Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulağım hiç duymuyor, diğerinde işitme kaybı var. Hangi oranda rapor alabilirim?

ulugbey

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
selamun aleyküm ;

ben 22 yaşında işletme fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim.
sol kulağımda total işitme kaybı sağ kulakta saf ses ortalaması 45db

sağlık kurulundan rapor almak istedim fakat bana %16 raporu verdiler

yani inanamıyorum tek kolu olmayan adama o raporu veriyorlar benim zaten sol kulağım hiç duymuyo sağ kulağım cihazla duyuyo neler çektiğimi de kimse bilemez senelerce dua ettim rabbime ben lise yıllarında tam 1 ay yataktan kalkamadım 1ay sürekli başım döndü doktora gittim sıkıntı ilacaı yazıp yolladı eve halbuki iştime kaybı yaşıyomuşum kulaklarım çınlıyodu zaten müdahale de geç kalınmış . helede küçükken hani insan ilkokul yıllrını zor hatırlar ya ben her bi şeyi unutmuşum ama günlerce kulağımın sancıması hafızama kaydedilmiş ta o günlerde çektiğim acıları hatırlıyorum allaha şükür hiç de isyan etmedim cihazla da olsa gayet net duyuyorum hiç duymayanları düşünüyorum allah yardımcıları olsun diye dua ediyorum.

sağlık kurulundan rapor alan arkdaşlara veya bu konuda bilgisi olan değerli büyüklerime soruyorum bana yardımcı olsunlar lütefen

bildigim kadarıyla 2 kulagın db leri toplanıp 4 e bolunuyo oran için. yinede bu kulaklarla engelli raporu (en azndan %40 ı ) almazsın. hile yaparsan o başka..

tm almam için ozman sağ kulağımı da iyice mahvedeyim o zman verirler dimi ? böyle işin ben .....

sol kulak total sağ kulak saf se 45 db bu kulaklarla %40 özürlü raporu alabilmek ?

değerli büyüklerm :
1ay evvel numune hastanesine sağlık kurulu raporu almak için gittim biraz zor oldu raporu alması tabi ama %16 gibi bi oran belirttiler sizce haksızlık deilmi bu eğer yanlış hesaplanmışsa oran ki büyük ihtimal öyle gibi çünki benim tahminimce sağ kulak ile sadece %16 raporu verilir sol kulak işin içine girdiğinde bu oran %40 aşar siz ne düşünüyosunuz bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum ve ümidimi kesmiştim o raporu alamayınca çok üzüldüm öyle bi oran vermelerini beklemiyordum . tek kulağımı zaten kaybettim tek kolu olmayan lar bile %40 ın üzerinde bi oranı alıyorlar .

senin tek kulagın sagır degildir bence, ileri derece kayıplıdır. saglam gibi olan kulagınla cihazsız duyabildigin için diger kulagın sana sagırmıs gibi geliyor olabilir.

hayır sağ kulağım da kanal içi işitme cihazı var . sol kulağım ileri derecede olsa doktor raporumda belirtmiş total die daha önce ankara odyo da yaptırdım test cihaz alırken o raporu bi hafta içinde kopyasını alacam ordada sol kulağım total yazıyodu hatırladığım kadarıyla . sol kulağımdan test esnasında rüzgar sesi olur ya çok baskılı verirler bi de basınçlı o ses inanılmaz rahatsız ediyordu kulağımı başım çatlayacakmış gibi oluyodu sol kulağım hiç bir sesi algılamıyo .

sol kulagına parmagını sok karıstır bakalım bi hışırtı gelicek mi ? total yazıyosa totaldir ve verilen rapor da yanlış olması lazım. aynı hastaneden mi alıyosun hep raporları ? rapor alcagın sıra baya bir tekrarlat duzgun anlıyosan engelli statüsüne zaten koymazlar seni..

denedim gelmiyo hışırtı . zaten bir kere gittim rapor almmaya o da numune hastanesi eğitim ve araştırma bölümüne . dışkapı ya gidecem bu sefer bakalım % kaç diuecekler.anlıyorum söylediklerini ama bu sefer anlamamazlıktan gelecem ama hile yapmama gerek yok ki dediğim gibi tek kulağın rapora etkisi %16 peki ya diğer hiç duymayan kulak onu neden rapora eklememişler?

sevgili arkadaşım özürlü raporu almak için işitme testin sağ db sol db toplanıyor sonra 4 bölünüyor bu da sana yüzdelik işitme kaybı sunuyor tekrar almak istersen önce raporu iptal edip başka hastane'den denemeni tasviye ederim gerçekten her hastane çok farklı geçmiş olsun kardeş..

Üst Alt