Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözün görmemesine yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

dağ

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
yeni yönetmenlıkte bir gözü tamamen görmeyen yuzde kaç rapor alınır tesekurler

bunun formulu nedir önceden %40 veriliyordu şimdiki hükümet kabul etmiyor yazık hakkı gasp etmek marifet değildir

(Görme Alanı-15)X(İşlevsel alan puanı-20)
diğer gözün sağlamlığına göre hesaplanıyor..
diğer göz %100 üzerinden hesaplanırsa.%32 çıkıyor..

slm arkadaşlar benim bir arkadaş 1996 da trafik kazası geçirdı sol gözünde sinir atrofisi teşhisi kondu tamamen göremiyor acaba 2022 maaşı alması için gerekli olan %40 raporu alabilirmı.
birde her iki elide birde sol ayak 6 parmaklı yani 23 parmak eder ayak parmağını aldırdı şimdi yururken bide aksamada var
sizce %40 alma şansı varmı
cevaplarınızı bekliyorum

Kanunlar hep engellilerin aleyhine işliyor her dönem bir hakkımız gasp ediliyor.. ama elden gelen birşey yok burda yazzılıyor ciziliyor.. mecliste birtane vekil var bu son çıkarılacak engelliler yasası için koyduğu tepkini 10/1 ni balthazar hesaplaması içi n neden koymadı ? hep göz boyaa arkadaşlar.. engelliler en büyük kazığı balthazar formulünde yemiştir. alan almış raporunu bu güne kadar engelli hakları bizden öncekiler tarafından korundu sahip çıkıldı. ama biz aynı özveriyi gösteremedik haklarımıza sahip çıkamadık. ne zaman ateş bacamıza düşerse o zaman sesimiz çıkar ama iş iş ten geçmiş olur. bugün bir sitede rastladım bir engellinin sağ bacağı diz kapaktan aşağı yok adama %27 rapor vermişler... nedir bu adam sakatmı? sağlammı ?

bir gözün tamamen görmemesi %32 dir ama diger saydıgın durumlardanda bir şeyler alır bana kalırsa rapor için müracat edip bi şans denemek lazım arkadaşım

bir gözün görmemesi yüzde 20 dir.değişti mi oranlar?

arkadaşlar yeni kurul yüzdelerine göre sol göz protez olursa yüzde kac veriyorlar

arkadaşım bir gözün görmemesi %32 dir buna ayrıca gözün durumuna göre (yani dr.un insiyatifine kalmış )%10 da eklenebiliyor yani bu durumda senin göz protez oldugu için 32+10=%42 alman lazım

insiyatif diye birşey yok bir göz görmüyor öbür göz görüyorsa %32dir bir göz görmüyor öbür gözde görme 0,7 ise 42 dir ve diğer gözün görme orani düştükçe bu oran yükselir

arkadaşlar eminmisiniz bu %32 de , son degişikliktemi yüzde %32 oldu ?

ewet arkadaşım 16.12.2010 tarihli yeni yönetmelikte böyle diyor

16/12/2010 dan önce %20 oluyordu.değiştimi bu oranlar bend e yenileteyim raporumu?
arkadaşlar her iki göz de yüzde 10 görüyor.kaç verirler?

monoküler %32 veriyorlar , nasıl tamamlıcaz bunu %40 ?

kolunu bacagını sakatlamak lazım baska tamamlayamazsın bu hukumet boyle ve halada oy verıolar yazık

ben aldım %25 verıolar
benım gozum 10 da 1 gorme oranı tek goz

ben 2006da aldım sağ gözüm tamamen görmüyor ve protez kullanıyorum %32,2 verdiler. sol kulağımdada 60 db işitme kaybı mevcut buda %10 toplamda %42,2 rapor verdi Çapa Tıp fakültesi.

koray67 sen ne zaman aldın raporu?; % 25 vermemeleri lazım! bir gözün hiç görmüyorsa %32 standart oranda verilmelidir.

arkadaşlar benim sag göz-8-1 sol ise-7.50-2 sag gözüm artık görmüyor ve miyop ve astigmatta mevcut gözümün ilerlemesi durmadıgı için ameliyat olma sansım yok olsa bile gene miyoptan kurtulamıyorum ve sag gözüm sürekli kayıyor sizce benim oranım kaçtır

düşüngen;

Sağ gözünüz hiç görmüyorsa % 32 oran verilir. % 12 de diğer gözünüzden alabilirseniz % 40 rapor geçer elinize.

Üst Alt