Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir memurun toplamda kullanabileceği izin süresi var mı?

algea

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Ben bir aralar malulen emekli olmayı düşünüyordum toplamda kesintisiz 36 aya yakın izin kullandım. Sonrasında işe tekrar başladım. Merak ettiğim yine hastalanırsam beni işten atarlar mı? Kesintisiz 36 dan az izin kullandım 3 aya yakın tekrar çalıştım. Yine hastalandım yine izin aldım. Bu tekrar işe başlayışımla bu eski kullandığım izinler sıfırlanır mı? Yani merak ettiğim bir memurun toplamda kullanmak zorunda olduğu izin süresi var mı? Acele yardım ederseniz sevinirim. 07.09 da doktor kontolüm var eğer toplamda kullanabilecek belli izin limiti var ise eğer hasta hasta işe başlamam gerekecek. Lütfen acele yardın edin arkadaşlar.

kanser gibi hastalıklarda 18 ay ücretli izin kullanılabilir.iyileşme olmazsa 1 katı kadar yani 18 ay daha kullanılabilir.5 yıl üzeri hizmetiniz varsa 1 yılda ücret almadan izin kulanabilirsiniz.izin limitini doldurmuşsunuz.

emekliliğiniz gelmişse emekli ederler,gelmemişse kapının önüne koyarlar.ancak ücretsiz ve normal yıllık izin kullanabilirsin.

Tam ne demek istediğinizi anlamadım. Benim kanser gibi süregelen bir rahatsızlığım yok Bipolar bozukluk var. Normal zamanlarım var hasta olduğum zamanlar da var. 13 senemi çoktan doldurdum. Yani işte çıkartacaklar mı diyorsunuz. Ben çalışmak istiyorum. Demek gösteriyor ki başka bir iş arayayım bunu mu diyorsunuz. Yasal dayanağı ile bir kaynak ya da referans gösterebilir misiniz? Ben bir avukata sordum bir şey olmaz dedi ama iş yerinden tüm izin bilgilerim Ankara’ya yollanacağı söylendi oradan gelecek karara göre işe devam ya da iptal edecekler. Açıkçası zor durumda kaldım. Acil bir cevap arıyorum. Eğer kanun maddesi ile bana bilgi verebilirsiniz sevinirim. Eğer durumumu bilirsem on göre bari gidip kendime başka bir iş arayayayım ya da devam edeyim. Ben çalışmak istiyorum sadece bu devlet sektöründen sıkıldım belki yeteneklerimi gösterebileceğim başka bir iş arasam daha mutlu olabilirim…

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Hastalık ve refakat izni” başlıklı 105 inci maddesinde; “Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir.
Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.

Bu maddede yazılı azamî süreler kadar izin verilen memurun, bu iznin sonunda işe başlayabilmesi için, iyileştiğine dair raporu (yurt dışındaki memurlar için mahallî usûle göre verilecek raporu) ibraz etmesi zorunludur. İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır.

Bunlardan gerekli sağlık şartlarını yeniden kazandıkları resmî sağlık kurullarınca tespit edilen ve emeklilik hakkını elde etmemiş olanlar, yeniden memuriyete dönmek istemeleri hâlinde, niteliklerine uygun kadrolara öncelikle atanırlar…” hükmüne yer verilmek suretiyle, uzun süreli tedaviye ihtiyaç gösteren hastalık sebebiyle 18 ay hastalık izni verilenlerin; göreve başlayabilmeleri için bu sürenin bitiminde çalıştıkları kuruma iyileştiklerine dair raporu ibraz etmelerinin zorunlu olduğu, 18 aylık süre sonunda da iyileşemeyenlerin hastalıklarının devam ettiğinin resmi sağlık kurulu ile belgelendirmesi halinde 18 ay daha hastalık izni verileceği belirtilmiştir.

Tekrar merhaba dedikleriniz tam açık değil ya da ben anlamadım. Aralıklı alınan izinler nasıl hesaplanır bu konuda bilgi verebilir misiniz. Benim hastalığım sürekli değil bir iyi oluyorum bir hasta oluyorum. Kanun bu konuda ne diyor. Sonuçta emekli olmayı düşünüyorum ama herhalde Ankara’dan gelen karardan sonra beni heyete sokacaklar. Heyette tut ki remisyonda hastalık raporu verdiler bundan sonra ne yapacağım bu konuda bilgi verebilir misiniz? Remisyonda hastalıkta %40 rapor veriyorlar. Durumum ne olacak. Şu an işte çalışıyorum. Ankaraya giden raporlarımın sonucunu merak ile bekliyorum.

Üst Alt