Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözün görmemesi vize açısından soruna yol açar mı?

trhakan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Foruma Yeni Katıldım Öncelikle Bütün Üye Arkadaşlara Sağlıklı Mutlu Günler Dilerim..

1999 Yılında Sol Gözümü İş Kazasında Yitirdim ve % 40 Engelli Raporum Var Her Ay Maaş Alıyorum %70 Ödeme Gözüküyor Şuan Maaş Son Zamdan Sonra 595.00 TL Raporumda Sürekli %70 Neden Bunu Bilen Varsa Açıklarsa Sevinirim.

Ayrıca Eşim Fransız Vatandaşı Nikahımızı Yaptık Vize İçin Başvuru Yaptık Sağlık Raporu İsteyecek Konsolosluk Gözümün Görmemesi Vize İçin Problem Olur mu ?

Yeni Olduğum İçin Forum Başlıklarına Baktım Umarım Yanlış Yere Açmamışımdır Öyle Bir Durum Varsada Affedin Dostlar..

Sağlıklı Mutlu Günler

Benimde bir gözüm görmüyor ayrıca bir elimde parmaklarım yok Almanya ya gittim geldim hiç bir sıkıntı olmadı, ama senin durum biraz farklı gibi şuan Türkiye'nin Fransayla ilişkilerine bakarsak daha doğrusu Avrupanın hemen hemen her ülkesi için geçerli bir durum, Türk vatandaşlarına vize verirken iki kere düşünüyorlar geri çevirme ihtimalleri bile var. Sana tavsiyem konsolosluktaki memurlarla konuşurken orda kalıcı olmadığına ikna etmen gerekiyor tabi kalıcı değilsen.

Ebola virusu yoksa gidersin.Sağlık raporları bulaşıcı hastalık yönünden değerlendirilir.Yinede bilgisi olanlar yazsın.

Gözünün görmemesi problem olurmu diye sormuş, soruyu anlayanlar cevap yazsın.

Merhabalar,

Vize için bildiğim kadarıyla sağlık raporu istenmiyor sadece seyahat sağlık sigortası isteniyor. Oturma izni mi acaba sorduğunuz işlem? Bu durumda gözünüzle ilgili bir problem olur mu bilmiyorum ama ülkesine göre bazen çok detaylı evrak ve raporlar istenebiliyor.

adnan bey yardımınız için teşekkür ederim

mert bey aile birleşimi olduğu için eşim fransız vatandaşı olduğu için uzun süre vize veriliyor 1 yıllık vize çıkıyor ilk etap da sonra 5 yıl boyunca böyle sonra 10 senelik oturum oluyormuş benım çalışmam işsiz olmam vs hakkında hiç evrak istemedıler banka hesabı vs sadece fransaya gelınce ne iş yapacaksın gibi sorular sordular o kadar turist vizesi ile farkılı durumumuz.Kısaca konsoloslugun yaptıgı saglık muayenesi ciğer filmi istiyorlarmış birde kalp dinliyor o kadar ben acaba gözüm görmediğini söylesem mi söylemesem mi yanlıs işler acılmasın diye siz değerli arkadaslara sormak istedim

vaktını ayırıp görüşlerinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim

Bu durumda maalesef çok net birşey söyleyemeyeceğim. Ancak eğer doldurduğunuz formlarda bu yönde bir soru varsa "sağlık problemi / engel" gözünüzle ilgili durumu açıkça belirtmek gerekir. Yazmıyorsa şahsi fikrim bir mani oluşturmayacağı yönünde ama bunu belirtmek ya da bu konuda onlara soru sormak size kalmış.

Üst Alt