Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulakta olan işitme kaybı diğer kulağa sıçrar mı?

Konular
9
Reaksiyonlar
5
bende sinirsel bir işitme kaybı var sol kulağımda doğuştan böyle cihaz tak dedi doktor psikolojik sebeblerden dolayı hiç daha takmadım cihaz takmadım diye sağ kulağımda da işitme kaybı başlar mı sol kulağım yüzde yüz duymuyor

dogdugundan berı baslamadıgına gore baslamaz.
ama dıkkat edın. yuksek sesle muzık dınlemeyın. usutmekten koruyun. yuksek seslere maruz kalmamaya cok dıkkat edın.
tek kulak saglam olunca ınsan cıhaz kullanmazkı. duyuyorsundur.

Duyuyorum ama doktor cihaz tak dedi takmazsan diğer kulağı da etkiler dedi ben onu merak ediyorum engelli raporuna başvurcam ona göre be duyan kulağım da iki kere orta kulak iltihabı geçirdim

duyan kulaginiza gozunuz gibi bakin.
istme cihazi ilitihap için bise yaramaz. ancak ses yuksetir

hsnsarix433

İşitme cihazını alın...Duymadığınız sesleri duyunca farkına varırsınız duyup duymadığınızın. Allah neden ikinci kulağı vermiş diye sormak lazım :)..

psikolojik sebebler nelerdir ? cihaz görünür diye dert ediyosan etme kulakiçi cihazlar kulağa dikkatli bakılmadığı sürece görünmüyor zaten.

Arkadaşlarım dalga geçer felan diye takmakk istemiyorum ben böyle bir kulakla da duyuyorum alıştım yani sadece işitme cihazcılar ve odyometriciler sürekli takmazsan diğer kulağında tembelleşir diğer kulağında da işitmee kaybı başlar diyolar eğer öyleyse takıcam yani temelli sağır olmak istemem

hıc duymuyor dedıgınız kulak ısıtme kaybı var ama duyuyor.keskı benım tek kulagım bu kadar duysaydı.

2017 tarıhlı testınıze gore dıger test daha az ısıtme kaybı. dıger testınızdede aman aman cıhaz kullanılacak kadar degıl kaybınız.

eger 2018 dekı testınız gıbıyse sımdıkı kaybınız adamakıllı duyuyor kulagınız.
cıhaz bıseye yaramaz sızın ıcın. cunku tek kulak saglam. bu saglam kulakla cıhazın cırkın seslerıyle duymak ıstemezsınız.

deneyın ıstersenız cıhazları. cıhazlarda cok pahalı.

Sağ kulağımda duyan kulağımda bir problem yok mu yani sanki önceki testle karşılaştığında var gibi abi ben bu arada daha 17 yaşımdayım ilk 2010 yılında farkettim duymadığını 7 sene geçmiş yani sannki sağ kulağım da da başlamış gibi duruyo ve odyocu biri başlamış dedi duymanayan kulağı zaten kaybetmişsin takda duyan kulağında çok ilerlemesin işitme kaybın dedi sağ kulak için böyle dedi yani

tek kulak duymayla cıft kulak duyma tabı farklıdır. zahmetlıdır. az duyan tarafı yakın seslerı duyamazsınız. ama sız buna onca sene alısıp ona gore davranarak cozumler uretebılıyorsunuzdur. cıhaz almaya denemeye kalkarsan az duyan kulaga dene.
obur kulagın ıcın cıhazı hıc deneme. odyocularada pek guven olmayabılıyor. basımdan gectıgınden dıyorum. yuksek seslerden koru duyan kulagını.
testlerın bırı 2017
bırı 2018 se eger tarıhı bellı olmayan test daha ıyı.
ama odyo olcumunde bu kadar sapma olur. bırde grıp fılan olursan tabı ısıtme kaybı daha cok cıkat
saglam kulaga cok dıkkat et bence.

Teşşekür ederim çok tarihi belli olmayan test 7 sene önceki test 2010 yılına ait dediğiniz gibi korumam lazım çünkü 2 kere orta kulak iltihabı geçirdi sağ kulağım işitme kaybı başlamasıyla zaten dediğiniz gibi alıştım cihaz kullanmam ben sadece daha gencim 18 yaşımdayım ileri ki senelerde felan fabrika ortamında çalışcam yüksek sesden dolayı belki başlar hiç duymam diye korkuyorum o yüzden sordum

duyduğun günlerin kıymetini bil gerisini düşünme.
tikac kullanirsn dert etme

alamazsin. aman bosver. eğitimine odaklan. en iyisi universite basarisi. onlar sonraki is.

Okumuyom abi bıraktım çalışıyomda hiç mi alma şansım yok abi ihtiyaçım var alsam çok iyi olur benim için

Öncelikle gidin Eskişehir Osman Gazi üniversitesinde doğru dürüst bir test yaptırın.
Konuşma, Timpanogram ve akustik refleks testlerini de yapsınlar.
Mümkün olursa Prof. Armağan İncesulu'yu bulun (benden de selam söyleyin:)).
Gönderdiğiniz test sonuçlarına göre orta kulakta problem var. Orta kulak problemleri bazen tedavi edilebilir.
Tanı koymak için BT isteyebilirler.
Geçmiş olsun.

@Mehmet Akşit bu gönderdiğim 2017 deki test eski yani ozaman orta kulak iltihabı geçirdim o zamman ki test yani iyileştim çok şükür engelli raporu alabilirmiyim sizce

İşitme kaybı galiba başka hastalıklata da yol açıyo abi vertigo konuşmayı ayırt etme felan bunları da yaptırayım mi hepsi birleşse alabilirmiyim sizce engelli raporunu ayın 5 inde gidicem eskişehire inşallah

Etkilemez

İyi bak o kulağına

Soğuk algınlığı grip koru kendini

hsnsarix433
23 db az bişi var

Solda 95 ona iplant uaptırabilirsin

İşitme cihazı yaramaz pek

Merhaba arkadaşlar ,
Forumu yeni kesfettim.
Tek kulak duyma sorunum var(Sol kulak tamamiyla duymuyor).Bayadir canım sıkılıyor bu konuda.Şu an hukuk fakultesi 2.sinif ogrencisiyim.Acikcasi ileride disisleri bakanliginda diplomasi alaninda ilerlemeyi dusunuyordum.Ancak meslegime engel olacak ve atanmamam ihtimalimden moralim cok bozuk.Bu konuda bilgisi olan var mi acaba arkadaslar?Umarim rahatsiz etmemisimdir.Herkese hayirli geceler

hsnsarix433
Ne bilem var kaybın baştan öle dedim testi atmamıştın sağda 23 yazıyı azbişi

Başlıkta olmamış hiç kulaktan kulağa niye sıçrasın kayıp 😊

Bende bilmiyorum ama seçtiğin mesleğe engel olabilir aynı duyduğun şeyleri bende duydum öğretmenlikte felan da sıkıntı oluyomuş ama emin değilim

Tek taraflı işitme kaybi

Tek tarafli işitme kaybı olan biri diğer kulağın da da işitme kaybı olurmu varmı hiç aranız da ilk tek kulağı duymayan sonra zamanla diğer kulağında da işitme kaybı basliyan

Benim sol kulak tamamen ölü sağ kulağım ise orta-ileri seviyede. 2 yaşından beri böyleyim. İlkokul 4.sınıfta kablolu işitme cihazı ile ilk işitme cihazı kullanmaya başladım. Lise 2'de ise kulak arkası modeline geçtim. Aşağı yukarı 40 senedir cihaz kullanıyorum. Yaşın verdiği durum ile birazcık işitme kaybım artmış ama çok belirgin değil. Yüksek seslere maruz kalmamaya bakın. Ses yükseldikçe cihazın sesini kısarsın. Cihaz kullandıkça alışırsın, çıkarırsan sanki duymada zayıfladı sanırsın. Çünkü kulak alışıyor. Diğer kulağa sıçrama konusunda tereddütlerin varsa birkaç doktorlarla konuş derim. Böyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Aksine takmadıkça hafıza konusunda sıkıntılar olduğunu okumuştum. İstersen bu konuyu araştırabilirsin.
Sağlıklı günler dilerim.

Araştırıyorum abi de ne doktorlar cevap verebildi ne de başka bı yerde cevap bulabildim soruma yani tek tarfali işitme kaybı ,amanla çift taraflı olurmu bu kadar yani sorum ama cevap bulamıyorum bir türlü

Üst Alt