Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözün görmemesi ve diğerindeki astigmat için alınabilecek rapor oranı?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
sağ gözüm görmüyor ışık hissi bile yok sol gözde de 1 astigmat rapor oranı ne alabilirim.1 astigmatın da ne olduğunu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim eskiden denedim fakat alamadın 3 kere girdim kurula %25 %32 %20 oran verdiler.eski raporum %43 sürekli dir yazıyo fakat kabul etmiyorlar.yeni düzenlemeyle kaç alabilirim.
eski raporu 1998 de %43 almıştım sürekli yazıyor ankara hastanesinden almıştım. 2006 da gittim tekrar %20 verdiler. alana kadar devam diyorum .durmak yok yola devam dediler engellileri perişan ettiler

aynı sorun bendede var kardeşim geçen yıl girdim %29 verdiler 16.12.2010 da yeni yasa çıktı ama yeni yasada ne kadar veriyorlar bende ögrenemedim ögrenenlerde yazmıyorlar bu durum için bende konu açtım ama saglıklı bir bilgi alamadım

Sağlık Bakanlığının, herhangi bir özürlüye, özürlülük derecesini belirleyen bir rapor verdiğinde, fiziki olarak ne oranda özürü olduğunu tespit ettiğini belirten Dinçer, bakanlığının ise maliyetle ilgili, maaş bağlayacağından bu raporu esas almadığını anlattı.

Dinçer, kendileri için özürlünün, özürlülüğüyle çalışıp çalışamayacağının esas olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Özürlülük derecesi Sağlık Bakanlığına göre yüzde 60-70 olmasına rağmen çalışmasına mani bir durum yoksa onun maliyetini belirleyen derecesi daha düşük çıkar, malullük emeklilik maaşı bağlamayız. Çalışma Bakanlığının verdiği rapor, onun iş yapma gücünün kaybıyla ilgili rapordur. Orada verilen özürlülük derecesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edilip edilmediğiyle ilgili tartışma çok anlamlı olmaz.

adamların para kısıltlamasına gittikleri durumlara bakın ya nasıl iş anlamadım ya kendileri 2 dönem seçildikden sonra emekli oluyorlar kendinizden de kısınsana biraz bida bu akepe ye oy verirsem.çalışa bilecekleri ayıtlıyolarmış işe bak ben tek gözle 18 senedir kaynakçılık yapıyom bana yazık değilmi ama hesabını ben öbür tarafda soracam bunlardan.sanki sahte rapor alıyoz.

Anamnez: Sol gözü çocukluğunda enüklee edilmiş.
Şu anki semptomları: Tüm ofis fonksiyonlarını yapabiliyor.
Fizik muayene: Sol gözde iyi uyumlu bir protezi var.
Tanı: Retinoblastom hikayesi.
Klinik: Binoküler Görme Keskinliği: 20/20
Sağ Göz Görme Keskinliği: 20/20
Sol göz Görme Keskinliği 0
G.K. Keskinlik Puanı
Binoküler G.K.: 20/ 20 100 x3 = 300
Sağ Göz G.K.: 20/ 20 100 x1 =100
Sol Göz G.K.: 0 0 x1= 0
400 / 5 = 80
İşlevsel keskinlik puanı (İKP) : 80
İşlevsel Alan Puanı (İAP) : 100-15=85
İşlevsel Görme Puanı (İGP) : 80x85/100=68
Görme Sistemi Yetersizlik Oranı (GSYO): 100-68=32
Görme Sistemi yetersizliğine göre Özür Oranı = 32 (GSYO, 50 veya daha az olduğu için GSYO Özür Oranına denktir). Bu kişiye tedaviye cevap veren klinik evreli malign tümör (retinoblastom) nedeniyle net % 10 ilave yapılır ve kişinin Özür Oranı = 32 + 10 = 42 bulunur.
arkadaşım ben buradan sunu çıkarttım bir gözün tamamen görmemesinin oranı%32 eger diger gözde veya vücudun herhangi bir yerinde %8 alacak bi durumun varsa bu iş tamam %40 topluyorsun allah hepimize yardım etsin.

1 numara astigmat için anlamlı bir rapor verilmez. Bir gözün görmemesine de %32 verilir.

Üst Alt