Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulağım kapalı, işitme kaybım da var. Özürlülük raporu alabilir miyim?

niyelka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim sag kulagim kapali kulak yok yani dogustan oldugu gibi 100 de 75 80 civari isitme kaybim.var hastanelerden rapor aldigim zaman ise giris icin yuksek derecede isitme kaybi oldugu yaziyor acaba ozurlu raporu alabilirmiyim

Tek kulak işitme kaybı için % 12 oran verilir. tek kulak yokluğuda % 3. Bu da % 15 yapar. Hiçbir işinize yaramaz bu oran.

bilgileriniz icin tsk ama vucut anatomisinde bir organim yok eminmisin kulak.yokluguna o kadar oran verdiklerine

Hoc igrasmiyim.ozaman bugun isyeri.hekimi soledi.banada ama bi adaletsizlik soz konusu sonucta kulak yok askerde heyete girdim.hemen curuk verdiler amladim simdi bundan birsey

askerlikten muaf olabilmek için tek kulağın yüzde yüz kaybı yeterlidir, doğrudur..

ama tek kulağın yüzde yüz kaybına devlet % 12 veriyor..

silahlı kuvvetler sen engellisin derken, devlet seni engelli olarak görmüyor...

buyur burdan yak...!

Anti Oksidan;

Benim de tam tersi devlet beni engelli olarak görüyor yüzde 41 işitme engellisin diyor askeri hastane ise sen engelli değilsin diyor.Sol kulak 88db sağ 68 db işitme kaybım var solda cihaz yok sağda kanaliçi kullanıyorum.Nisan 2012 de şişli etfalde ameliyat oldum sol kulağımdan kireçlenmeden şüphelenmişlerdi umdukları gibi çıkmadı açtıkları gibi kapattılar.Sonrasında Ekim 2012 de Acıbadem de bir profesör soldan ameliyatıma girdi bir kemikçiğe teflon piston taktı sonuç yine hüsran.Bütün testlerimi hastane ekspriz raporlarımı ameliyat belgelerimi engelli raporumu Askeri hastaneye götürdüm yok sen ameliyatla düzelirsin dedi ve 2 sene üstüste ertele verdi.Neymiş orta kulakta problem varmış ama ben 2 kere ameliyat oldum daha da olmam dedim sonuç ortada! Sana kalmış vs. vs. siz yapın dedim askeri doktora ben yapamam biz hastalığı düzeltmek için değil tespit etmek için varız diyor.Eee devlet bana engelli oluğumu söylüyor sana ne oluyor be adam 2 kere de ameliyat olmuşum zerre kadar fayda görmemişim sen bana ameliyatla düzelirsin diyorsun benim engelli raporum var.Aralık 2013 te tekrar muayeneye gideceğim ve eminim ki yine erteleme verecek o şahsiyet sonuç yine aynı.2sene önce sırf askerlik durumum muaf olsun diye tecilimi bozdurmuştum böyle olacağını bilseydim hiç uğraşır mıyım,her gitmeye 15 fotoğraf bir ton kimlik fotokopisi Allah hepsinin belasını versin.Şimdi hala aöf okuyorum 2. sınıftayım ve ben aralıkta muayene olucam yine muaf vermeyecek bu sefer tecil yaptırıcam 29 yaşına kadar bu gereksiz saçma sapan işlerle uğraşmaktan kurtulucam.Duymuyorum kardeşim işitmiyorum daha nasıl farklı yollardan ifade edeyim ertesi yıla bırak yine bırak değişen ne işitme kaybı artıyor farkeden ne al o zaman askere yeter atık!

slm benimde bir kulağım doğuştan varda tam acık deil yapışık biraz duyma kaybı 78 db askeriye muaflık durumum varmı nasıl bir yol izlemeliyim
birde tecil yaptırırken muayene girecekmiyim

Slmlar tecil ettirme eyer dedigin kadar duyma.kaybin varsa direk muaf oluyorsun askeri hastanede

ewt devlet hastanesinden aldığım raporda öyle yazıor 78 db işitme kaybı ama kemik yolu sağlam

Arkadaşlar bende de duyma kaybı var sol kulak tamamen duymuyor ve bende rapor alabilirmiyim diye ugraştım ama vermıyorlar calışmaya engel olmadıgı ıcın arkadaşların da yazdıgı gıbı dusuk bır oran veriyorlar o da hıc bir işe yaramıyor

tek kulak muaf mı dır yakın zamanda silüs gelecek ordan askeri hastaneye sevk isteyeceğim ona göre plan yapmam gerekiyor

bu kesinmidir tek kulak duymaması %100 muaf sebebi midir. askeri hastaneyi arasak kesin bir şey söylerler mi

sivaslı;
sen de haklısın... bu yaşadıklarımız devletin kurumlarının birbirlerinden ne kadar habersiz olduğunu gösteriyor... sana devletin sivil kurumu engellisin diyor, askeri kurumu değilsin diyor.. gel de sinirlenme... askeri kuralları sıkı tutmuşlar malesef.. kural diyor ki, senin muaf olabilmen için bir kulağın yüzde yüz duymayacak... birinde 88 dB, diğerinde 68 dB kayıp var, askeri kurala göre ikisinden birinde total kayıp olmadığı için adamlar kuralı uyguluyor ve sana muafiyet çıkaramıyor.. oysa ben eminim ki sen o kayıpla cihazla bile zor duyuyorsun...
neyse üzülme kardeşim, 1 erteleme, 2 erteleme, sonunda muafiyet alırsın.. elleri mahkum verecekler, senin durumunda kural işlemez, işitme cihazın ile askere gitmezsin..

cihan6638;
evet iki kulaktan en az biri hiç duymuyorsa ve bu BERA testi ile sabitlenirse askerden muaf olursun.. kesin.

Üst Alt