Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözümün görmemesi için yüzde 20 verildi..?

berkan996

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
yuzde 32 alanlar neye gore alıyorlar her hastane farklı rapormu verıyor raporda sag goz(+) sol goz tam yazıyor yanı bı gorme yok gozumde sıfır neye gore verdıler

yokmu bılgısı olan admınnn bı yardımc ol ALLAH askına ya lutfen

Rapora itiraz edebilirsiniz. Ama unutmayın, oran % 40'ın altında kaldığında sakat statüsünde sayılmazsınız. Yani % 20 ile % 32 arasında o açıdan bir fark yok...

Tesekkur ederim viliyorum ole oldgnuda piskiyatriye gidiyorum 8 ay oldu tdavim devam ediyo 1 sene oldumi hoca sobucu dicek dgeryle birlestircem sadece is amacli gozumuzden is bulmak imkansi oldu cunku

Yeterli oranda rapor alamıyorum. Yüzdem (%) düşük veriliyor?

uzun zamandan beri bir gözümün görmemesinden dolayı rapor almak için uğraşıyorum ama alamıyorum % 20 aldım bı hastaneden başka bı hastaneye gıdıp goz doktoruna sordum %30 alırsın dedı fakat %30 da bı ıse yaramıyor askerlıkten curuguz bu sekılde kactane ıse basvurduysam adamlar ya sakat raporu yada saglam raporu ıstıyolar saglamıda alamıyoruz malum sakatıda vermıyolar e benım gıbı ınsanlar ne yapacaklar pekı bızım yasamaya hakkımız yokmu neden yasalar hıc bızım gıbı ınsanları dusunmuyo ya cıldırmamak elde degıl devlet bıze ne dıyokı gıt ne halın varsa gor dıyor bu nasıl adalettırkı ya bunun yokmudur bı formulu yanı butun yollar kapalımı ınsan hakları mahkemesıne basvursak bı sonuc cıkmazmı fıkrlerınızı beklıyorum

Sakatlık cetvelinin derhal düzeltilmesi gerekiyor artık ....

sağoloun ALLAH cümlemizin yardımcısı olsun İNŞALLAH fakat aklım mantıgım almıyor bu nasıl gormezden gelınebılır bu durumda olan bıtek ben degılım benım durumumda olan mılyonlarca ınsan var bızım hayalerımızı çalmak kımın hakkı ya tamam mademkı sakat olarak gormuyolar bızı bı yasa cıkarsınlar hıc kımse sakat olarak gormesın tıcarı ehlıyet bıle alamıyorum yanı devlet ısıne geldıgı gıbı çarkı donduruyo yazıklar olsun

Başlar ayak, ayaklar baş olursa saçma sapan yasaların ve düzenlemenin kurbanı insanlar olur....

merhaba berkan kardeş
senin sıkıntılarının neler olduğunu ben çok iyi bilirim. ama bir yanlışlık var.çünkü ben 2010 öncesinde rapor almak için gittiğimde senin oranını verdiler. sonrasında yani 2012 eylülde tekrar başvurdum ve sadece gözden %32 olmak kaydıyla toplamde %55 oranında rapor aldım. burda senin yapman gereken öncelikle raporu aldığın hastanede senin rahatsızlığını tam olarak tespit edecek yeterli teçhizat var mı ?sonrasında sen tekrar rapor için başvurmalısın ama başka bir hastaneye(rapor vermeye yetkili). gözündeki görme oranın düşükse bundan dolayı seni monoküler olarak değerlendirmeleri ve sağlam gözünü de muayene etmeliler. eğer görmeyen gözün görme oranı çok kötü ise sana direk %32 vermeleri gerekir.çünkü görme oranı düşük olduğu için gözün ha var ha yok diye değerlendirilip monoküler olarak %32 oranın cepte olur. artık bu oran %40 nasıl olur onu da sen bileceksin.(sağlam gözün diğer görmeyen gözünün işini de yaptığı için onun da az görmesi gibi)
kolay gelsin.

kelebek hanım merhaba anladığım kadarıyla biraz bu konularda bilginiz var eğer bilginiz varsa bende size bişey danışmak istiyorum benimde tek gözüm hiç görmüyo ve ayrıca anksiyete tedavisi görmekteyim aşırı titreme ve heyacan tabi durumdan dolayı çalışamıyorumda bende bu gün rapor alabilirmiyim diye sormak için hastaneye gittim ve piskolojiden 20 oran dediler gözdende şöyle bir saçma cvp verdiler eğer gözün hepsi görmüyosa ama kendi orjinal gözün duruyosa 20 yada 25 oluyomuş fakat göz tamamiyle alınmışsa ozaman 32 alabilirmişim sence böyle bişey doğrumudur sadece sembolik duran ama hiç birşekilde aktif olmayan göze bukadar az vermesi normalmi ne yapmalıyım doktoru şikayetmi etmeliyim öyleyse nereye yapmalıyım anladığım kadarıylada bu verdikleri oranlar 40 yapmıyo bilgi verisrsen sevinirim

Benim bildiğimde tümörden alınırsa % 42, diğer durumlarda göz olsada, olmasada tamemen görmediğinde % 32 dir. Bugüne kadarki bir çok örnekte bu şekildeydi.
Siz rapor almak için o hastaneye yada başka bir hastaneye başvurun, sonuç % 40'ın altında olursa ve gözünüz tamamen görmediği halde % 32 verilmezse, bu durumda İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz edip başka bir hastaneye sevkinizi isteyebilirsiniz....

Hangi hastahane sana bu oranı verdi onu yazabilir misin ?

hatay kırıkhan devlet hastanesi

neden sordunuz hangi hastane

aliandic;

süre dolmadan itiraz et gerekirse hekim e görevini kötüye kullanmaktan dava et ... sonuna kadar kovala 2 i vermeleri lazım

ben % 32 aldım ama benim iki gözümde keratokonus var. sağ %10 sol %30 görüyor.

orbita kaybı yoksa %32 verrmeyebilir doktor

adil bey neden sordunuz hastaneyi

doktorun söylediğine göre 2011 mi 2012 den sonramı değişmiş birde bana fırça atıyo benden dahamı iyi biliyon deyip yani şunu anlıyamıyorum benmi gözüm sadece sembolik orda duruyo ve hiç bir işe yaramıyo arkadaşlar bu doktoru nereye şikayet etmeliyim hastanemi aile ve sosyal politikalarmı yoksa sağlık bakanlığımı neyapmam lazım

reco 61 orbita derken neyi kasteddiniz anlamadım ben gözüme taşla vurulması sonucu hem burnumda kırık hemde gözün arkası yırtıldı ankarada uzun amaliyatlar geçirdim ve kaybettim senin dediğini açıklarsan merak ettim

Benimde tek gözüm görmüyor diğeri 18 derece miyop bu yüzde diğer gözün sağlam olup olmaması ile ilğili veriyorlar bana ankara numune de %58 verdiler sol gözüöü retina yırtılması sonucu kaybetmiştim sağda miyop var oda tedavisi zor çok yüksek

Son düzenleme:
Arkadaslar benim gozum tas darbesiyle darbe aldi ve retina dekolman amaliyati oldum ve simdi bu halde doktor 20yada25alirsin diyor yeni kanun boyleymis dogrumu geercekten yoksa bu doktoru nereye sikayet etmeliyim

adil12;

arkadaşlar hepinize teşekkür edrim sizlerin tavsiyesiyle sağlık bakanlığına dilekçe yazdım ve olmaz diyen doktor şimdide kıvırmaya kalkıyo ben şimdi sizden şunu öğrenmek istiyorum benin gözüm retina dekolman amaliyatlı ve hiç görmüyo tabi bunu anlıyabilmesi için ultrasonla bakılması gerekiyomuş doktor öyle söyledi bilmiyorum belkide işi yokuşa sürdü şimdi ben başka hastaneye gitmek istesem mesela üniversitede olabilir sevklimi gitmeliyim yoksa normal gidip oraya rapor içinmi başvurmam gerekiyo birde benim sivildeki raporlarımı bulamıyorum orda muayaneyle çıkarmı görmediğim yoksa evrak götürmelimiyim bilgi verirseniz çok sevinirim

Üst Alt