Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir hafta süreyle işe girdim ve SGK pirimi ödendi. 2022 aylığım kesilir mi?

ogulicer

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi akşamlar dilerim.Eşim ve ben engelli aylığı alıyoruz eşim bir iş yerine giriş yaptı aynı gün sigortası başlatıldı ancak 1 haftalik deneme süresi sonunda işine son verildi.En son 9 eylul de odenecek olan ancak sisteme 26 agustos itibariyle girilrn maaşlarımızı hak ediyor muyuz,kullanabilir miyiz?Bu durumda engelli ayligimiz kesilecek mi ya da kesilmemesi için ne yapmamız gerekiyor?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkür ederim.

Eşinizin işe girdiği şirketle konuşup yatırdıkları primi geriye dönük olarak kaldırabilmeleri gibi bir hakları firmaların var diye biliyorum ama kesinlikle emin değilim.Benimkisi sadece tahmin.Maaş kesilmesi durumuna gelince SSK girişinizi eğer sistemde görürlerse 7 gün değil 1 gün bile olması ve sistemde gözükmesi maaşı kesmeleri için geçerli sebeptir.Ben engelli raporu almadan önce girip çıktığım kısa dönemli iş çok oldu.Firmalar ilk seferde sigortayı başlatmayıp belli kısa bir süre bekleyip sizin başladığınız tarihten (geriden) güncel zamana doğru sigorta yapabiliyorlar.O yetkileri var sanırım.Benim şahsi fikrim firmayla konuşmanız ve durumunuzu anlatmanız daha sağlıklı olacaktır.

ogulicer
o bir hafta sıstemde görundugu an maaş kesılır.sizde yenıden başvuru edersınız ve tekrar baglanır

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için zahmet verdim sağolun

Maalesef kesilecek ve yeniden başvurmak zorunda kalacaksınız. Eğer son bir yıl içerisinde de 90 günü geçik priminiz varsa, 3 ay maaş alamazsınız diye biliyorum. Yine de en net bilgi için ikametinize kayıtlı SYDV'na başvurun.

Üst Alt