Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kolumda hareket kısıtlılığı var. Askerliğe elverişli miyim acaba?

istanbul034

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba sayın forum üyeleri size bir sorum olacak söyliyecekleriniz benim için çok önemli ben yüksekten düşme sonucu 6 yıl önce sağ parçalı dirsek kırığı ameliyatı geçirdim ozaman 24 yaşındaydım protez plak ve çivi ile tutturdular şu anda kolumda rotasyon sorunu var(elimi dışa doğru tam açamıyorum) ve kolumu tam açıp kapayamıyorum askeri hasteneye gittiğimde ozaman c/59 ile 1 yıl sevk gecikmesi verdi.
ve o yıldan sonra ben evlendim şu anda bir kızım var ve şimdi tekrar gidersem sizce sonuç ne olur askere alırlarmı beni. ilgi ve alakanıza teşekkür ediyorum şimdiden hayırlı çalışmalar...
[FONT=inherit]
[/FONT]

ORHAN bey 1 yıl sevk gecikmesi aldıktan sonraki yıl birdaha hastaneye gitmen gerekiyordu,,şimdi durumunda düzelme varsa tabiki askere alırlar,,ben 2 sene üst üste askeri hastaneye gittim ankilozan spondilit teşhisi ile askere almadılar,,

sizin durumunuz benimkinden farklı sanırım...
ben kolumun durumunu yazdım tam olarak düzelme olmadığını yinede yorumunuz için teşekkürler alper bey...

dostum eger kolunun iyileşme durumu varsa bir yıl daha geçiktirirler toplam sanırım 3 yıl geçiktirebiliyolar ama duzelmesi mumkun degilse seni curuge ayırırlar ama kendi fikrim

bir ortepedist doktoru ancak bu konuyu çözer yada bu konu ile alakalı tecrubeli kişiler bunlardan cevaplarını bekliyorum şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür ederim

engelliler;
ilginize teşekkür ederim bunu biliyorum zaten umarım dediğiniz gibidir.

Kısıtlılık aynen devam ediyorsa, yine 1 yıl erteleme verirler. Sonraki kontrolde ise muafiyet hakkı tanınır.

Sayın Bülent bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ancak % kaçına kadar kabul ediyorlar şimdi ben kolumu kapattığımda elimi omuzuma değdiremiyorum sorun bu aslında ne dersiniz ?

Bence silah tutamaz durumdaysan muafiyet vereceklerdir.

arkadaşım tekrar gidersem diye bişey yok mecbur gideceksin 1yıl geçmesine rağmen gitmediysende yoklama kaçağı konumuna düşersin yakaladıkları yerde yaka paça götürürler o zamanda çürük alman pek kolay olmaz öncelikle bunu bil.
1 yıl erteleme verdiklerindeki durum devam ediyorsa yine erteleme verirler 3 kez ertelemede çürük diye kesin bir kural yok rahatsızlığı iyileşemez denilmedikçe 45 yaşına kadar her sene muayeneye çağırabilirler

maalesef şu aralar çürüğe pek ayırmıyorlar... geri hizmete veriyorlar ayak işleri deniliyor sakın yanlış anlamayın dediğimi bu askeriye de böyleymiş... beytepe de bacanağm var knşmalarımızda böyle söyledi. 3-4 die bişi yok 45 yaşa kadar çağırabilirler...
silah altında er olursan sakatlıktan ötürü 1-2-3 hava değişimne çıkarsın sonra çürüğünü alırsın ama silah altına girmeden 3. de çürüğe ayırmazlar 45 ine kdr gidip gelirsin her sene veya 2 senede bir.

Başınızdan gecen olayın aynısı benimde başımdan geçti yanlız ben 3-4 yaşındaydım düştüğümde. Kolumda kısıtlık oluştu ta ki yaş 23 olana kadar hiç muayene falan olmadım. Bir ara esti gidip muayene olcam alırlarsa giderim almazlarsa hiç değilse aradan çıkar dedim. İST gata bir ay geçirdim cürüğü verdiler. Bende yumruk yapma eli düz tutma kısacası bilekte oluşan kısıtlıktan dolayı hiç birini yapamamaktayım ama bunada şükür beterin beteri var. İçini rahat tut git bence bir an önce nasipte ne varsa o olacak.

verdiğin bilgi için teşekkür ederim. ben bileğimi tam anlamı ile kullanamıyorum rotasyon sorunu var bende en kısa zamanda gidip buna bir son vericem haklısın bencede.

normal hareket açısının 1\4 ü ve üstü hareket kısıtlılığı var ise (açma ve kapama toplamı) askerliğe elverişli değildir ve çürüğe ayrılır. örneğin kolu açtığında ok gibi durmuyorsa farazi 25 derecelik bir açılmama var ise, ayrıca kapanmada da tam kapanmıyor normal kapanmaya oranla 15 derecelik bir kapanmama var ise toplam noksan açı 40 derece olup, normal açının çeyreğinden büyük olacağı için bu değerin, askerliğe elverişli değildir ve çürüğe ayrılır. normal dirsek açısı nette 150 derece gözükmekte, benim gittiğim askeri hastanenin ortopedisi 135 derece demekte. belki bu bilgiler bir fayda sağlayabilir.

baysimon, paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler.

Sağ dirsek parçalı kırık yüzünden kolumda hareket kısıtlılığı var doktor sağlık kuruluns sevki uygundur dedi grafi istedi sonucu bekliyorum özel bir hastaneden aldığım raporda açı 115 derece olarak belirlenmiş toplam açılma açısı 180 derece olduğu için 135 dereceye kadar normal benim kolumun açısı 115 derece sizce muaf olurmuyum

Üst Alt