Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir hafta önce memur oldum. Ameliyat olmam halinde maaş nasıl işler?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
merabalar ben de bilgisi olan arkadaşlara bir konuda soru yöneltmek istiyorum.
benim ayağımdan ameliyat olmam gerekiyor. bunu duşunurken memur oldum. şu an 1 haftadır adalet bakanlığının bünyesinde bir memurum. hatta 1 yılım dolmadığı için memur adayı sayılıyorum.
ben böyle yeni bir memurken mazerat izni vs şeklinde izin alıp ameliyat olabilir miyim ve o süre zarfında maaşım işler mi?

bir de zannedersem artık emekli sandığına mensup oluyorum. sosyal güvencem hemen aktifleşiyor mu yoksa aradan belli bir süre gecmeli mi.

şimdiden ilginiz için sağolun

selam arkadaşım
memurıyete başlayalı bir aydan fazla olmadıgını söliyorsun. sen şu an memur degilsin, aday memursun yani. asalet onayı 12 ila 18 ay içinde onaylanır (performansın iyi olursa 12ay) yemın edersen asil memur olursun
eger asıl emmur olmaadan hastane izin ve durumlar gibi sık işe gitmeme durumu olrusa amırın tarafından asalet onayında görüş belırtır buda senın zararına gibi görünüyor
eger bana sorarsan asaletın onaylandıktan sonra tedavıne başla.

sosyal güvencene gelınce bir gün dahı asıl yada aday memur olarak calışmaya başlamışsan sosyal güvencen yüyürlüge girer. heyet raporlu durumunda maşını tam olarak alırsın. aam doktor istirahatı olrsa 21 günden az ise maşından kesıntı yapılır. tedavı masraflarında kurum tarafından karsılanır.
sana tavsiyem asletın gelmeden saglık problemını ertele derim. sana amır sizin kanaat notunuzu kırmasın aalet bir an önce onaylansın sonra o işlerını halledersın

cresentdark arkadaşım senolabiye katılıyorum.bende asaletim tastiklendikten sonra tedavimi yaptırdım.tüm masraflarını ama özelse bilemem devlet karşılıyr. maaşından kesinti olmuyor zaten.

Üst Alt