Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulaktaki işitme kaybı ile erken emeklilik mümkün mü?

Matruşka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,

Bu konuya (işitme kaybıyla erken emeklilik) yeni rastlamış olduğum için şaşırmış durumdayım.

Benim 15 yıl önce sigortam başladı.
4781 gün primim var.
1,5 yıl önce işten çıkarıldım.
Şimdi çalışmıyorum.
1 küçük çocuğum var.
Eşimin ne işi ne sigortası var.
Tek kulağımda kanal içi cihaz var. Ancak benim sıkıntım duymaktan daha çok algılama sorunu. Kayıp derecemi tam bilmiyorum 2008 yılında bana Bilateral Sensorinöral İşitme kaybı tanısıyla bir kulakta orta diğer kulakta hafif derecede işitme kaybı dendi ve 1 cihaz raporu verdiler. yanlış hatırlamıyorsam sözlü olarak % 40 işitme kaybı denmişti.

Ben şimdi bu koşullarda malulen emeklilik için başvuruda bulunabilir miyim? Bilgilendirirseniz çok sevineceğim.

Maalesef, tek bir kulaktaki işitme kaybı için % 40 ve üzeri rapor almanız mümkün değil. Dolayısıyla bu statüde erken emeklilik de olamaz.

Eğer işitme kaybının yanı sıra sakatlık oranı cetveli'ne göre işgücü kaybına neden olan başka bir durmunuz varsa, o zaman toplamda % 40' ulaşabilir ve erken emeklilik hakkından yararlanabilirsiniz.

Not: Toplama işlemi balthazard formülü ile gerçekleştirilir

% 40 İşitme Kaybı ve Malulen Emeklilik durumu

Tekrar merhaba,

Dün özel bir merkezde işitme testi yaptırdım. Sadece kulaklıkla sinyaller dinlettirdi. Kulak içine başka bir cihazla ses verme yapmadı (ne olduğunu bilmiyorum yıllar önce bir yapmışlardı). Konuşma testi yapmadı (sanırım raporu elime vermeden ücretsiz yaptığı için). Benim asıl yaşadığım sorun duymaktan ziyade konuşmayı ayırt etmek ve kulak çınlaması. Cihaz taktığımda ise sesler aşırı geldiği için takmıyorum.

Bir kulak % 40 Diğer Kulak % 45 işitme kaybı dedi

Bir kulak 48 db Diğer Kulak 58 db dedi,

Buna göre;

İşe giriş tarihim: 18.06.1997
İşten çıkarılma : Şubat 2011
Ödenen prim : 4.781 tavandan

Bendeki işitme sorunu işe başladığım günden beri vardı. 1997 de, bir kez de 2008 de devlet tek kulak için 1 kanal içi işitme cihazı verdi. Fakat seslerden rahatsız olduğum için kullanmıyorum. En son gittiğim iş görüşmesinde görüşmenin yarısını anlamadan çıktım "ne dedi" diye ve işe alınmadım.
Evliyim ve 1 çocuğum var. Eş ve çocuk durumu etkiler mi bilmiyorum! Dün SGK da maluliyet için dilekçe verdim. Vergi indirimi başvurusu hiç yapmadım.

Sizce durumum nedir?

Bu arada Oturan Boğa' ya teşekkür ederim, önceki sorumu yanıtladığı için.

Maalesef, bu düzeydeki işitme kaybı için % 40 ve üzeri rapor verilmez.

işitme cihazı kullanmak iş yaşamında daha bir kolaylık sağlayabilir.

Üst Alt