Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulağımdaki işitme kaybının ilerlemesindense ucuz bir analog işitme cihazı..?

ilyas35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşalar ben 5 yıldır analog cihaz kullanıyorum.
İki kulağımda da işitme kaybı var. Sağ kulaşımda 65 db. sol kulağımda 77 db. kayıp varmış.
İlk analog cihazım odiomed firmasından aldığım bir analog idi kanal içi cihaz aldım. Bir hayırseverin yardımı ile alabilmiştim. Bu cihaz 3 yıl kullandıktan sonra (2. yılında aporlaları oksitlenmişti değişti) ömrünün bittiğini yeni cihaz almamın daha iyi olacağını söylediler.
Ben de bu kez duyses firmasının İzmir şubesinden bir kulak arkası analog cihaz aldım yine kendi imkanlarım ile aldım. 2 yıldır kullanıyorum en büyük problemim İzmir sıcak memleket yaz aylarında çok terliyoruz terleme neticesinde cihazlar çabuk oksitleniyor. Bunun da ömrünün bitmek üzere olduğunu hissediyorum.
Bu ikinci aldığım cihazı sol kulaşımda kullandım. Çünkü analog cihazda telefon ile konuşmak mumkun olmuyor. Ben de sağ kulağım daha iyi duyduğundan sağ kulağımı telefon için kullandım yani cihaz takmadım. Sol kulağımda cihaz ile daha iyi duyum sağladım.
Fakat bu iki yıl zarfında sağ kulağımın işitme kaybının hızla arttığını geçen hafta yaptırdığım odyo testi ile anladım. Hastaneden cihaz kullanabilir diye rapor aldım. Fakat ssk kurumu cihaz bedelinin 280 tl sini karşılıyormuş ve cihazların en ucuz 850 tl. En önemlisi ise devlet ikinci cihaz için en az 5 yıl geçmesi gerektiğini belirtmiş. Ama oksitlenme nedeni ile 3 yıl sonra cihaz bozulup ömrünü bitiriyor. Bir oksitlenme tamir ücreti için 300 tl alındığı düşünülürse ne yapmam gerekir bilemedim.

Sahibinden sitesinde 60-70 liraya analog cihaz satanları gördüm. Maddi olanaklardan yoksun olduğum için o cihazları almak benim için daha cazip görünüyor. Çünkü hiç cihaz kullanmamaktansa analog bir cihazı kullanmak daha iyi olur en azından işitme kaybım artmaz diye düşünüyorum.
Bilgilendirmenizi rica ederim.

Arkadaş bende kanal içi analog işitme cihazı var işini görürse yollayayım

Arkadaş bende dijital cihaz var siemens... Fakat istanbula gelip cihazı buradaki firmada kulağına göre test yaptırıp ayarlatman lazım, bunun da pek maliyeti olmaz, buraya gelebilirsen o cihazı sana zevkle veririm, fakat kargo isteme çünkü elden teslim etme taraftarıyım... Cihaz 1 yıllık ve hiç kullanılmadı diyebilirim.

Gerçekten o cihazı almak isterim ama çalıştığım için istanbul a nasıl geleceğim bilmiyorum. Amirimle konuşup izin almaya çalışacağım.

Bana iletişim bilgilerini verebilirseniz gelip almak isterim. İyi akşamlar.

ayrıca o 65-70 liraya satılan aletler işitme cihazı değil, üzerinde hiç bir ayar bulunmayan ses yükseltici cihazlardır.. çin malı olup, son derece kalitesiz, yaptığı tek şey tüm sesleri bir miktar yükseltmekten ibaret. dolayısıyla bu aletleri kullanırsanız, işitme kaybınızın iyice artmasından başka bir işe yaramaz...

Tamam arkadaşım, yalnız geleceğin zamanı 1 hafta önceden bana bildir, ayrıca istanbul taksimde sıemens cihazının satış distribütörü var orasını arayıp randevu alıp kulağına göre ayarların ve kulak kalıbının hazırlanması lazım, niye bunu istediğime gelince sana vereceğim cihazın piyasa fiyatı 2.000 tl civarlarında ve sıfır, o yüzden gerçekten birinin işine yaradığından emin olmalıyım. Sen bana işitme testlerinden birini öm at, bir bakalım senin işitme kaybın için kullanılabilecek bir cihaz mı. zaten sana olmazsa başka birine mutlaka verecem boş boş bekliyo evde, 2 tane var birisi bana yedek :)

Elimde odyo testi var ama bir scaner bulup tarayıcıdan onu bilgisayara aktarmam gerekecek. Msn adresi verebilirseniz sizinle ordan görüşmek isterim.

En kısa zamanda odyo testini çekeceğim.

papor.jpg

Yok.
Bildiğim kadarı ile engelli raporu alabilmek için %40 olması gerekir en az kaybın.

Hımm. arkadaşım ben yarın cihazın model numarasını falan alayım atayım buraya, bir abimiz yada ablamız bizim için arar bir odyo brosunu ve sorar, sana uygunsa veririm cihazı, benimki epey güclü bir cihaz ve benim duyma kaybım daha fazla, o yüzden sana uyacağını düşünüyorum. İnan uyarsa kardeşim hemen gelirsin hallederiz.

Çok teşekkür ederim. O kadar çok sevindim ki anlatamam. Allah razı olsun.

sana msn adresimi yolladım ÖM ile ekle. Ya arkadaşım gerçekten beni duygulandırdın, yarın sabah saat 08.30 da burada olacağım sende gel buraya o saatlerde erken gelirsen daha iyi olur halletmeye çalışırız hemen, senin istanbul içerisinde bir akraban varmı teslim edip konuşabileceğim ? eğer varsa senin gelmene gerek kalmayabilir. inşallah cihaz uyuyorsa ve gerçekten ihtiyacın varsa o cihaz senin.....

Serkan kardeşime teşekkür ederim. Elindeki cihazı bana vereceği için. Bu konuyu kapatabiliriz.

Allah kendisinden razı olsun. O benim bir sıkıntımı giderdi Allah onun bin sıkıntısını gidersin inşallah.

Amin.. Allah razı olsun kardeşim. Kargo şirketini bekliyorum gelince paket yapıp yollayacağım. bu arada kulak kalıbıyla birlikte yolluyorum bakarsın uyar:) işine yarayacak birine gitmesi benim için büyük mutluluk.

Cihazı teslim aldım ayarlarını yaptırdım. Şu an kullanıyorum. Sayende çok mutlu oldum kardeşim. Sen beni sevindirdin Allah da seni sevindirsin inşallah.

Üst Alt