Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kolumu hiç kullanamıyorum. Hangi oranda rapor alabilirim?

darkside

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bu konuyla alakalı çok fazla başlık açılmış... ben de kendi sakatlığımın yuzdesinin ne olabileceğini danışmak istedim.
Konuyla ilgili bir cetvel buldum ama içinde çok fazla terim kullanıldığı için kendi sakatlığımı bile bulamadım.
Ben 1 kolumu tamamen kullanamıyorum. Anatomik olarak da 7/8 yaşındaki bir çocuğun kolunun görünümüne sahip. Sizce %kaç rapor alırım.

Cevaplarınız için şimdiden tesekkurler.

cetvel bana çok anlamsız geldi, daha öncede yazdığım gibi ilgili kısmı bulamadım.

Benim de sağ kolum olmasına rağmen doğum sırasında meyadana gelen sorun sebebiyle sinir şebekleri çalışmıyor ve kullanamıyorum. Tabii zayıf ve ince.
Benim oranım %40.
Ama bence tablo ne derse desin, sonuçta kararı verip imzayı atacaklar karar verecek buna. Bu oranlar doktoruna göre değişebiliyor yanılmıyorsam. Sonuçta başvurunca belli olacak. Belli olmaz, oranlar düşürüldü ya size "engelli değilsiniz" bile diyebilirler :)

Evet, burada neyi ne kadar kullanabildiğinize göre değişir oranlar. Buna en net yanıtı doktor verebilir ancak. Ama cetvelde "ÜST EKSTREMİTEYE AİT SORUNLARDA ÖZÜRLÜLÜK ORANLARI" diye aratıp inceleyince, sanki %40 ve üzeri alacağınız kesin gibi geldi bana.

aynı benimde sizin gibi arkadaşlar doğum sırasında sinir şebekesinin kopması sonucu oldu benim içinde iyi bir konu oldu ögrenmiş oldum benimde bir sorum olucak sakatlık raparu oranını yüksekmi alırsak bizim için daha iyi yoksa aşagımı alırsak ?

benim her iki kolda var oranlar.ÜST EKSTREMİTEYE ait sakatlık raporum %44 sanmıyorum ben alacagını...

Üst Alt