Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kolum ampute diğerinde parmaklar sorunlu. Evde bakım hizmeti alabilir miyim?

nihat53

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrblar
benim %66 iş göremez raporum var, ama ağır özürlü kısmında hayır yazıyor.
halbuki bir kolum yok ve diğer elimin parmakları da tam çalışmıyor.
evde bakım ücreti için bşvurmak istiyorum ama öncelikle raporumu nasıl düzelttirebilirim yada düzeltirler mi ve yahutta evde bakım ücreti alabilir mi eşim.

Kardeş kusura bakma ama senin sadece bir kolun yok bakıma muhtaçlık kriterlerine göre bu şekilde sana vermezler sana eşinmi bakıyor kendi ihtiyacını kendin karsılıyorsun tuvaletine gidebiliyosun dısarıya çıkıyosun her işini kendin yapabilirsin ama nice insanlar var yataktan kalkamıyor sadece gözleri oynuyor başkada bişey yapmıyorlar bende omurilik felçlisiyim şuan evde bakım maası almıyorum ama benden daha kötülerini bulurlarsa seve seve veririm onun için hakkınızı ararken biraz etrafınıza bakın halinize şükredin.

ben zaten şükrediyorum halime kardeş. sen almayabilirsin ihtiyacın yoktur ama bencil olmayalım ben üç ayda bir maaş alıyorum başka gelirim yok.bende araştırıyorum verirlermi vermezlermi diye eğer bu hakkım varsa neden yararlanmiyım.benim vücudumda dikiş olmayan yer yok ve 9 ağır ameliyat geçirdim sizce sağlıklı bir insanmıyımdır.yada yatalakmı olmak gerekiyor başvuruda bulunmak için?bilgisi olan başka biri varmı acaba beni tam olarak aydınlatacak?

Benim dediklerim gayet açık 9 tane ameliyat geçirmiş olabilirsin ama sana o şekilde evde bakım maası baglamazlar evde bakım maası kriterlerine uymuyorsun agrı özürlü olman gerekiyor agır özürlü demek yatalak demek kendi ihtiyacını kendin karsılayamazsan tuvalet banyo vb ihtiyaçlarını gideremezsen baglarlar ama yürüyosun o yüzden baglamazlar sana.

lovest42 öle konuşuyosunki sanki bu maaş babanın cebinden çıkıyo
bilmıyosan yorum yapma
ne bu kraldan daha kralcı tavrın
kolu olmayan insan tuvalet temızlığını gıyımı banyoyu traşı bir çok ihtiyacını göremez
belki alabilir
enazından denesın
adamın umutlarını kırmayalım

Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olan ve bunu "ağır özürlü" %50 üzeri raporla belgeleyen kişiler hanede kişi başına düşen gelir de 348 TL'den azsa, evde bakım hizmetinden yararlanmak için sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuru yapabilir. Kurum onları hastaneye sevk eder ve rapor alırlar...

Not: Kimse kimsenin yaşam zorluklarını bilemez arkadaşlar. Lütfen görüş yazarken kırıcı olmamaya özen gösterelim...

mrb

mrb benim %66 iş göremez raporum var ama ağır özürlü kısmında hayır yazıyor. Raporu aldığım hastaneye gittim raporumu yükseltmek için heyete bile sokma gereği duymadılar raporu veren doktorlar zor durumda kalır dediler. Böyle yapmaları doğru mu en azından bir heyete sokmaları gerekmiyor muydu
nasıl itiraz edebilirim yada ne yapabilirim (bir kolum omuzdan ampute ve diğer ellerimin parmakları kısıtlı)

mrb arkadaşlar

benim bir kolum omuzdan ampute diğer elimin bütün parmaklarında kısıtlılık var ve bir ayağımın bir parmağıda yok.ama raporda 4 parmak kısıtlı yazıyor ayak parmağımda yazmıyor bana %66 sürekli raporu verdiler. daha fazla olması gerekmiyormu hem ağır özürlü ibaresi yok tekrar başvursam aynı oranımı verirler bana.cvbını yazarsanız sorumun sevinirim .

Oran konusuun değişeceğini sanmıyorum. Ağır Özürlü ibaresi için de bakıma muhtaçlık kriterinin olması gerek. Her iki kolun da olmaması halinde ancak ağır malul/özürlü sayılıyor sanırım.

Üst Alt