Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir hastane uygun rapor vermezse başka bir hastaneye başvurabilir miyim?

grcnckr

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben devlet hastanesine heyet raporu için baş vuracağım eğer o hastane bana gerekli raporu vermez ise tekrar başka bihastaneye baş vuru yapabilirmiyim not hakem hastane hariç başka bir ilin hastanesine mesela yeniden başvuru yapa bilirmiyim

Heyet raporunu neden alıyorsunuz. Hangi amaç için kullanacaksınız

İyi günler diliyorum. Şu anda benim başımda da aynı problem var. Böbrek kanserinden tek böbreğimi kaybettim. Diğer böbrek şu anda normal görünüyor. Tansiyon hastasıyım. Gözlerimde 15 yaşından beri çektiğim illet bir hastalık keratokonus var. Sol gözüm 4-5 metreden ancak parmak okuyor. Sağ gözüm daha iyi. Bel boyun fıtıklarım var. Bunlara rağmen aldığım raporda özürlülük oranım %33 geldi. Çünkü Keratokonusu hiç değerlendirmemişler. Böyle bir şey olabilir mi? Raporumu erken emeklilik için almak istiyorum. Şu anda çalışıyorum. Başka bir hastanede şansımı denemeli miyim? İnternet de okudum yeni bir yazılım dan bahsediliyor. Bu yazılımla bütün hastanelerin heyetleri birleştirilecekmiş. Bir hastaneden alınan raporlar artık esas alınacakmış. Başka hastaneden başka oran devri kalkıyormuş. Bu sistem şu anda işliyor mu? Teşekkür ederim.

raporu ne zaman aldınız? eğer itiraz zamanı geçmediyse ve keratakonusdan kesin oran alabileceğinize inanıyorsanız il sağlık müdürlüğüne "rapora itiraz dilekçesi" veriniz..

raporunuza il sağlık kurulundan itiraz edip başka bir hastanede tekrar heyete girebilirsiniz.

hayat+ümit;

size verilen oranları tek tek yazarmısınız buradan?

hayat+ümit;

Başka hastaneye başvursanızda sanki bir işe yarıyormuş gibi aldığınız rapor engel olarak çıkar karşınıza. % 40'ın altındaki raporları ne diye işleme alırlar da rapordan sayarlar anlamıyorum. Onun için en mantıklısı il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunmak. İtiraz hakkınızı tüketmek istemiyorsanız 6-7 ay kadar bekleyip başka hastaneden rapor almayı deneyebilirsiniz..

hayat+ümit;

Geşmiş olsun okurken yoruldum kendimi şanslı hissettim...bu iş doktordan doktora hastaneden hastaneye değişmekte ben bir doktora gittim sen iyileşmişsin dedi başka bir doktora gittim sağolsun evine götürdü bnm belgeleri inceledi verdi raporu..peşini bırakma derim..

sayın oficer şu amaçla sordum ben üç aydır şizofreni tedavisi görüyorum ve iki kulağımda işitme kaybı var iki kulağmada cihaz aldım bir kulakta yüzde elli diğerinde yüzde elli iki tedavi gördüğüm hastane ocak16 gün verdi heyet için tedavim o hasnede olduğu için o hastane önceliğimdi şimdi arada uzun zaman olduğu için başk bir hastaneden mi rapor alsam ama başka hastane bana bu raporu verirmi sonuçtatedavim burda olmadığı için

Bacıbey;

Bu durum da 6-7 ay beklemek mi mantıklı yoksa itiraz hakkını kullanmak mı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? 6-7 ay sonra itiraz hakkı dolan raporun geçerliliği kalmıyor mu?

grcnckr, Arkadaşım sağlık kurulu raporunu neden almak istiyorsunuz. İş için mi , Vergi indirimi için mi, Özürlü kimlik kartı için mi..

rapor

ben rapor alırken engelli kamu personel sınavı için die yazdım dilekçeye başka haklardan yararlanamam mı

engelli raporu artık süresiz mi oldu sisteme giriyorlar mı bilgisi olan var mı teşekürler

hangi haklardan yararlanmak istiyorsunuz başka? bazı haklar için özellikle ibareler isteniyor, bu istenilen ibareler olduğunda kullanabilirsiniz raporu. yada özellikle ibare istenmeyen, yalnızca oranın yeterli olacak durumlarda kullanırsınız, ama ibare isteniyorsa ve istenilen ibarenin olmaması durumunda yeni rapor almanız gerekebilir...
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

sürelimi süresiz mi olacağını bilemeyiz, psikolojik rahatsızlıklar olduğunda süreli olma ihtimali var, şansınıza... sisteme girerler tabii ki...

Üst Alt