Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir hafta önce aldığım %49 oranlı raporumla vergi indirimine başvurabilir miyim?

hasaner

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
[FONT=arial]sayın BACIBEY editörüm 1 hafta önce almış olduğum I süreklidir raporumu artık vergi indiriminde kullanabilirmiyim şu anda çalışmıyorum herhangi bir yerde işe başlarsam ve vergi indirimi için başvurursam ne olavak bilmiyorum? yoksa eskisi gibi vergi indirimine başvurursam eğer yeniden hastaneyemi gönderecekler ben anlamadım şu yeni yönetmelik muhabbeti aklımı karşıtırdı benim..[/FONT]

sgk girişin 2008 den önçe ise işe başladığın zaman vergi indirimine elindeki raporla baş vura bilirsin raporunu kabul ederler

Elinizdeki raporla sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurabilirsiniz

sayın OTURANBOĞA yani eskisi gibi tekrardan hastaneye yollamıyorlar değilmi rapor almak için (eğer bir işe başlarsam ve vergi indirimi istersem)
2006 yılında 16 günlük bi sigortam var yeterli olurmu acaba?

1 hafta önce alınan rapor kabul edilir. Eski tarihli olunca mızmızlık yapıyorlar

bunu anlamadım: "2006 yılında 16 günlük bi sigortam var yeterli olurmu acaba? "

üstteki bir üye arkadaş 2008 den önce sgk girinşin var ise başvurabilirsin vs demiş o yüzden yazdım onu..

allakasi arkadaşım 2008 konusunda biraz bilgi verirsen sevinirim...

Raporlar konusunda; işe giriş için gerekli olan raporların ne zaman nasıl alındığına pek bakılmıyor. bu tür işe giriş raporlarda raporun derecesine ve şürekli olup olmadığına bakıyorlar.
Ancak vergi indirimi raporunda ise yönetmeliğin 15. maddesindeki ibare çok önemli;
( [FONT=Verdana]Vergiindirimine esas raporlar
[/FONT]
[FONT=Verdana]MADDE15 –[/FONT][FONT=Verdana] (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunuhükümlerine göre, [/FONT][FONT=Verdana]sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen [/FONT][FONT=Verdana]raporlarda,raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki ildefterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.)
yani rapor almak için başvuru yapıldığında vergi indirimi için yapılmış olması gerekiyor.[/FONT]

24.04.2013 tarihinde özlük kartı için aldığım raporun noter tasdikli suretiyle başvurdum kabul edildi.

Arkadaşın 2008 tarihini belirtmesi şu durumdan olsa gerek:
1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olanlar erken emeklilikten faydalanabilmek için vergi indirimi almak zorundalar,ancak ilk sigorta girişi bu tarihten sonra olanlar için vergi indirimi şartı kaldırıldı.Bu durumdakiler şartları oluştuğunda emeklilik başvurusu yaptıklarında vergi indirimi olsa dahi rapor için hastaneye sevk edilecekler.
Hasaner;
priminiz 16 gün de olsa ilk sigorta girişiniz 2006 olduğundan bir işe girdiğinizde elinizdeki yeni raporla vergi indirimi için başvurabilir,alacağınız vergi indirimi ile erken emeklilik hakkından faydalanabilirsiniz.

lütfen arkaşlarımızın kafasını karıştırmayalım.Gidip elindeki raporu defterdarlığa vererek işe girdiğin andan itibaren vergi indiriminden faydalanabilirsin.

iyi günler Oturan Boğa editörüm birşey sormak istiyorum ben engelli raporumu alırken vergi indirimi kısmını işaretlemedim ve dolayısıyla raporumda vergi indirimi alabilir kısmı işaretli değil. ben bu raporum ile vergi dairesine vergi indirimi için başvurabilirmiyim ? rapor tarihim mart 2013

Normal sartlarda vergi indirimi icin sizi maliye sevk etmesi gerekiyor. Fakat , hem engelliyi yormamak hemde is yukunu azaltmak adina " kisisel muracaat" ile alinmis saglik kurulu raporlarini kabul ediyorlar. raporda vergi indiriminden yararlanir ibaresi yazmasa da kabul ediyorlar.

::10 Soruda Sakatlık İndirimi:: bu linkden "baska amaclarla alinmis rapor" basligini okuyun.

5510 sayılı yasa öncesi sonrası yok isteyen çalışma hayatının istediği evresinde vergi indirimi için müracaat edebilir. Yalnız 5510 sayılı yasadan öne işe başlayanlar kazanmış olduğu vergi indirim hakkı ile direk emekli olmak için müracaat edebilir. Anılan yasadan sonra ise işe başlayanlar vergi indirim hakkı almış olsa bile emeklilik günü geldiğinde rapor almak için sevk edilir ve anılan rapor oranını alır ise emekli olur.

Peki blunduğumuz yada çalıştığımız ilin dışındaki başka hastaneden alınan yada alınmış %40 üzeri rapor geçerlimidir.

Aynı ilden alınmış rapor olması konusunda diretiyor Maliye. Ama yine de elinizdeki raporla deneyin derim. Belki iyi zamana denk gelir!

Maliye derken ildeki defterdarlık mı yoksa Ankara Maliye mi?

peki 5510 sayılı yasanın yürürlüğe girme tarihi nedir yani kısaca hangi tarihten öncekiler için yeni rapor isteniyor hangileri için istenmiyor?

Üst Alt