Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kez almış olduğum vergi indirimi bana emeklilik hakkını da sağlamış mı oldu?

mhmt05

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam:

1992 ssk girişim+8400 ssk günüm +178 bin tl matrahım+ortalama aylık gelirim 1730 tl
%58 süresizdir ibareli engelli raporum var.

2010 yılının sonlarına doğru vergi indirimi için çalıştığım şirketten vergi indirimi için başvurdum 2011 yılından geçerli olarak %49 düşürülerek 3 dereceden vergi indirim belgem geldi

fakat daha sonra şirket kapandı ben şuan itibari ile çalışır veya çalışmaz bu vergi indirimi ile emekli ola bilir miyim

yardımcı olursanın sevinirim

Selam:1992 ssk girişim+8400 ssk günüm +178 bin tl matrahım+ortalama aylık gelirim 1730 tl %58 süresizdir ibareli engelli raporum var.2010 yılının sonlarına doğru vergi indirimi için çalıştığım şirketten vergi indirimi için başvurdum 2011 yılından geçerli olarak %49 düşürülerek 3 dereceden vergi indirim belgem geldi fakat daha sonra şirket kapandı ben şuan itibari ile çalışır veya çalışmaz bu vergi indirimi ile emekli ola bilir miyim yardımcı olursanın sevinirim
Vergi indiriminiz de bir süre kısıtlaması yok ise tekrar başvurmanıza gerek yok başvurduğunuz vergi dairesine giderek vergi indirimini zde süre kısıtlaması olup olmadığını öğrenebilirsiniz sanırım şartlarda oluşmuş emeklilik için başvuru yapa bilirsiniz.

teşekür ederim verdiğiniz bilgi için vergi indirim belgesi elimdey ken çalışmadan emekli müracatı yapa bilir miyim bilginiz var mı yoksa çalışmak zorunluluğu varmı

mhmt05 3)derece vergi indiriminden yararlandığına göre 3760 gün ve 17 yıl hizmet süreni tamamlamış bulunuyorsunuz beklemenize gerek yok aksine her geçen gün bağlanacak maaşınızın düşmesine neden olur beklemek.

Teşekürler ozamn bu konuyu bağlı olduğum vergi dairesine gitsem orda çözerler diyorsunuz oysa ben bunları bilmiyordum ssk gün matrah yükseldikçe emek li maaşı artardiye düşünüyordum

mhmt05

Hayır emeklilik başvurusunu yaparken çalışıyor olmanız gerekmiyor sgk vergi indiriminizin olduğunu belirtin onlar zaten vergi indiriminizin teyidini yapacaklar vergi dairesine bir sorun görülmediği takdirde 2 ay içinde bağlanır maaşınızın.

Umut aslında ben sana kısaca olayımı yazayım 1971 doğumluyum 1979 da ilk okuldayken top sahasında oyun oynarken kamyon sahanın içine girerek bizleri ezdi kimi arkadaşımız öldü ben sakat kaldım ortopedik engelli okul hayatım liseden sonra olmadı 1991 yılında iş kura başvurarak engelli statüsünde engelli olarak iş hayatına atıldım ve 1992 yılında işe girdim 1995 yılında çalıştığım şirket küçüleceğiz diyerek bizi işten çıkardılar o gün den sonra rapor veya engeli kullanmak sızın bu günlere kadar geldim fakat 2010 yılında çalışırken muhasebeci arkadaşın tavsiyesi ile vergi indirimi ne başvurduk vergi indirimi başvurumuza cevap geldi 3 dereceden 2011 yılından geçerli olmak kaydı ile süresiz ibareli rapor %58 den %49 düşürülmüş ve çalıştığım yerin muhasebesine geldi fakat kısa zamanda firma iflas etdi kapandı vergi indirim belgesi benim elimde şuan ....

emeklilik şartlarınız oluşmuş sgk ya başvururken engelli vergi indiriminizin olduğunu belirttin gerisini kurum halleder ayrıca raporunuzun düşmesi pek önemli değil zaten emeklilik şartlarını kazanmışınız vergi indirimi çalışma hayatı boyunca bir kez alınır süre kısıtlamsı yoksa emekli olursunuz sizinde süre kısıtlaması yok sanırım hemen emekliliğe başvurabilirsiniz

mhmt05

Öncelikle geçmiş olsun dediğim gibi şartlarınız oluşmuş SGK vergi indiriminiz olduğunu belirterek bir an önce emekliliğe başvurun ayrıca çalışmak isterseniz eğer emekli olduktan sonrada çalışa bilirsin 2 ayrı geliriniz olur.

Üst Alt