Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulakta 110 diğerinde 105 db işitme kaybı için hangi marka/model işitme cihazı..?

ali123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
ben bişey sormak istiyorum: benim kardeşim çok ileri işitme kaybına sahip ve dijital işitme cihazı almak istiyoruz onun için. bi kulağı 110 desibele öbür kulağında 105 desibele kadar işitme kaybı var. bu işitme kayıplarına uyan bir işitme cihaz biliyor musunuz?
bu konuda bilgisi olanlar acilen bana ulaşabilir mi ,cevap verebilir mi

acil olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler

ali123

selam bence ılk yapmanız gereken bu konuda uzman doktorlara gozukmesı benım kızımda işitme kaybı vardı marmara unuversıtesıne goturdum orda yapılan testlerden sonra koklaer ımpılant amelıyatı oldu bır kulağından ılerı derecede işitme kaybı olanlara bu amelıyat yapılıyor eğer istanbulda oturuyosanız bence marmara unıversıtesıne gıdın onlar her turlu konuda yardımcı olurlar tabı bunda cocuğun yası gec olmaması lazım yası kucukse bır an once gıdın her gecen zaman sızın alehınıze işliyor

Ben de implant kullanıcısım yaş ile alakası yok bu ameliyatın kişinin kriterleri uyuyorsa zaten yapıyorlar ameliyatı size çünkü ilk marmaraya gittim bende sonra vazgecip hacettepede oldum ameliyatı orada bir bayan gördüm 50 yasında idi implant kullanıcısı bayana sordum ne zaman oldunuz diye yaklaşık olarak 1senedir kullanıyorum demişti yani bayan 49 yasında olmuş ameliyatı Birde unutmadan şunu belirtmek isterim kişi işitme cihazından fayda sağlayamıyorsa bu ameliyatı yapıyorlar. Ama kişi işitme cihazından fayda sağlıyorsa ameliyatı yapmıyorlar kuruldan dönen cok kişiye şahit oldum

Kardeşinin çok ileri derecede işitme kaybı var. Kaç yaşında bilemiyorum. çok güçlü bir cihaz lazım. öncelikle İyi bir muayene sonrasında doktor ne tavsiye ederse ona göre davranmalısınız. İletişim kurulabilecek yaştaysa cihaz önerildiyse mutlaka deneyerek alın sonrasında zaten eğitim alması gerecek. Ama hastayı görmeden yorum yapmakta çok doğru değil. Geçmiş olsun.

Kardeşinin çok ileri derecede işitme kaybı var ben 36 yasındayım 1997 yılda kaza sonuçu ve verilen ilaçtan dolayı işitme engeli oldum dr.çok ileri derecede snik tesis koydu biyonik kulak olur mu?

eryener;
İşitme kayıpları Kaç Db acaba ?? birde işitme cihazı kullanıyor mu ?[

ali123;
Oticon Epoq ekstra özellikli Power diye geçiyor daha güclü 130 Db kadar güc sağlayan modeli var bakmanızı tavsiye ederim.

Üst Alt