Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözün görmemesi ve yürüyüşte aksama için verilecek rapor oranı..?

ibrahim__27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar arkadaşlar
Ben 1998 senesinde bir trafik kazası geçirdim
Ve benim o anki durumumda beyinde iç kanama oldu ameliyat oldum
Şuan sağ ayağımda platin var ve değnek yardımıyla yürüyorum
Sağ gözüm tamamen görmüyor diğer gözüm ise % 30-35 civarı görüyor
2004 Adalet bakanlığı adli tığ kurumundan % 56 meslekten kazanma gücünden kaybetmiştir.

Bugün ise gidip rapor alacağım zaman sağ gözüm görmediği halde doktor ışık var dedi
Topallayarak yürüdüğüm halde doktor kemikte kaynama olmuş dedi
Ve kaza sonrası asabileştiğim halde ve toplamında 8 doktora gözüktükten sonra sadece ortopedi ve göz bölümü kısmına durum bildirildiği halde beni heyete çıkarmayıp %32 meslekten kayıp diye rapor verdiler
Şimdi ben bu durum karşısında onları mahkemeye vermek istiyorum ama bundan önce yapmam gerekenler nelerdir yardımcı olur musunuz

itiraz et kardeşim aksama varsa ayagına git psikologa anlat derdini isyanını dile getir.Gerçekten çok üzücü bir durum 1 göz görmüyor aksama var?
Ben 20 yaşındayım askerlikten muaf oldum eğer rapor almasam nasıl iş bulucaktım bu yaşımda? devletin bu kati yani çok hüsran.

İlk önce il sağlık müdürlüğüne başvurup elinizdeki rapora itiraz edin.. Sizi başka hastaneye sevk edeceklerdir. Sevk edildiğiniz hastaneden de aynı oran çıkarsa rapor oranınız kesinleşir. Farklı oran çıkarsa hakem hastaneye sevk edilirsiniz. Hakem hastaneden de düşük oran çıkarsa dava açabilirsiniz.

Sürecinizi ve sonucu bizimle paylaşın lütfen..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt