Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulağın duymaması halinde hangi oranda rapor verilir?

badufb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar
benim sol kulak total işitme kaybı var ama sağ kulakta sorunum yok.askerden çürük raporu verdiler.bera(abr) testi sonucunda sol kulakta 2-4 KHz de 100 dB de eşik alınamadı yazıyo.ayrıca sol kulak fısıltı sesini 1 metrenin altında işitmemektedir de yazıyo.. işitme sorunum yüzünden işe alınmıyorum...acaba % 40 ın üstünde bir rapor alabilir miyim?? bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum,şimdiden teşekkürler...

Alamazsınız %40 ın üzerinde tek kulakta sorununuz çünkü Ben tek kulak total kayıp diger kulak 105db de ve 48lik bir rapora sahibim %40 ın altında alırsınız

sizi sorgulamıyorum yanlış anlamayın ama ben kulağım sebebiyle işe alınmıyorum,okuduğum okul,bunca emek boşa mı gidecek şimdi???yapacak hiç mi bişey yok?bu nasıl adalet?

arkadşm mrb dene istersn hastande belki verirler raporlada işçi bulma kurumuna bulundgn ikemetghta kayt olursn iş bulmn yüksek olur iyigünlr

tek kulak duymadığı için %25 veriyorlar. ama o teste girdiğin zaman o duymayan kulak biraz duyuyor ben de tek kulağım hiç duymuyor biliyorum ama azda olsa duyar buda oranı düşürür....
sayglar.

selam arkadaşlar,tekrar aynı soruyu sormak zorundayım..benim sol kulakta total işitme kaybı var,buna bağlı olarak da askerden çürük verdiler...buna ek olarak da boyun fıtığı, boyun düzleşmesi,denge kaybı ve omurgamda eğrilik var....tüm bunlar biraraya geldiğinde gerekli olan % 40 ı bulabilir miyim???bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler

Bu sorunun cevabını hastaneden dr lardan bilgi alarak öğrenebilirsin..

Merhaba %40 rapor alamassınız fakat bir işitme cihazı ile kurula girerseniz en azından işe girebilmek için engel olmadığına dair rapor alırsınız yani işitme cihzıyla düzeltilmesi mümkün diye düşünülüp rapor hazırlanıp sizde rahatca işe girebilirsiniz .iyi günler

ilginize teşekkür ederim fakat hiçbir işitme cihazı bana uymuyor çünkü kulak sinirlerim ölmüş...yapılacak herhangi bişey yok maalesef.....ben yine de şansımı deneyeyim,,,bakarsınız güler bu sefer......

Selam arkadaşlar...benim sol kulakta total işitme kaybım var ve askerlikten muafım...ayrıca skolyoz (omurga eğriliği) da var...özür durumuna göre çalışma gücü kaybı oranlarına baktım...her iki kulakta tam işitme kaybı olursa %50 oranında rapor veriliyomuş...benim tek kulak olduğu için % 25 mi oluyor?skolyoz için de %20 veriliyormuş....bunu da ilave edersek % 45 i bulabilir miyiz???nasıl hesaplama yapmam gerekiyor.,,bununla alakalı bilgi sahipleri cevap verirse çok sevinirim...

kardeş yönetmeliği oku orda ne yazıyor onu öğren sonra doktora gideceksin tek tek hangi doktor heyete girecek kbb gibi git heyet girmeden muane ol veya muane sine git raporları göster bigi al olmadı heyet kuruluna gir ordaki şefle görüş bilgi al biz ne dersek boş anadın doktor verirse alırsın ama vermezse alamazasın herşey onların elinde

evet yaa bugün hastanedeydimm..yarın işlemler bitecek ve heyete teslim edicem evrakları....sonra da beklicez bakalım nolcak?

badufb;

Bu böyle bi adalet bende aynı durumdaydım ticaret lisesi muhasebe meslek yüksek okul pazarlama ondan sonra bi de işletme gel gör anca gire gire engelli kadrosunda memur olabildik istediğin kadar meziyet sahibi ol kar etmiyor engelli isen arkadaşım benimle aynı pozisyonda bi sürü lise mezunu arkkadaş var yok onları küçümsediğimden değil ama madem böyle olacaktı niye bu kadar kafa patlattım ben anlamadım...

Benim sag kulağım %90 snik
Sol normal
İş bulamıyorum kulaktan dolayi iş bulamıyorum engelli raporu almak istesem % kaç verirler bunu hesaplamak mümkün mü
İş veren insan yerine dahi koymuyor bu halde

Üst Alt