Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulağımda sıfır işitme. Gözlerimde de kayıp var. %40 rapor verilir mi?

Saka6134

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar herkese merhabalar. Aranizda yeniyim forumu biraz inceledim ancak yinede yorumlariniza ihtiyacim var.

Oncelikle ozel bir bankada temmuz ayi itibari ile 10 yilimi doldurucam kismet ise.

Saglik guvencesi olarakta bankamizin saglamis oldugu Emekli Sandigi Vakfi ndan yararlanmaktayim.

Sorum ise sunlar olucak. Benim Sağ kulagimda Total isitme kaybi var yani sifir. Bu sebep ile askerlige el verisli degildir raporumda var askeri hastanedede hem canli olarak hemde uyutarak testlerim yapilmasi neticeainde olcumlerim yapildi ve askerliktende muaf tutuldum.

Ikinci olarak gozluk kullanmaktayim sol ve sag gozum ileri derecede numarali asli numaralar takribi 10 civarlarinda ancak bilirsiniz doktor 10 vermez hic bir zaman su anda iki goz camimda 5 er numara ancak sag gozumde goz tembelligi var ayrica hipermetrop ve astigmatta var sag gozum sola oranla gozlukle dahi yari yariya gormekte.

Bu cercevede okuduklarim sgk sevki vb ile hastaneye gidiliyormus ancak ben nasil yapicam acaba sgk yok emekli sandigim var.

Bu sorunlar ile alinabilecek rapor orani sizce ne olabilir ve bu rapor benim hayatimda ne gibi eksiler yaratabilir. Mevcut isimde calismaya devam edebilirmiyim bu raporum is yerime bildirilirmi vb konularda sizlerin gorus ve duauncelerime ihtiyacim var.

Simdiden cvp lariniz icin tesekkur ederim.

Tek kulak işitme kaybı ve bir göz orta göz tembelliği engellilik oranı nedir?

Arkadaşlar herkese mrb lar yillar once bir konu actim ancak hic cvp alamadim. Sahsim ozel bir bankada calisiyorum. Tabiri caiz ise basarili bir elemanim diger elemanlara karsi takdir ediliyorum ancak 10 yildir bunun karsiligini mevki pozisyon olarak hic almadim takdir gormedim ve bu durum canimi cok sıkmaya başladı. Ustelik bir kulagimda total isitme kaybi ve bir gozumde yari yariya goz tembelligim var standart gozluk numaralarim 5 ancak asli numaralar farkli oluyor biliyorsunuz.
Ayrica birde bel fitigim var
Ayrica askerlik icin sag kulagimdan dolayi yapilmis test sonuclarim ve askerlige elverisli degildir raporum var buda bu esnada bana arti durum kazandirirmi rapor aliminda acaba

Artik bende bu durumda maasimdan yapilan kesintiler ve takdir gormeme durumundan bunaldim.

Bu durumlarda alabilecegim rapor orani ne kadar olur ve bu is yerimde bana ne fayda saglar. Tecrubeli arkadaslarin yorum ve duauncelerini bekliyorum.

Simdiden herkese tesekkur ederim

Saka6134 GEÇMİŞ OLSUN ÖNCELİKLE işitme kaybın ne kadar yazar mısın muhtemelen yüzde 48 50 arası rapor alırsın rapor alırsan erken emekli olursun iş yerinde ağır iş yaptıramazlar vergi indirimi alırsın sosyal hayatta artısı çoktur ücretsiz devlet araçlarında Seyehat su telefon tapu işlemlerinde ındırım rapor çıkartmak ıstersen özelden detaylı konuşalım bankada engelli kadrosunda yer alabılırsınız ayrıca engellı memur sınavlarında girebılırısınız raporla

Tesekkur ederim. Sag kulak total isitme kaybi mevcut gece olcum detayini foto olarak paylasirim burada. Gumussuyu askeri hastanesinde narkoz ile yapilan bir testti bu ve askerliktende muaf tutuldum. Size ozelden yazdim bana whatsapp tan ulasabilirseniz tecrubenizden faydalanmak isterim tabiki

@HOŞCAKAL

Sayin Hoşcakal yukarida goruldugu uzere bir resim ekledim bu resimde askeri hastanenin narkoz esliginde bayiltarak beyne ve kulaga gonderilen sinyaller ile yapilan standart olcumden daha guvenilir olan test sonucunu yazi ile goruyorsunuz. Sağ kulakta 115 db de kemikte dahi reflex yok iken sol kulakta 50 db de reflex alindi yaziyor. Sizinde yorumunuzu alabilir isem sevinirim

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Sayfadaki bu konu ile ilgili olarak yazilmis olan bir çok yaziyi okudum tabiki herkes deneyimlerini paylaşıyor....

Benim Sağ kulagımda Total işitme kaybım var bunu kasimpasa ve gumussuyu askeri hastanesinde yapilan testler olan odyometre konusma esikleri Refleks ve ABR testi ile kanitladim..

Hastanenin yazmis olsuklari ise şunlardir.

Her iki kulak yolu ve kulak zarlari intakt ve saglamdir. Yapilan testler sonucunda.
Sol HY: 25DB KY:15 DB SAĞ HY: 115 DB ve KY: 65 DB

Yapilan ABR testinde Sağ kulakta 100db de cvp alinmadi SOL kulakta 50 db de cvp alindi. Sağ kulakta Fisilti sesini kulak dibinden dahi isitmiyor.

Refleks sag kulakta ipsiler alinmiyor...

Kulagimin durumu bu arkadaşlar...

Gelelim göz durumuna.. Şu an aktif olarak her iki gozumdede 5 numara cam kullaniyorum. Sağ gözumde goz tembelligim var soleki telde yazi yazarken gozluk gozumde iken solu kapattigimda dibimdeki yazdigim yazilari dahi hayali goruyorum. Gozlukle dahi yari yariyadan fazla tembellik ve gorme kaybim var. Hpermetropi ve astikmatizm var....

Son olarak dusuk seviyede olsa bel fitigim var bir kac kez fizik tedavi gordum...

Benim ogrenmek istedigim ise su arkadaslar ben bu sorunlar ile % Kac oraninda rapor alabilirim ve bu 3 rahatsizlik birlestiginde daimi rapor olabilirmi cunki goz ve kulak gecici degil ancak bel gecici deyip hepsini birlestirim kontrollu rapormu verirler..

Assgida askeri hastaneye gitmeden once yaptirdigim kulak isitme testimde mevcut tabi askeri hastanede yapilan daha detayli oldu onuda paylasiyorum sizin ile onda ise tani kisminda Sağ total isitme kaybi
Sol orta dereceli SNİK yazmakta.

Son donemlerde bu sorunlar ile rapor almis arkadaslarimizin fikirleri benim icin cok onemli.

Simdiden cvp lar icin tesekkur ederim herkese

Üst Alt