Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulak total işitme kaybında askerlik durumu ne olur?

ozhanalmila

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hepinize merhaba arkadaşlar

Eşimin bir kulagi hic duymuyor askerlik için gerekli testler yapildi odyometri testinde sağ 117 dB sol 60 dB yaziyor
üstüne Bera ABR testi istediler onu da yaptirdik sağ 100 dB cevap alinamadi yaziyor solda 50 dB cevap alindi diyor

bugun evraklari teslim ettiği doktor bi sikinti olmaz askere gidersin ama yinede heyete gir dedi. Ama biz gitmeyecegini saniyorduk tek kulakta total isitme kaybi olduğu zaman gitmez deniliyordu ?

Eşini askere alirlarmi yarin heyete girecek bir çocuğumuz var ve benim annem babam yok isim çok zor lütfen yardim edin ?

ozhanalmila

Doktor ya şaka yapmış ya işgüzarlık. Bir kulağın tümden duymadığı hallerde askerlikten muaf olunur (Madde 19-B/3):

3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).​

Askere gitmesi durumunda itiraz etmeye hakkimiz varmi peki ? Cevabiniz için çok tesekkur ederim bu maddeyi bende okumuştum ama doktorun oyle demesini beni allak bullak etti bugün öğleden sonea heyete girecek yapilabilicek bisey varsa hemen yapmak istiyoruz

Merhaba açtığınız konu dikkatimi çekti, Hevesinizi kırmak istemem inşallah dilediğiniz gibi olur eşiniz ve çocuğunuz ile kalırsınız 2004-2005 yılları arasında askerlik yaptım ve her iki kulağımda işitme kaybı mevcut idi kronik orta kulak yırtığım var askere gitmeden önce bende raporu almak istedim ama maalesef vermeyip görevimi yapmak üzere askere katıldım.

Eşimin bir kulagi doğuştan duymuyordu iç kulakta diş kulakta ölü durumda öbür kulakta ise işitme kaybi başlamış herkes gitmez derken o doktorun cevabi yakti bizi. İyi dileklerinin için tesekkur ederim . dedgim gibi yapilabilicek birşey varsa hemen halletmek istiyoruz

Esim muaf oldu arkadaşlar çok tesekkur ederim yardimlaeiniz için :)

Merhaba bülent abi...benim sağ kulağım yüzde yüz duymuyor...şubat 2016 da antalya devlet hastanesinden rapor verdiler...doktor hanıma sorduğumda , kulağın için yapabileceğimiz bir şey yok dediler...çihaz yada başka bir tedavisi yok dedi...şimdi ben 1987 doğumluyum...bu zamana kadar babama ve abime bakmak zorundaydım..şimdi askerlikden msj geldi tlfona ....bana kulağımdan çürük raporu verebilirler mi ?

ozanalcay

Sen de muaf olursun Ozan. Bir kulak tümden işitmez halde ise, bu durum testlerde net olarak tespit ediliyorsa, muafiyet kesindir.

Bir kulak hiç duymadıgı diğer kulağın normal seviyede duyduğu durumda Çürüge ayrıldım 2014 de. Abr testinde 100 db de eşik elde edilemedi dedi mi bitmiştir iş.

Benim sağ kulağım menenjitin hediyesi olarak sagır. Sol normal( şu sıralar değil) . Odyo testlerinde sağ -130 db sol 10 db oranında çıkıyordu . Tecili bozdum ve muaf oldum

Üst Alt