Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kolumda kısıtlılık var. Askerlikten muaf olur muyum?

birvatandas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli forum üyeleri,

Bu forumda ilk mesajım olacak. Öncelikle hepinizi canı gönülden selamlıyorum. Şimdi geleyim sadede..

Belkide beynimde yıllardır dönüp dolaşan bir konuyu sizlere açacağım. Henüz 21 yaşındayım. Bu yaşımda bir şirket açtım ve işlerimin peşinde koşturuyorum. Birde çok sevdiğim kız arkadaşım var. 4. seneye giden bir tanışıklığım var. Artık ciddi bir şekilde evlilik düşünüyorum. Önümde evlilik için aşmam gereken bazı konular var. 1.si askerlik 2.si işlerimin yoluna girmesi.

Ben bundan 10 sene önce bir kaza geçirdim ve kolumda ciddi kırıklar meydana geldi. Ameliyata girdim çıktım 8 ay fizik tedavi gördüm ancak şuan kolum kısıtlı durumda. Kolum şuanda ne tam açılıyor nede tam kapanıyor. (kapanma açılmaya göre daha iyi durumda) Tabi sadece açılma kapanma değil, bileğim dönmüyor. Bilek hareketliliğim 0 kol hareketliliğim %75 civarı açılıp kapanabiliyor.

Bu durumda muayeneye girsem elverişli değildir raporu alabilir miyim ? Eğer beni elverişlidir diye askere gönderirlerse işlerim kalacak ve 6-7 senelik emeğim çöp olacak. Almazlarsa hem işlerimde hemde evlilik düşüncemde çok ciddi gelişmeler yaşanacak.

Kafam çok karışık abilerim, ablalarım, arkadaşlarım. Bu forumda tecrübeli olan çok fazla insan gördüm. Lütfen bana fikir verin...

birvatandas
Kolunda ve bileğindeki kısıtlılık sebebi ile muhtemelen 58/D dilimine girer ve muafiyet alirsın.
Şubeye gidince hastaneye sevk al,varsa ameliyatlarınla ilgili belgeleride ön rapor olarak götür.
Gelişmeleri burdan paylaşmayı unutma.

Mehmet005

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ameliyat ile ilgili belgelerimi hazırladım. Tüm detaylar belgede yazıyor. Sizce ortopediden randevu alıp bir daha gözükmeme gerek var mı ? yoksa sadece ameliyat belgelerim yeterli mi ?

Gelişme oldukça buraya yazacağım.

Teşekkür ederim.

birvatandas

Belgeleriniz yeterli olacaktır,o belgelerinizi şubeye gittiginizde şubenizden hastaneye sevk almak için kullanacaksınız,şubeniz sizi hastaneye sevk edecektir.

Hastanede doktor sizi tekrar muayene ettikten sonra kararını kurula bildirecektir,

Ortapedi ve ftr bölümlerini hastaneye sevk alırken şubede yazdırın ve her iki bölümede muayene olun.

Mehmet005

Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Yarın itibariyle gelişmeleri aktarıyor olacağım.

arkadaşların dediği gibi askerlik subesinden ilgili bölümlere muayne olun iyileşemeyecek düzeydeyse hastalık muaf olursunuz en kötü ihtimal ertelenir bir kaç kez iyileşme yine olmaz ise muaf kararı çıkabilir

mehmet-41

Merak ettiğim bir diğer konuda bu aslında. Beni zorla ameliyata sokabilirler mi? Ben aynı acıları bir daha yaşayıp riske girmekte istemiyorum. Böyle bir durum olabilir mi ?

KAAN N1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tedavi yardımı alma almamak kişinin kendi tercihidir zorla kimse kimseyi ameliyat etmez ancak öncelikle kendi sağlığınızı düşünmeniz gerekir tedavi ile düzebiliyor ise ne güzel ben ve bir çok arkadasımızın böyle bir şansı yok.sağlıklı olmak para ve diğer şeylerlerle ölçülebilecek bir şey değil

mehmet-41

Haklısınız. Bende bir çok kez doktora gittim ancak yeniden kırılıp yapılması gerektiğini söylediler. Ben sağ kolumu kullanamıyorum ama doktora gittiğimde bile kırılma konusu açılınca baygınlık geliyor. Yoksa sağlığıma kavuşmayı çok isterim. Beni yanlış anlamanızı istemem, lütfen kusura bakmayın..

58 D 1 E maddesine girdim ve askerlikten muaf oldum. Merak eden arkadaşlar sorularını iletebilir.
birvatandas

Üst Alt