Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözün görmemesi emeklilik açısından bir avantaj sağlar mı?

sayaken

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben 8 yaşında kaza sonucu bir gözümü kaybettim. Fakat hiç bir resmi kurumda raporlanmış belgem yok.
1991 SSK girişim var. şuan 54 yaşındayım 3 sene önce sgk ya gittim 3 sene sonra emeklisin dediler.
3 yıl geçti aradan bu 3 yıl içerisinde isteğe bağlı SSK ödemem yapıldı şimdi tekrar gittim 2018 diyorlar sinirden ne yapacağımı bilemiyorum.
3925 günüm var. Fakat sadece 1 yıl hem bağkur hemde isteğe bağlı SSK ödemem var.
Bana yaşla ilgili sorun olmadığını 5525 günü tamamlamam gerektiğini söylediler. Bugüne kadar engel durumumu resmi olarak gizli tuttum.
Fakat şu saatten sonra eğerki bir şansım varsa bunu değerlendirmek istiyorum.
Ben ne yapabilirim sizden yardımlarınızı bekliyorum.

Selen,
Tek gözün görmemesi oranı 32% dir ve 32% ile engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanamazsınız.
30.10.2008 tarihinden sonra isteğe bağlı prim ödemeniz 3,5 yıldan (1262 gün)fazla ise emeklilik şartlarınız bağ-kur a göre hesaplanır.Velev ki bu tarihten sonra prim ödemeniz 3,5 yıldan (1262 gün) den az ise hemen isteğe bağlı ödemeyi durdurunuz.
Şu tablo sizin işinizi görür inceleyin,,

aYUuZ.jpg

Teşekkür ederim.
erkeklerin yazıyor bayanlar için tablo değişiyormu?

30.10.2008 tarihinden sonra isteğe bağlı SSK prim ödemem 3,5 yıldan fazla bu durumda bağkurdan hesaplatıp emekli olabilirmiyim? Engelimle ilgili şimdiye kadar resmi bir raporum yok bu sorun yaratırmı?

Resmi raporunuzun olmaması engel teşkil etmez birey ister engelli olarak ister sağlam olarak emekli olma talebinde bulunabilir.
emeklilik2.jpg

Üst Alt