Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulakta Koklear İmplant diğerinde işitme cihazı kullanılabilir mi?

Pırıl

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Koklear implantlı arkadaşlar,
Diğer kulağınızda işitme cihazı kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız ne gibi bir yarar sağlıyorsunuz? İşitme cihazınızı takmadığınızda değişen ne oluyor?

koklear implant kullanmıyorum, ama kullananlardan ve araştırmalarımdan sağladığım bilgi ile işitme cihazı ve koklear implantın bir arada kullanılamayacağını biliyorum...

koklear implantın ilk şartı her iki kulağın da hava yolu ile işitmeye kapanmış olmasıdır... eğer bir kulak dahi işitme cihazı ile duyuyorsa "koklear implant adayı" değilsiniz...

çünkü koklear implantta koklea'ya yerleştirilen elektrotlarla (hava yolu ile duymayı bypass ederek) farklı birkodlama sistemi ile sesleri algılıyorsunuz...

hava yolu ile duymak ve koklea'ya yerleştirilen elektrotlarla duymak arasında çok büyük farklar var... ikisinin bir arada kullanılması olanaksız.. zaten dediğim gibi hava yolu ile duyma varsa "koklear implant" yapılmıyor...

Evet sistemde farklar var, ama yine de diğer kulakta işitme cihazı kullanılmalı. Aslında implant adayı işitme cihazından hiçbir yarar görmez demek de pek doğru gelmiyor. Çok ileri derecedeki işitme kayıplarında kullanılacak güçlü bir işitme cihazı yine de sesleri işitme eşiklerine yükseltecektir bazı frekanslarda. Sesin yön tayinini yapabilmek ve implante edilmeyen kulaktaki işitme sinirinin körelmesini önlemek açısından diğer kulakta işitme cihazı kullanımı yararlı. Ben bundan yararlanıyorum. İşitme cihazımı kullandığımda tek başına implant kullandığım andan daha fazla verim alıyorum.

sayin es
cidden koklearli misiniz cidden koklearla isitme cihazi kullanabiliyormusunuz bana sanki isitme cihai sektorunde pazarlamacilari hatirlatiyor saviniz
koklear implant neden taktirilir
isitme cihazindan verim almayanlar icindir degilmi koklear
madem isitme cihaindan verim aliyor o kisi neden koklear gibi kulagi olduren bi islem yaptirsinki insan
sahsen ben kendim koklear taktiran sonrada aldiran biriyim
koklearin verdigi coook yuksek sesin yaninda isitme cihainin en yuksek perdeden ayarlarsani bile sesi ari viziltisi kadar bilem cikmaz ben bunu cok iyi anlayan biriyim uzun muddet koklear kullanan olarak
bana inandirici gelmedi koklearla birlikte cihaz kullanmaniz

ayrica koklearin sesi baska isitme cihazinin sesi baska
bir beyinle iki turlu duyamazsiniz
cok cok hayret ettim koklearla isitme cihazini beraber kullanma dusuncesine egerki sektorden degilseniz

sayın es;
siz işitme cihazından ses alabiliyorsanız kim sizin CI ameliyatınızı yaptı çok merak ediyorum.. buraya yazarsanız biz de bilgilenmiş oluruz...
CI ameliyatının ilk şartı hava yolu ile iletişimin kapanmış olmasıdır...
bu durumda ya siz ısrarcı oldunuz, ya da ticari kaygı yaşayan bir doktora denk geldiniz?
aklıma başka bir şey gelmiyor...
implant edilmeyen kulaktaki sinirler (eğer işitme kaybı progresif ise) cihaz taksanız da körelecek takmasanız da... kaldı ki işitme cihazı ve CI farklı karakterlerde ses verirler.... kafalarda soru işareti bıraktınız????

sevgili anti
ben isitme cihazi takilarak klak tembelligi olduguna sahsen ciddi sekilde inanan tecrubesi olan biriyim siz ne diyorsunuz
isitme cihazi takilmayinca insan daha atik oluyor seslere ama cihaz takinca rahatsiniz neden dikkat edesinizki seslere
kaldiki koklear denen seyle en yuksek perdeden ses duyupta sesleri ve konusmalari taniyan bir beyinle hadi diyelim isitmeyi unutup isitme tembelligi olucak

2 hafta önce ben de CI ameliyatı oldum dış cihazın takılmasına 1 hafta var kulak arkası işitme cihazı ile iyi gidiyordum fakat son 1 sene içinde cihazdan verim alamayacak duruma geldim yani cihazı taktığım zaman gürültü şeklinde ses geliyor ama anlaşılırlık yok bir nevi karşımdaki konuştuğu zaman karışık bir arı vızıltısı diyeyim şimdi ben CI oldum sizin dediklerinize göre fayda göremeyecek miyim? :confused: (kayıp 90 db-sensörial/bilateral)

musterih ol sabirli ol umitli ol frankestayn
sizin isitme kaybiniz sonradan olmus sesleri konusmalari taniyorsunuz ci yi takar kakmaz konusmalari anlamanizi umuyorum
boyle olunca isitme cihazini napicaksiniz onu kullanmazsiniz
julie kosaner; benim koklear odyocusuydu o isitme koklearla isitme cihazi kullanilmaz derdi
haliyle isitme cihazinizi cikaracaksiniz dis parcalar takilinca
koklearin sesine adapte olacaksiniz koklearla anlama biraz zaman istiyor alisinca dijital isitme cihazindan daha cok anliycaksiniz sonrada isitme cihazini takmiycaksiniz istemiyceksiniz yani gerek kalmiyacak zaman zaman ayar yapilarak sesler yukseltilecek

isitme cihazi kullanan az bir yarar goren arkadaslar
koklear implanti mucize olarak gormeyin, koklear implant yaptirmak kulaginizdan vaz gecmektir sansinizi bir yere kadar kullanabilirsiniz omur boyu degil isitme cihazina benzemez isitme cihaziniz eskir, yetersiz gelir, yeni modellere heveslenir, daha ileri teknolojiler cikar hicbir risk almaz paraniz var pasa gonlunuz isterse alir cok guzel kullanirsiniz
koklear implanti bir kere taktirdinizmi o kulak implanti kullandiginiz kadar ise yarar kokleari aldirinca belalardan bela begenin basdonmesi, kulaklar degil beyin cinlamasi,koleastotam temizletmek icin genel anezteziyle 6 ayda bir bisuru tahlille ameliyatlar insani canindan bezdiriyor yetmedi dengenizde bozuluyor duz yolda her yere carpiyorsunuz gozunuz gordugu halde o kulaga birdaha koklear implant olmuyor kulak bitmistir
obur kulagina bidaha kim koklear yaptirir bu kadar dertten sonra fazladan isitme cihaziyla cok az bile olsa ses duyamazsiniz o koklear cikarilan kulakla buda artik ne kaldiysa obur kulakla hayatinizi devam ettirmek zorundasinizdir

Sayın Anti Oksidan,
Kafalarda soru işareti bırakmak istemem. Hiçbir çıkarım yok bu açıklamalarımdan. Aksine bilgi ve deneyimlerim doğrultusunda yardımcı olmak niyetindeyim. Nitekim bir psikoloğum ve odyolog adayıyım.
Evet bir kulağımda implant diğerinde işitme cihazı var ve bu biçim kullanım benim için maksimum yarar sağlıyor. Uzmanların önerisi de bu şekilde. Operasyonum ise 9 Eylül Üniversitesi'nde alanda önemli kişilerce yapıldı.
Diğer yandan işitme cihazı ile ses duyuyor olmak implant olmayı gerektirmez gibi bir inanışın da yanlış olduğunu belirtmek isterim. Yapılan ölçümlerle çok ileri derecede SNİK tanısı konması ve işitme cihazı ile özellikle ve özellikle konuşmaları anlamada yarar görememe söz konusu olduğunda implantasyona gidilir. Evet işitme kaybı zaten zamanla köreliyor progresif nitelikte olunca; ancak işitme sinirinin kalan tüy hücreleriyle bir miktar da uyarılıyor olması bunu daha da erteleyecektir. Oysa hiç işitme cihazı kullanmazsanız sinirde hiçbir uyarım olmayacaktır. Ha ancak bir uçak geçer yakınınızdan ya da bir davul çalınır civardan o zaman pes seslere karşılık gelenler biraz kıpırdanır. E bunu beklemek de pek akıl karı değil.

Sevgili Shukufe,
Yaşadıkların için de büyük üzüntü duydum; ancak itiraf etmeliyim ki bunu bu derecEde senden duyuyorum ilk olarak. Binde bir olabilecek şeyleri yaşamışsın. Koklear implant olup da çıkarılan birilerini daha önce duymadım bu alanın bizzat içinde olmama rağmen. Tamam katlanması oldukça zor olan şeyler yaşamışsın; ancak yine de bu her implant olanın aynı sorunları yaşayacağı anlamına gelmemeli. Sonuçta çok büyük beklentiler de olmamalı implnattan; ama teknolojiden yararlanmak ve hiç olmazsa günlük hayatta işitmeden kaynaklanan sorunları azaltmak implantla mümkün oluyor. Bence biraz da umut olmalı, o kadar karamsar olmamalı.

umut etmek...
iyide sesvgili es bir pskolog bir odyometris adayi olarak sizde tahmin edersiniz benim durumumda olanlari degilmi
10 yil oluyor benim implant yaptirmam cikarilmasi ise 4 yil
bu sureler zarfinda pekcok hastanelerde yattim bi suru ameliyatlar gecirdim bisuru hasta veya implantli implant adayi tanidim
siz gormemissiniz ama ben gordum implanti cikarilan veya implant iltihap sebebiyle hastanelede yatan
koklear implantla kesin bir sekilde herkes duysaydi o gordugum cocuklar konusmayi bile bilmeyenleri vardi yazikki
oyle cok cok iyi amanda duyanlari eskiden duyan sora implant yaptiranlariydi
ben telefonu duymak dudak okumadan konusmalari anlamak icin olmustum implanti ama bunlar olmadi sadece dijitalisitme cihazindan biraz daha iyi anladim gene dudak okuyarak karsiliginda sagligimi kaybettim
bana implanti tavsiye eden oven sonrada yapan doktoruma cok cok ama cok kiziyor her ameliyattan sonra nalet okuyorum
o zaman dijital cihaz onerseydi hic bulasmazdim bu kokleara
isten gucten net filan bilmezdim o zamanlar dijital cihazlari kimse soylemedi bana

Sevgili Shukufe,
Bazen perdenin arkasındaki manzaraya da bakmak gerekir ki sen bunu görmemizi sağlıyorsun. İşin bu yanını da düşünmek elbette gerek. Bunu biraz da - ile + yön arasında değerlendirmek gerek. Sende - yön ağır basmış. Bir başkası da tam aksine + yönde yarar görebilir. Nötr olanlar da var tabi.

Benim merak ettiğim implant öncesi işitme eşiklerin. Ortalama kaçtı hatırlıyor musun?

isitme kaybim o zamanda cok ileriydi sag kulak sesi aliyorduda sol cok zayifti iki doktor biri saga takalim biri sola takalim dedi iyiki sola taktilar da nispeten iyi kulak bana kaldi
o zamanki odyogramlari hastanede yapip hastanede kaldi
beende sizin implanttan faydalanamadiginiz veya az fayda gordugunuzu saniyorum egerki maksimim faydalansaydiniz isitme cihazini kullanmazdiniz sevgili piril

sayin piril bu yazinizi da buraya ekledim
Merhabalar,
Bir cochlear implant kullanıcısı olarak sorularınızı cevaplayacağım.​

- 1999 yılı Aralık ayında yaptırdım
- Levent Sennaroğlu-Soner Özkan
- Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hast.
- Herhangi bir sakınca görmedim ve şu ana kadar da yaşamadım.
- Cochlear implant hayatımı çok olumlu yönde değiştirdi, memnunum.​

Fakat kısa bir açıklama yapmak istiyorum:
Cochlear implantın faydası kişiden kişiye değişmektedir. İmplant cihazları her hastaya uygun olmamaktadır.Doktorların tavsiyesine göre hareket etmekte yarar vardır.​

Sevgili iremsu,
Cevaplarıma karşılık bir sorum olacak sizlere:
Bu soruları sormadaki beklentinizi öğrenebilir miyim?​

Sevgi ve Sağlıcakla kalınız.

okusan anlarsin gokcecigim yalandan kim olmus
arkadas hem 9 eylul hastanesinde onemli kisilerce koklear taktirmis
hem hacettepe universitesinde koklear taktirmis
artisi isitme cihazida kullaniyormus
yani anliycaginiz 3 tane kulagi varmis:p

Sevgili Shukufe arkadaşım,
Alıntı yaptığınız yazı bana ait değil. Sanal alemde nasıl bu kadar emin olabildiniz sizin gibi son derece şüpheci ve temkinli birine yakıştıramadım doğrusu !! Ben kafalarda soru işareti bırakmak istemediğimi belirttim. Açık olmayan yer neyse onu da belirtirim. Ayrıca kgokçe adlı arkadaşım da beni şahsen tanıyan biridir. Kendisi implant olmadan önce Çandarlı'da düzenlediğimiz kampımıza katılmıştı. Belki kaç kulağım olduğunu kendisine sorarsınız diye söylüyorum. ;)

Sevgili kgökçe arkadaşım,
3-4 yıllık forum yönetimi deneyimim oldu. Bir konu açarken diğer arkadaşları etkilemeksizin merak ettiğiniz şeyi yazarsınız soru şeklinde ve objektif olma kaygısıyla. Yanıtlar alırsınız. Sonra da siz kendi düşüncenizi ya da deneyiminizi yazarsınız. Bu böyle gider. Konuyu saptırmak istemem; ancak yönetici arkadaşlarım yanlış biliyorsam beni uyarsınlar lütfen.

Diğer kulakta cihaz takılması uzmanlarca öneriliyor dedim. Bunun gerekçelerini de açıkladım. Nitekim her bir şey tartışmaya açıktır. Bunu uzmanlar yaşamıyor bizler yaşıyoruz sonuçta. Elbette nasıl rahat isek o şekilde gideceğiz yolumuza. Burada birbirimizin kuyusunu kazmak niye anlamadım güzel bir tartışma ortamını sürdürmek varken ?! Herkes biraz özeleştiri yapmalı bence.

koklear implantla beraber isitme cihazi kullanmayi niye onersin uzman sadiginiz:D
hangi sarlatan onermis acaba
napsinlardi koklear ise yaramayinca tabii ki isitme cihazi kullanacak
ayrica siz tartisma degil benim bildigim dogru havalarindasiniz

Arkadaşlar,
uzman klinik ve eğitim odyologlarının çoğu koklear implantla birlikte işitme cihazı önermektedirler. aslında koklear implanta alışma sürecinde birlikte kullanıma alışan kişilerde daha az probleem görülmektedir. İşitme cihazı ve koklear implantın ses işlemlemesinin farklı olduğu doğrudur ancak asıl işitme bir anlamda beyindedir iki kulaktan gelen eksik veya tam veriler burada harmanlanarak duyma dediğimiz işlem meydana gelmektedir. son dönemde her iki kulağa birden koklear implant yapılan kişiler hakkında makaleler yayınlanmaktadır.

sonuç olarak yarar bakımından( konuşmaları anlama, uzaysal duyum, ..vs):
tek kulak işitme cihazından çift kulakta işitme cihazı;
sadece tek kulakta koklear implanttan bir kulakta işitme cihazı diğer kulakta koklear implant daha iyidir.

teşekkür ederim.

odyolog siz her ne kadar uzman oldugunuzu yazsanizda biz isitme kayiplilarin ne yasadigini nasil duydugumuzu ne kadar duydugumuzu anladiniz diyelimmmmm ki bilemezssiniz
helede o ovdugunuz koklear implantla nasil duyuldugunu ne gibi rahatsizlik verdigini bilemezsiniz
koklear implantla isitme cihazini kullanilmasini tavsiye eden kendini uzman sanan odyologlar her halde o insanlarin kafasini karistirip hazir kazanc kapilari cihaz satisi yapmak icin oneriyorlar bida isitme cihazini:p
baska baska ses tonuyla biri isitme yoluyla biri kokleyi elektriksel uyariyla isitmeyi anlama kesinlikle olamaz
ha oldu bu iyi anliyo bu sekilde denilen biride gecmiste koklear implant kullanan biri olarak cok derimki; o kisi koklear implanttan cok dusuk bi fayda saglamis
bir kere koklear implanti taktirdikta anladigimiz kadarininla sonradan cok cok farklilasarak daha cok anlama savina katilamam eger o kisi konusmayi biliyorsa
su sekilde olabilir sonradan anlama; o kisi konusmayi bilmiyordur,kelimeleri anlamiyordur iste o kisi konusmayi ogreniyordur
koklear implant mucizevi bi sekilde kimseyi duyurmaz eh iste isitme cihazindan biraz daha iyi anlarsiniz
baska baska seslerle baska baska isitmeyle ; bu bir beyinle olacak bisi degil:D

Değerli meslektaşım odyolog arkadaşım gayet güzel açıklamış. Sevgili shukufe arkadaşım, acaba bir kulakta implant varken diğerinde işitme cihazı kullanma deneyiminiz ne kadar sürdü? Ben hem bu durumu deneyimleyen hem de bu yolda ilgili bilgiyi akademik alanda edinmeye çalışan kişi olarak katıldım odyolog arkadaşıma. Üstelik bu tür kullanımdan memnun olan birçok kişi var. Ayrıca uluslar arası yayınlar, araştırmalar, alandaki üst düzey bilgili kişiler bu görüşte birleşiyorlar. Hiç mi bir şey bilmiyor bu kişiler? Bence burada odyolog odyometristlerden ziyade insan beynini hafife alıyorsunuz gibime geliyor. İnsan beyni hafife alınacak bir şey mi? Yaklaşımınız olgun ve mantıklı bir insan izlenimi bırakmaktan ne yazık ki uzaklaşıyor.

baska baska nickle 2 kere 2 hastanede kokler taktirip artisi isitme cihazi kullanan arkadasim sizin bana yazdigim yazinin mantik ve olgunluk notu vermenizi ben kaale almasam

madem isitme cihazindan anliyor duyuyor o kisi koklear implant gibi kulagin isitme yapisini birdaha geri gelmemek uzere bozan bir islemi neden yaptirir
demekki yazdiginiz koklearla isitme cihazini beraber kullanmayi savunup kullanabiliyor pekte inandirici bulmuyorum bunu deneyimleyen olarak

kucuk kendini savunamayan cocuklara koklearda takablirsiniz beraberinde obur kulaga isitme cihazida takabilirsiniz
ne yapsin analar babalar iste uzman diyomus
gelsinlerde kendi insiyatifi elinde olan buyuklere desinler

Demek ki olayı kavramayı istemiyorsunuz halen. Bence artık kavramalısınız !! Eşim Hacettepe'de implant oldu ve o da bu foruma üye. Bilmem yeterli mi kavramanız için?

Evet kulağın eski işleyişi değişiyor implant ile ama zaten o kulak ölmüş oluyor, işleyişi ve doğası zaten bozulmuş oluyor. Sağlam bir kulağa yapılmıyor ya implant! Çok iyi bilirsiniz ki implant bilateral çok ileri derecede işitme kaybı söz konusuysa gündeme geliyor. Siz o kulağınızı artık hiçbir şey için kullanamazken implant sayesinde telefonla konuşup neredeyse normale yakın bir konuşmayı anlama seviyesine geliyorsunuz. Bu teknolojik bir mucize bence ! Kulağın sistemi zaten çökmüş, yoksa siz hala işitmenin normale dönebileceği umudunu mu taşıyorsunuz? Bunu da sanmıyorum gerçi; ama olumlu yanları bağırırken olumsuz yanlarına saplanmak bence kişinin psikolojisini yansıtan bir aynadan başka bir şey değil.

Çocukların bebeklerin kendi kararlarını alamamaları konusunu hep ben de düşünmüşümdür. Bu gerçekten insanın içini acıtabiliyor; ama diğer yandan implant olmazsa da hayatının konuşma gelişimi ve hatta beraberindeki diğer gelişim alanları için en kritik dönemini seslerden mahrum geçirecek. İşitme cihazları sesleri verecek belki; ama söylenenleri anlamayacak. Kendini giderek daha da soyutlanmış hissedecek. Tüm bu döngü daha da olumsuz bir tablo oluşturuyor. İnanıyorum ki bebekliğinde implant olmuş çocuklardan çok implant olmamış çocuklar ailelerini ve uzmanları suçlayacaktır. Ne de olsa onlar bir gün bu tür bir imkandan mahrum bırakılmanın acısıyla yüzleşmek zorunda kalacaktır.

senin benim psikolojim uzerine atifta bulunmani kibar bi yaklasim gormedim ama neyse

80 90 db isitmesi olan kucuk bebeciklere koklear takiyorlar gordugum arasinda konusmayi bile bilmeyenleri var bu yavrucaklarin
eskiden o ovdugunuz koklearmi vardi hic hic isitmeyenler isaret diliyle bile hayatlarini idame ettirmisler
siz isitmeyi birden kaybederek basdonmeleri ameliyat dizileriyle ugrasmayi yasamak mi diyorsunuz bu her koklear olanlarda olmasada olan birsey
o 80 90 db isitmeyi kaybeden cocuklara yazik degilmi
erken olmasada gec egitimle pekala konusabilecekler belki

esinizin yerine yazmanizda kibar bi yaklasim acikca
neyse kisisel ben yazmiyorum siz yazsanizda kaale almiyorum
tartismak derseniz herkesin dusuncesi kendine aittir kimse kimsenin yuzyuze gormeden mantigi psikolojisi bilmemnesi icin su demesi terbiye adabina yakismiyor acikcasi

Shukufe arkadaşım,

Atıfta bulunmuyorum. Kendiniz dediniz Shukufe. Tabiki de yaşadıklarınızın sizi olumsuz etkilemesi normal. Hiç kolay değil. Bunu da asla alay konusu yapmam, yapamam; çünkü benliğime uygun değil.

Elbette isteyen istediğini düşünür. Burası özgür bir ortam ne de olsa. Tek bir diyeceğim var, o da ilgili yayınları ve araştırmaları okumanızdır. Artık araştırmalar net bir şekilde göstermiştir ki en iyi eğitim bile verilmiş olsa konuşma evresi için kritik olan 3 yaşına kadarki dönem sonrasında implant olan doğumsal işitme kayıplı bebekler, 3 yaş öncesinde implant edilenler kadar iyi bir dil gelişimine sahip olamıyorlar. Buraya bir şeyler yazmak biraz olsun sorumluluk ister. O nedenle sizi araştırma yapmadan ezberden değil de daha sağlam temelli iaçıklamalarda bulunmaya davet ediyorum. Saygılar...

isitme kaybini yasiyan koklear implant taktiranmi bilirmisss
isitme cihazi, koklear implant satanmi bilirmissss

Koklear implant kullanan biri olaraktan bende implant ile birlikte işitme cihazı kullanmayı denedim. Yaklaşık 1 haftadır 105 db de olan kulağıma işitme cihazı 120 db de olan kulagıma ise implantı takıyorum. İşitme cihazı ile duymak değil amacımız bu teknoılojide implant var ama gelecekteki teknolojide az da olsa duyma payı ile kök hücreden umudum var. Doktorumun bana söylediği işitme cihazı tak hücrelerin körelmesin gelecekten umutluyuz demesi olmuştu. Kgökçe senin verdiğin cihazı kullanıyorum. 1.seviyede onun sesi implantda kulakta yine implant ile duyuyoruz ama sol kulağıda alıştırdık onuda köreltmiyorum. bilgilerinize..

dikkat et de işitme cihazıyla hücreleri canlı tutmak yerine tamamen köreltmeyesin.. bu iş de odyometristlere kalmıs maalesef. 1. seviye dedigin kısık bir ses ise alışana kadar bole kullanman iyi olucaktır, daha sonra kademe kademe alıstıkca arttırırsn sesleri. yine de 3 ayda bir odyometristine gidip olcum yaptrmanı tavsiye edebilirm belki bir acılma olablr ya da düşüş olabilir. ne de olsa 1 haftalık kullanıyosun daha kulagında degişimler yaratabilir. ani işitme kaybından sonra cihaz taktıkdan 6 ay sonra 95 dn 82 ye dogru dusus oldu bende.

Hem koklear implant hemde işitme cihazı birlikte kullanılırmı ? kullanılsa ne gibi bir fayda veya zarar olur diye araştırırken bu başlık çıktı karşıma !

Her ikisini birlikte kullanan arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşın...

İşitme cihazıyla tek kulaktan sesleri duyan biri olarak implanta uygun görüldüm.Sesleri duymak başka,duyulan sesi anlamamak başka.Sesi duyup dudak okuma yöntemiyle hayatı kendime zehir etmek yerine İmplantla sansımı denemekten mutluluk duyuyorum :)

Üst Alt