Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulağımda 48 db diğerinde 52 db işitme kaybı var. Nasıl bir işitme cihazı..?

radikal26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba buraya yeni üye oldum yaklaşık 4-5 ay önce özel bir hastanede muayene oldum ve işitme testi yaptılar kulaklarımda birinde 48 db birinde 52 db işitme kaybı olduğu tespit edildi.
ben seslerin bazılarını algılıyorum, ama ayırt edemiyorum. bazen de hiç duymuyorum. babamda da işitme kaybı var, dedemde de varmış. bu irsı olabılır mı?

bir de beni muayene eden dr hemen şura git dijital işitme cihazı al dedi rapor falan yazmadan. ben emekli sandığı mensubuyum ama sanırım sgk çok komik bir rakam ödüyor. şu anda ülkemizde en düşük cihaz 350-400 tlden başlayıp 4000-4500 tl ye kadar var. bana ne önerirsiniz

daha önce hiç cihaz kullanmadım işim gereği insanlarla çok muhattabım. bir de bir çok marka var hangi markayı tavsiye edersiniz. wimax nasıldır?
teşekkürler

ne guzel azıcık ısıtme kaybınız var ben gıbı ılerı degıl
hıc ıhmal etmeden arastırmalarınıza ısıtme cıhazı denemelerıne baslayınız
uzun muddet boyle cıhaz almadan gezersenız duydugunuzu anlama kapasıtenız gerıleyebılır
pıyasada cok guzel alternatıfler var sız gıbı az kayıplılar ıcın ımrenıyorum cıhazdan cok faydalanabılenler ıcın

size kamal içi tafsiye ediyorummmm görünümüde hoş temizz marka için bişey diyememm inann ben kanl içi kullanıyorumm ama markasını bilmiyorumm geçen bir arakadaş söyledi untum yinne bakayımmm ama sen tek tek cihazları dene hangisnde rahatsan onu kullan çünkkü sana bir kaçtane denetecekelr hiç çekinnmmee gözün tutmadı git başka yere çünkküü onlar para kazanmak için her yolu denrrr

Emekli sandığı 500 TL gibi bir şey ödüyor yanılmıyorsam. Bu komik bir rakam değil gayet güzel bir rakam. son iki senedir yönetmelik değişti mi bilmiyorum ama analog işitme cihazının en alt rakamından öderler genelde.

İŞitme cihazına gelince Türkiye'de yaygın olan servisi garantili büyük firmaları da tercih edebilirsin. Philips Siemens gibi büyük şirketlerinkiler yaygın servis ağlarından dolayı tercih edilebilir. Ama yine de iyice araştır.

shukufe; teşekkür ederim bir yazınızda eskişehirde hatice hanımdan bahsetmiştiniz yanılmıyorsam bende eskişehir bir ilçesindenim acaba bana yerini ve tlf nunu verebilirmisiniz. şimdiden teşekkürler

merhaba eskısehırlı radıkal26
ısımler karısmıs galıba hulya kurtulus aydıganlı benım mınnettar oldugum odyometrıst
anadolu unıversıtesı mavı hastanede calısıyor oraya gıdıyorum tecrubelı bılgılı bırısı konusunda amerıkada okumusayrıca benım ısıtme cıhazım resound canta 780d kendısı pazarlıyor o cıhazların ayarlarını yapıyor
ankarada gumastan almıstım ben ama orda odyometrıst yok olcum yok eh koymus bı laptop bı masa cıhazı sattıktan sonra hıc memnun kalmadım onların ayarlamalarındasımdı bır sorunum olunca hulya hanıma gıdıyorum eskısehıre
ama o marka dıye hemen almayınız lutfen
eskısehır cok cesıtlı ıyı markalar var sımdılerde
yalnız odyo olcumunuzu ıyı bır yerden yaptırıp tanınmıs markaların hızmetlerınden faydalanmaya bakınız
ısıtme cıhazını almak kadar aldıktan sonrakı hızmetlerı cok daha onemlı fırmaların
kolay gelsın ama lutfen acele etmeyın cok arastırın paranızıda kıtmayın bıde sakın sakın dıjıtal olsun

----------

ha telefon numarası
335051 1884 tu galıba
ben telefon kullanamadıgımdan telefon ozurluyum kusura bakmayın

Merhaba radikal26..Bende de sizinkine benzer bir kayıp söz konusu yalnız cihaz kullanmıyorum fakat araştırmaktayım..Eğer bir cihaz alıpta memnun kalırsanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim..

işitme cihazları

merhabalar benim bayiliğini yapmış oldugum bir kaç marka önerebilirim

phonak audıo servive sıemens

Hangi modelleri, kanal içi mi,kulak içi vb..fiyatları neler?

shukufe;

çok teşekür ederim sağ ol ilk fırsatta gideceğim kendiside ölçüm yapıyor sanırsam

ben ORL kullnaıyorumm menunum bir adiliğini görmedim şimdiye kadar kanl içi

radikal26;
evet mavı hastanenın odyometrıstı
yalnız hastane kucuk sınırlı sayıda muayene oluyor sabah cok erken sıra almak lazım ama sımdı ben eskısehırde degılım on yıl once unıversıte caddesınmıydı ama galıba ıstasyon caddesı kızılay tarafında muayenehanesı vardı
ozelı daha bı ıyı oluyordu paraya kıyarsanız sımdılerde bılmıyorum kolay gelsın

bende kemik yollu orl kullanıyorum gözlük hariç memenunum

2.2.2.3a_perdida.png

bu skalaya göre; sizin kaybınız 40-60 DB arasında ve az kayıp kategorisine giriyor... kanal içi cihazlar sorununuzu giderecektir.. cihazdan aldığınız verim duymanızın karakteristik özelliklerine göre bile değişir.. bazen (görece) ucuz cihazlardan aldığınız verim, daha pahalı cihazlardan aldığınız verimden yüksek olur... bu yüzden denemenizde ve hangisinden daha doğal ve net ses alıyorsanız onu seçmenizde fayda var...

işitme kaybınız

merhaba,ayırt etme probleminiz olduğu için,size tavsiyemiz kulak arkası digital model kullanmanızdır. bu cihaz işitme ve ayırt etme probleminize göre programlanacaktır. unıtron yada auıdıfon markalarımızı tavsiye ediyoruz.

görüşebiliriz; köksal dikmeci 0216 345 40 52 - 0530 540 80 90

merhaba bende her iki kulağımda cihaz kullanıyorum bir kulağımda analog cihaz markası hansaton yaklaşık 7 senedir hiç bir arızası olmadan kullanıyorum. diğer kulağımda dijital cihaz markası canta 2 bte 280 model 2.5 senedir ikinci arızayı yaptı tamir ücretleri çok yüksek birincide 130 tl ödedim şu an yine bozuk ve 350 tl istediler yaptırmadım rapor çıkardım yeni bir cihaz alıcam fakat canta almayı hiç düşünmüyorum.analog cihazım alman malı dijitalle arasında büyük fark var ama sağlamlık bakımından 7 senede hiç bişey olmamasıda güzel bişey yine düşündüğüm alman malı dijital cihaz bende şu anda araştırıyorumdaha bi karar vermedim deneyip görücem. ilk gittiğiniz yere kapılmayın onlar sizi salmamak için cihazlarını överler hepside çok süperdir kullananlara sorun bence.

----------

haa bide sigorta ve bağkurun şu anda analog cihaza yaptığı ödeme 175 tl dijital cihazada 350 tl bunlardan pul işlem vs. parası olarakda 30 tl kadar kesiyor kalan parayı ödüyor varsa paranız duyucaksınız işin gerçeği paran yoksa duyma sağır yaşa devlet böyle diyor.

selam arkadaşlar, foruma yeni üye oldum... benim de iki kulağımda da 40-60 aralığında işitme kaybım var. kelimeleri ayırdetmede çoğu zaman zorlanıyorum. yakın bir zamanda oticonun kulak içi tego markasını kullandım. sanırım fiyatı yaklaşık 1200 euro. nedenini bilmiyorum ama, anlama sorunumda kullansam da kullanmasam da farketmiyor. hatta kullandığımda daha zor ayırd ediyorum kelimeleri. o yüzden hiç kullanmadım. bir köşede duruyor. isteyen olursa çok uygun fiyata satabilirim.

Merhaba Karaa,
İşitme Cihazınıza, ayrıntılı olarak yapılacak olan işitme testinize göre yeniden doğru bir programlama yaptırıp, sürekli, iki taraflı ve düzenli kullanırsanız konuşmaları duymak ve anlamakla ilgili sorunlarınızı aşarsınız.
İyi günler

Arkadaşlar cihaz aldıktan sonra onu bilinçli bir şekilde kullanmakta önemli. Bir adaptasyon süreci var tabiki. Bahsettiğiniz işitme kayıpları fazla olmadığı için kulak içi cihaz alabilirsiniz ama şöylede bir durum var işitme kaybınızda yüksek freknslarda yada alçak frekanslarda düşüş varsa kanal içi kullanamayabilirsiniz. Bunun için iyi bir odyometri testi yaptırıp uygun olan cihaza bir kaç yere danışarak karar verin. ve denemeden almayın. Yeni dijital cihazların ayarları gerçekten güzel ama marka sorarsanız deneyin derim.Bu ticaret işi ticarette babama bile güvenmem demişler unutmayın. Her markanın size uygun olan modelini deneyin ve görünüşüne bakmayın size yararı daha fazla olacaksa neden kulak arkası takmayasınız. Bilinçli olun lütfen önce sağlık sonra görüntü olmalı. Ama bakıyorum herkes görünmüyor diye kanal içi cihaz peşinde. Lütfen uygun olan için birşey demiyorum ama işinize yaramayacaksa sırf kanal içi diye almayın. Cihazı aldıktan sonra ne yapmanız gerektiğini de işitme merkezlerinden iyice öğrenin. Uygun cihaz ve bilinçli kullanımla başarabilirsiniz eminim.

eskişehirdeyseniz oticon öneririm idis işitme meltem hanımla irtibata geçerseniz size yadımcı olur www.ses.com.tr den eskişehir bayisine bakınız

karaa;

Aynen öyle adamlar kulaklık yapmış ama hiçbir işe yaramıyor enteresan...Bu cihazların bir işe yarayacağına inanmadığım için hala para veripte satın almadım..Cihazlar daha ziyade çok ağır iştime kaybı olanlara fayda sağlıyor..Daha az kayıbı olanlar ancak 2 taraflı bir cihaz kullanırlarsa faydalı oluyor edindiğim araştırmalar ve denediğim kulaklıklardan sonra bu sonuca vardım..
Her 2 kulağında 40-55 arası kaybı olupta tek kulakta sürekli cihaz kullanıpta memnun olan varsa buyursun beni yalanlasın...

radikal26,
şu aralar işitme cihazı ödemeleri artacakmış.ben de kayınpederime aldıgım cihaz faturasını beklettiriyorum.hansaton markayı tavsiye ederim.

merhaba kara bende her iki kulakta 80db kaybım var kulak arkası 2 yıl epog BTE ve streme kulanıyorum harıka bi cıhaz.... ve küçüktr... kulandığım şimdiki fiyatı yaklaşık 10bin tl ye yakın para... satıyorum... almak istesen hemen haber ver her konuda yarımdımcı olurum...kesinlikle pişman kalmasınız...

iyi valla garantisi birmis 2 yil kullanilip eskimis 10 bin lira
insanlar o kadar safmi sagir olsalar bilem

ise yarasa neden satasinki ne kadar ucuza versende yeni cihaz almak varken niye eski cihaza binler sayilsinki

nasıl istıyorsa ole olsun kardeş satmaya o kadar da nıyetim yok..... benim kulağımda 80 db kadar yukseldi ve daha güçlüsünü almak istiyorum demek istediğim bu....

Üst Alt