Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözün yokluğu ve bir dizin hareket kısıtlılığı için rapor..?

tamerkaya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim 1 ay önce sağ gözüm alındı tümörden dolayı yani kans
er benim birde sol bacagımda dizimde yani çivi var tam kıvrılmıyor bu yüzden sizlere danışıyorum erkan emeklilikve vergi indiriminden yararlanabilir miyim
beni bilgilen diirseniz çok sevinirim ve de neler yapmam gerekli

sağolun

Sayın Tamer Kaya konuyu tam olarak acarsanız yani yaşınız ilk işe girişiniz pirim gününüz ayagınızdan dolayı raporunuz varmıydı daha önceden ve halen calışmaktamıydınız bunları da yazarsanız daha faydalı olabilir arkadaşlarımız

Bir gözün görmüyor olmasından %25-30 gibi bir rapor verilir. Dizinizdeki kısıtlılık için hangi oranda rapor verilebileceğini bilemem. Sakatlık oranı cetveli'nde "3. ALT EKSTREMİTEYE AİT SORUNLARDA ÖZÜRLÜLÜK ORANLARI" diye aratıp inceleyebilirsiniz.
Daha sonra her iki oranı Balthazar formülü'ne göre toplayıp, toplam işgücü kaybı oranınızı bulacaksınız. Bu oran %40 ve üzeri olursa, evet, erken emeklilik için gerekli olan vergi indirim hakkını elde edebilirsiniz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

daha önce

bacagımdan amilliyat olurkan sgk yok tu bağkur vardı şimdi çalışıyorum sgk da ve üç sene oldu

Önce veya sonra sakatlanmış olmanızın bir önemi yok. Önemli olan şey yukarıda yazdığım gibi, bugün %40 ve üzeri toplam işgücü kaybı oranı alıp alamayacağınız...

Bülent beyin dediği gibi gözünüzden %25,30 dizdeki hareket kısıtlığından ise ortalama %20,25 arası 3.derece özürlü raporu ve vergi indirimi alırsınız

ayagagımdan roporum yoktu işe gireli de 3 sene oldu ben bunları daha dogrusu yeni ögrendim cevaplar sanız ögrenirim gözüm içinde yüzde 31 verdiler dizim içnde verirlermi onu ögrenmek istiyorum sağ olun

31'in 40'a tamamlanması için %14 ve üzeri oran verilmeli dizin için. Bu oran verilir mi, bilemiyorum. Kurul karşısına baston, koltuk değneği ile çıkarsan bi ihtimal...

yardım

pekala BÜLENT abi bana onkoleji de puan vermezmi kanser hastası oldugum için ordanda sana verirler dedilerde birde pisikolok tan da alırsın dediler oralalara da baş vursam olurmu beni aydınlatırsanız sevinirim şimdi den sağolun

Tabii ki olur. Hepsi balthazar fomrülü ile toplanır...

bilgi

bülent abi benim gözüm alın dıgı için yüzde 31 verdiler şimdi itiraz etsem kaç alırım beni aydınlatırmısın lütfen sağ olun

bu verilen oran yeni çıkan yasadan mı yoksa eski yasaya göremi verildi bunu bi açıklarmısınız

yardım

icon1.gif
%42 raporumla vergi indirimi ve erken emeklilikten yararlanabilir miyim?

benim sağ gözüm alın dı tümörden dolayı özürlü raporu almak için baş vurdugumda bana yüzde 42 verdiler ben bununla hem vergi hemde erken emeklilik hakkından yararlana bilirmiyim beni bukonu hakında aydınlatırsanız sevinirim ve nerelere baş vurmam lazım lütfen sağolun

Elbette yararlanırsın. %40 ve üzerinde olması bu hakları kullanabilmen için yeterlidir.

Üst Alt