Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözümü iş kazasında kaybettim. Emekli olma hakkım var mı?

paşam28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar selam.siteye bu gün üye oldum.öğrenmek istediğim soru şu.

23 yıldır sürekli iş görememezlik parası alıyorum,iş kazasından dolayı.iş kazasında sol gözümü kaybettim.o zaman %58.8 oran vermişlerdi.
2002 yılında başka işe girmek için işyeri engelli raporu istedi.şişli etfal has.heyete girdim %42.2 oran verdi.
2006 yılında vergi indirimi almak için müracat ettim cevap geldi engelli oranınız %20 dir diye.
bu arada bel fıtığından 2 defa ameliyat oldum.50 gün öncede işten çıkarıldım.

8700 gün ödenmiş primim var.

soru1:işkazası raporu ile sonradan olduğum bel ameliyat raporunu birleştirip %40 engele ulaşabilirmiyim.

soru2:bu durumda ben malulenmi emekli sayılırım.

soru3:pirimlerim 4000 tl civarından ödendiğinden malulen emekli olursam maaşım düşük bağlanırmı.

sorularıma cevap verirseniz beni bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.

ben bildiğim maaş baglanır alan var iş kazasından dolayı sgk kurumuna sor

paşam28

Bir gözün görmemesi halinde %32 oran verilir. Balthazard formülü ile toplandığında %40'a ulaşabilmesi için sakatlık oranı cetveli'ne göre %12'lik bir orana daha ihtiyacınız var. Bel fıtığı ameliyatınız bunu sağlar mı, bilemiyorum.

Eğer %40 rapor ve ona istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, erken Yaşlılık emekliliği hakkınız olur (dikkat, MALULEN değil!)

Maaş hesabı için buraya tıklayabilirsiniz. Ama unutmayın, sürekli iş göremezlik geliri alırken aynı anda emekliliği de hak ederseniz, iki maaştan fazlasının tamamını, az olanın yarısını alırsınız.

Eğer çok uzun zaman yoksa sıradan emekliliğe, hiç bulaşmamanızı öneririm! Şimdi düşük oranlı bir rapor verilir, sgk buna istinaden aldığınız sürekli iş göremezlik geliri için kontrol ister, düşük orandan dolayı maaşınızı düşürü vs. derken alın başınıza bela! Mahkemelerde koşturmaktan illallah edersiniz.

Üst Alt