Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kere lisans düzeyinde EKPSS ile atanan kişi yeni bir EKPSS puanıyla atanamaz mı?

dilate50

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar.

Ekpss ile atandığım engelli öğretmenlikten adaylık sürecindeyken rahatsızlığımın artması sebebiyle istifa etmiştim.

Ancak maddiyattan dolayı yeniden 2020 ekpss ye girip lisans düzeyinde aynı öğretmenlik branşımda atanmak için çalışacağım.

2018 şubatında değişen engellierin memurluğa atanmaları yönetmeliğinde şu ibare vardır.

YENİ MADDE

"(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz."

2018 engelli memur tercih klavuzunda ise aşağıdaki bilgiler yer alıyor.

- Hatalı tercih yapan adayların atamaları
yerleştikleri kurumlarca yapılmayacak ve bu adaylar geçerliliği devam eden aynı
eğitim düzeyine ait sınav sonucu/kura başvurusu ile tekrar tercihte
bulunamayacaklardır.-

GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR
-İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen
adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS
puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamazlar.
Yönetmeliğin bu hükmü doğrultusunda; EKPSS sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar,
yerleştiği eğitim düzeyine ait mevcut EKPSS puanlarıyla; kura ile herhangi bir kadroya yerleştirilen
adaylar ise mevcut kura kayıtlarıyla yerleştirme işlemine alınmaz. -

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI
-İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu herhangi bir kadroya
yerleştirilen adaylar (yerleştirilen, yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayan, yerleştirilen ancak
yerleştirildiği kadronun niteliğini taşımadığı tespit edilen ya da yerleştirilerek ataması yapılan), daha
sonraki merkezi yerleştirme işlemlerinde yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacak;
kura ile yerleştirilenler ise mevcut kura kayıtlarıyla yerleştirmeye başvuramayacaklardır. -

KOMİSYON TEŞKİLİ, İSTENİLECEK BELGELER VE ATANMA
-Bu yerleştirmede; EKPSS puanı ile bir kadroya yerleşen ve ataması yapılan adaylar ile kadro için
istenen tüm koşulları taşımadığı için ataması yapılmayan adaylar, aynı EKPSS puanı ile tekrar
yerleştirme işlemine alınmazlar. Bu yerleştirmede, kura ile yerleşen ve ataması yapılan adaylar ile
kadro için istenen tüm koşulları taşımadığı için ataması yapılmayan adaylar, yeni bir kura kayıt
döneminde başvuru yapıncaya kadar yapılacak yerleştirme işlemine alınmazlar.

DİYOR.

BENİM ANLAMADIĞIM ŞU.

BEN ADAY ÖĞRETMENKEN İSTİFA ETTİM.1 YIL BEKLEME CEZA SÜREMİ DOLDURDUM DİYELİM.
ÖĞRETMENLİĞE ATANIRKEN LİSANS DÜZEYİNDE EKPSS İLE ATANMIŞTIM.ŞİMDİ YİNE MECBUREN LİSANS DÜZEYİNDE SINAVA GİRİP LİSANS EKPSS PUANI ALACAĞIM.
BU ALACAĞIM YENİ EKPSS PUANIYLA BENİM YENİDEN LİSANS DÜZEYİNDEKİ ÖĞRETMENLİĞE BAŞVURU HAKKIM OLMAYACAK MI.

***geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz.***DERKEN

GEÇERLİLİĞİ DEVAM EDEN LİSANS DÜZEYİNDE YENİDE OLSA ALACAĞI EKPSS PUANIYLA BİR DAHA HİÇBİR ZAMAN MEMURLUĞA BAŞVURAMAZ MI DEMEK İSTİYOR.

YOKSA GEÇERLİLİĞİ EN FAZLA 4 YIL DEVAM EDEN VE DAHA ÖNCE KULLANILMIŞ EKPSS LİSANS PUANIYLA BAŞVURAMAZ.YENİ BİR LİSANS EKPSS PUANI ALIRSA BAŞVURABİLİR Mİ DEMEK İSTİYOR.

1 aylık veya 3 aylık istirahat heyet raporu almadınız mı ? Neden istifa ettiniz ki ? Ücretsiz senelik izin de alabilirdiniz

dilate50
Atanabilirsiniz fakat gerekli bekleme süresini doldurmanız gerekir ne şartlarda istifa ettiyseniz ona göre istifa bekleme süreniz değişebilir. Kabul edildi mi yoksa sizmi bıraktınız? Sonuçta yeni bir sınava giriyorsunuz yüksek puan alırsanız atanırsınız ama aynı sınav puanını kullanamazsınız. Ayrıca açıktan atamada yapabilirsiniz yerleşmek istediğiniz kuruma doğrudan dilekçe verirsiniz kadro varsa atama yaparlar ama genelde tanıdık olmadan açıktan atama zor iştir. İstifadan sonra bekleme sürsi 657 sayılı kanunda normal şartlarda 6 ay beklemeniz gerekir. Fakat bir kaç farklı durum var kanunu inceleyin 1 yılda olabiliyor bazı durumlarda...

11. 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar bu duyuru kapsamında yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı ile başvuru yapamayacaktır.

yeni engelli öğretmen alımı başvuru klavuzunda bu madde var.Ben konuyu bilgi edinmeyle meb e bile sorsum.dpb a ilettiler.dpb kapanmış görüş vermediler.

çıldırmak üzereyim.açık açık yazsalarmış ya yönetmeliğe ne diyolarsa.

dilate50 bizimle dalga geçmiyorsunuz değil mi, benim de hekimimin vermiş olduğu bilgiye dayanarak söylüyorum 1 yıla kadar istirahat raporu alma şansınız vardı bunu neden kullanmadınız?

dahası bildiğim kadarıyla düz memurluğa geçme şansı da vardı bi şekilde fakat siz istifa ettiğinizi söylüyorsunuz...

cevap gelmedi..

neyse her ihtimale karşılık tatsız bir olay yaşamış olabileceğinizi veya bizim bilmediğimiz türden bir olay yaşamış olabileceğinizi de gözönüne alarak cevaplayayım

YENİ MADDE

"(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz."

bu alıntı eğer siz;

2018 ekpss ye girip bu puanınızla tercih yaparak yerleşti ve sonra istifa etti iseniz o zaman şuanki atamaya başvurup yerleşemezsiniz diyor. Ama tabiiki 2020 ekpss ye girip tekrar atanabilirsiniz.

Hatalı tercih yapan adayların atamaları
yerleştikleri kurumlarca yapılmayacak ve bu adaylar geçerliliği devam eden aynı
eğitim düzeyine ait sınav sonucu/kura başvurusu ile tekrar tercihte
bulunamayacaklardır.-

bu şu demek. HATALI tercihte bulunup yerleşen adayların atamaları yapılamayacak ve ilgili döneme ait puanlarıyla tekrar tercih hakkı elde edemeyecelerdir demek. ama tabii bununla birlikte bir dahaki dönemde hazırlanıp girebilirler ve tercih yapıp atanabilirler.yani ben o şekilde anladım şahsen. öteki türlü çok saçma olurdu ,isterseniz çok tatmin olmadıysanız o zaman bunu milli eğitim müdürlüğünü arayarak yada ankara genel mdürlüğü arayıp teyit ettirin.tercihim yazılı iletişim. cimer fena bi yöntem değil.

GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR
-İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen
adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS
puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamazlar.
Yönetmeliğin bu hükmü doğrultusunda; EKPSS sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar,
yerleştiği eğitim düzeyine ait mevcut EKPSS puanlarıyla; kura ile herhangi bir kadroya yerleştirilen
adaylar ise mevcut kura kayıtlarıyla yerleştirme işlemine alınmaz. -

benzer şekildedir. yani aynı ekpss puanı ile tercih yapamzsınız demek. ancak tabiki 2020 ekpss ye girip tercih yapıp atanmanız mümkün.

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI
-İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu herhangi bir kadroya
yerleştirilen adaylar (yerleştirilen, yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayan, yerleştirilen ancak
yerleştirildiği kadronun niteliğini taşımadığı tespit edilen ya da yerleştirilerek ataması yapılan), daha
sonraki merkezi yerleştirme işlemlerinde yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacak;
kura ile yerleştirilenler ise mevcut kura kayıtlarıyla yerleştirmeye başvuramayacaklardır. -
yerleştirildiği halde kadro yakıp gitmeyen öğretmen varsa ,bu puanıyla bi daha mebe öğretmen olarak atanamaz diyor. sizinki ayrı içiniz rahat olsun yani.

KOMİSYON TEŞKİLİ, İSTENİLECEK BELGELER VE ATANMA
-Bu yerleştirmede; EKPSS puanı ile bir kadroya yerleşen ve ataması yapılan adaylar ile kadro için
istenen tüm koşulları taşımadığı için ataması yapılmayan adaylar, aynı EKPSS puanı ile tekrar
yerleştirme işlemine alınmazlar. Bu yerleştirmede, kura ile yerleşen ve ataması yapılan adaylar ile
kadro için istenen tüm koşulları taşımadığı için ataması yapılmayan adaylar, yeni bir kura kayıt
döneminde başvuru yapıncaya kadar yapılacak yerleştirme işlemine alınmazlar.

benzer şekilde , kadro yakıp gitmeyen yada kadroya yerleştirilip koşulları sağlamadığı sonra anlaşılanlar, bu puanlarıyla bi daha yerleşemezler.

BENİM ANLAMADIĞIM ŞU.

BEN ADAY ÖĞRETMENKEN İSTİFA ETTİM.1 YIL BEKLEME CEZA SÜREMİ DOLDURDUM DİYELİM.
ÖĞRETMENLİĞE ATANIRKEN LİSANS DÜZEYİNDE EKPSS İLE ATANMIŞTIM.ŞİMDİ YİNE MECBUREN LİSANS DÜZEYİNDE SINAVA GİRİP LİSANS EKPSS PUANI ALACAĞIM.
BU ALACAĞIM YENİ EKPSS PUANIYLA BENİM YENİDEN LİSANS DÜZEYİNDEKİ ÖĞRETMENLİĞE BAŞVURU HAKKIM OLMAYACAK MI.

***geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz.***DERKEN

GEÇERLİLİĞİ DEVAM EDEN LİSANS DÜZEYİNDE YENİDE OLSA ALACAĞI EKPSS PUANIYLA BİR DAHA HİÇBİR ZAMAN MEMURLUĞA BAŞVURAMAZ MI DEMEK İSTİYOR.

ilk söylediğiniz şey doğru fakat son cümle tamamen yanlış efendim. 2020 ekpss ye girip bu puanınızla 2020 de veya sonrasında atanabileceksiniz.

YOKSA GEÇERLİLİĞİ EN FAZLA 4 YIL DEVAM EDEN VE DAHA ÖNCE KULLANILMIŞ EKPSS LİSANS PUANIYLA BAŞVURAMAZ.YENİ BİR LİSANS EKPSS PUANI ALIRSA BAŞVURABİLİR Mİ DEMEK İSTİYOR.

inanmıyorsanız teyit ettirin diplomanızı ve sağladığı hakları o şekilde yakamazlar. sadece o dönemin puanı geçerli olmayacak.

hatta kendi tanık olduğum bir örneği paylaşmak isterim. bu kpss ile atananlardan ama benzer yönetmelikler nasıl olsa
bir öğretmen arkadas istifa etti sonra istifa etti ve tekrar girdi atandı tekrar istifa etmişti sanırım ve tekrar hazırlanıp atandı. yani 2 kez istifa etti ve 3 kez hazırlanıp atandı anlıycağın.

Peki iktisat mezunu olarak ekpss ile atanmıs biri tekrar ekpss ile gih tercih edemese de formasyon alıp ogretmen olabilir mi ?
yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz."

Üst Alt