Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulağım hiç duymuyor, diğerinde de kayıp var. Ne oran alabilirim?

Konular
10
Reaksiyonlar
5
Sol kulağım hiç duymuyor doktora gittim 8 sene önce felan sinirlerim yanmış cihaz tak dedi takmadım takmadığım için sağ kulakta da işitme kaybı başlar demişti sol kulağım hiç duymuyor ben sizce yüzde kaç engelli raporu allırıım yada malülen emekli felan olabilirmiyiim askere gidebilirmiyim

hsnsarix433

Malulen emekli etmez. bir rahatsızlıktan başka branş katmadan %60 ve kurulun ve SGK nı malüllüğe uygun görmesi gerekir. İşitme testi yapıp cihazla bile ikisi duymaz ise belki

hsnsarix433,
tek kulak işitme kaybına %12 oranın da rapor alırsınız. askerlik için ise askeri hastaneye sevk edilirsiniz.

Erkeklerde sgk başlangıcı rahatsızlığından önce başlayan ve askerlik yapanlar maluliyet talebinde bulunabilir.

Eserin79

Kabul olurmu peki çünkü sağ kulağımda da işitme kaybı var ama ne kadar bilmiyorum 8 sene önce felan girmiştim işitme testine

Kaç oran alabilirim engelli haklarından yararlanabilirmiyim

officer
Bi yararı olmaz yani o zaman dimi engelli haklarından yararlanamam

alırsın.benimde sol sadece hışırtıyı duyuyor sağ %50 %41 rapor verdi herkes alamazsın falan dedide aldım.

Tek kulak işitme kaybı ile ne engelli sayılıyorum ne de sayılmıyorum!?

Tek kulak işitme kaybı yüzde 12 lik rapor alırken iki kulakda yüzde 50 işitme kaybı olunca niye daha fazla engellilik yüzdesi fazla çıkar benim sol kulağım hiç duymuyo sağ duyuyo diye arada kalıyorum çok kötü birşey iş bulamıyorum askerlik yapamıyorum polis subay gibi birşey olamıyorum ne yapmam lazım askere gider ken engelli saylıyorsun polis asker gardiyan bekçi olurken engelli sayılıp eliyolar sınavda ama ekpss ye girmek isityorum öyle olunca engelli sayılmıyorum varmı bi önerisi olan iyice sıkıldım bunaldım psikolojik sıkıntılarım başladı

evet öyle arada kalan durumlar var malesef. sadece asker polis olmaya şartlanmayın. yapabileceğiz birçok meslek olmalı. iyi yanından bakın komple sağır olup hiç ses duyamamak ehliyet alamamak vs daha sıkıntı.

Benim sol kulağım hiç duymuyo ileri derece işitme kaybı var yüzde 12 veriliyo ama iki kulak orta derece iştme kaybı olsa 100/50 sol duymasa 100/50 sağ duymasa o engelli sayılıyo çok saçma birşey

Seni çok iyi anlıyorum kardeşim. İşitme engellilerin çoğu sorunu bu zaten.

Keşke bi çözümü olsa çok zor ya ben araştırıyorum durdruk yere milleti kulağı duymuyo diye işten çıkartıyorlar en baştan fabbrikaya işci gircem orda bile rapor istiyolar işe almıyorlar çok saçma birşey napalım yani illa diğer kulağımızın da mı sağır olmasını bekliyelim keşke bi çözümü olsa

Başka rahatsızlıkların varsa ekle. Anlama ve algılama eşiğin nasıl?

Abi senin sağ kulağında duymuyo benim duyuyo abi

Bu oranlarla engelli raporu alabilirmiyim ve işitme kaybı konuşma bozukluğu denge bozukluğu vertigo gibi hastalıklarım çıkarsa alalabilirmiyim
https://i.hizliresim.com/M10YDN.jpg
https://i.hizliresim.com/r03Ymm.jpg

https://hizliresim.com/Dwc4Sw bu işitme testime göre sağ kulağımda işitme kaybı var mıdır

Bir kulağım da Total işitme kaybı var bunun yüzünden hayalimdeki mesleği olamıyorum polislik zorunlu askerliğimi bile yapamadım ama engelli de sayilmiyorum kulağım duymuyo diye iş de bulamıyorum tek kulağım duymuyo diye /12 engel veriyorlar ama hiç bir işe yaramiyo guvenlik belgesini dahi alamadım ne polis olabildim ne engelli sayilabildim ne de iş bulabiliyorum nolur bana yardım edin iş başvurusuna gidiyorum sağlık raporu istiyorlar onu alıyorum ama çalışamaz sin diyolar resmen hakkım yeniyo çocukluk hayalimdeki mesleği olamıyorum kulağım yüzünden ama engelli de sayilmiyorum daha 19 yaşımdayım cidden çok zor psikolojim alt üst oldu

Abla şükret diyon ben şükrediyorum zaten de iş bulamıyorum diyorum her kapı kapaniyo yani daha yaşım 19

Zor durumda olsam buralara niye anlatıyım derdimi

Tek kulaktan vermez zaten raporu bitane cihaz alıp takıcan sorun olmaz duyman

Sonra iş başvurusu edersin biyer çıkar elbet

Vertigo

Sol kulak kristalimin birisi oynamış ve sol kulağimda işitme kaybı var yüzde kaç engelli raporu alirim bir kulağım hiç duymuyo

Denemeden bilinmez..heyetten randevu alıp dene.burddan ne yazık ki tahmin yapamıyoruz.ayrıca geçirdiğin ameliyat vs var mı , ramotolik rahatsızlıklar.

Ameliyet felan olmadim sadece dediğim gibi bir kulağım duymuyo birde sol kulak kristalim oynamış bayadir böyle yaşım da daha 20 polis olmak istiyorum olamıyorum çok engel oluyo bana ehliyet bile alamiyorum

Üst Alt