisi yok ama eger sorun olmazsa sizin için merak ettigim soruları sormak istiyorum çünkü çok çektim bu gözden ne kadar bilgi alsam benim için o kadar iyi

Hangi gözde retina yırtıldı normal herhangi bir darbeyle mi yoksa kendiliginden mi yırtıldı:
Silikon varken Görme durumu nasıl:
Hangi şehirde hangi doktora gittiniz:
Kaç kere ameliyat oldunuz:
Toplam kaç yıl sürdü retinanın yapışması normal hataya dönmeniz için veya ameliyat hala sürüyormu:
Bütün ameliyatlarınız bittiyse şu an ki görme durumunuz nedir ve gözle herhangi bir sorun yaşıyor musunuz?

Lütfen kusuruma bakmayın çok soru sordum size

öncelikle sizede çok geçmiş olsun, şifa diliyorum... karadusunce 12-13 yaşındayken top çarpması sonucu oldu, sol gözümde dekolman-vitrektomi-katarakt-göz tansiyonu için defalarca operasyon oldum fakat yırtıklar büyük olduğundan ve geç kalındığından fayda etmedi, hatırladığım on'un (10) üstünde amelyat geçirdim ! umudu kestik dahada üstelemedik ayrıca ameliyat sayısı çok olunca fizikende değişiklikler oldu,vitrektomi sırasında koyulan silikon hala gözümde duruyor ( aldırmak istedim fakat daha'da küçülebileceği söylendi aldırmadım ) üzerinden biraz zaman geçti ve diğer gözümde'de kendiliğinden yırtıklar oluştu ve bunun içinde operasyon ile lazer tedavileri oldum, erken fark edildiği için minumum kayıpla şimdilik atlattık :) altı ayda bir aksatmadan kontrollerime giderim... özet olarak solda görme yok sağda ise az kayıpla devam :)

öncelikle sizede çok geçmiş olsun, şifa diliyorum... karadusunce 12-13 yaşındayken top çarpması sonucu oldu, sol gözümde dekolman-vitrektomi-katarakt-göz tansiyonu için defalarca operasyon oldum fakat yırtıklar büyük olduğundan ve geç kalındığından fayda etmedi, hatırladığım on'un (10) üstünde amelyat geçirdim ! umudu kestik dahada üstelemedik ayrıca ameliyat sayısı çok olunca fizikende değişiklikler oldu,vitrektomi sırasında koyulan silikon hala gözümde duruyor ( aldırmak istedim fakat daha'da küçülebileceği söylendi aldırmadım ) üzerinden biraz zaman geçti ve diğer gözümde'de kendiliğinden yırtıklar oluştu ve bunun içinde operasyon ile lazer tedavileri oldum, erken fark edildiği için minumum kayıpla şimdilik atlattık :) altı ayda bir aksatmadan kontrollerime giderim... özet olarak solda görme yok sağda ise az kayıpla devam :)

sizinde allah yardımcınız olsun inşallah bu durumu en kısa zamanda atlatırsınız sizde

Üst Alt