Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözün görmemesinden dolayı alacağım rapor bir işime yarar mı?

behoo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba bir konuda size danışmak istiyorum.benim sol gözüm tamamen kör oldu ve şu an protezden başka bişey önermiyorlar. acaba bu durumda sağlık raporu alabilir miyim ya da alacağım sağlık raporu %40'ın altındaysa ne işime yarayabilir. zira lisans mezunuyum ve kpss ales benzeri sınavlara gireceğim.teşekkür ederim

Gözünüz tümörden alınırsa ve protez olursa % 42 veriliyor diye biliyorum, bunun dışında % 32 veriliyor protez olsa dahi tek gözün görmemesi için... % 40 ve üzeri olmazsa işinize yaramaz.

uzun zaman önce geçirdiğim bir kaza sonucu kaybettim yani timör değil.

O zaman % 32 verilir, başka rahatsızlığınız yoksa engelli statüsünde sayılmazsınız.

doğrusu iş hayatında ve reel hayatta engelli sayıldığım için önüme çeşitli engeller çıkarılıyor. ancak devlet nezdinde engelli olarak olarak görülmediğim için engelli sayılmıyorum. yaman bir çelişki ortaya çıkıyor. zaten bu konuda çektiğim sıkıntılar psikoljimi bozdukça bozuyor. kalan % 8i de psikolojik yıpranmadan almak istesem (ki dışarıdan bakıldığında saçma görünebilir) mümkün müdür acaba. bu konuda bir bilginiz var mı?

% 8 değil, % 12 almanız gerekiyor. Verilir mi bilmemiz mümkün değil ancak, psikolojik rahatsızlıklar işin içine girdiğinde rapor süreli olabilir. Engelli sınavları ile ilgili forumumuzdaki açılmış olan başlıklardan bildiğim kadarıyla süreli raporla kazandığınızda yeni rapor isteyen kurumlarda oluyormuş, istemeyenlerde...
Yine süreli raporlarla diğer haklarınızdan yararlandığınızda, süre bitimine yakın yeni raporunuzu kuruma vermeniz gerekir...

çok teşekkür edeim yardımlarınız için umarım dediğiniz gibi de olsa bir umut olabilir.

tekrar merhaba. ankarada özürlü raporu almak için başvurdum ve bana sadece gözden %32 verdiler. göz doktorundan başka diğer doktorlardan kimseye muayene olmadım. ancak internette ve bir kaç uzman arkadaşla konuşup durumu anlattım ve bende anksiyete bozukluğunun da olabileceğini söylediler. o konuyu da araştırdığım zaman gerçekten belirtilerine uyuyorum. acaba tekrar rapor almak istediğimde anksiyete bozukluğu için herhangi yüzdelik engel durumu verirler mi? bu konuda bilginiz var mı ? teşekkür ederim

Üst Alt