Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir miktar para hesaba yatarsa evde bakım maaşı kesilir mi?
Kalem[FONT=verdana]
merhabalar[/FONT] [FONT=verdana]kızımın evde bakım maaşını alıyorum.eşimin babadan kalma kardeşlerle ortak tarla satıldı payına 37500tl düştü parayı bankaya yatırsak sorun olurmu ve evde bakım aylığı kesilir mi[/FONT]
asabicocuk eşinin tarla hissesinden evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün haberi var mıydı?
bir de hanede toplam kaç kişisiniz? evde bakım aylığı hariç toplam geliriniz ne kadar?
bu sorularımı cevaplayın devam ederiz.
evde bakım aylığı hariç oğlumun maaşı 1400tl.hanede toplam 4 kişiyiz.tarlalar eşimin babasının üzerindeydi.oğlumda %42 engelli raporu var engelli kadrosunda çalışıyor ve kızımın raporu %90 dır
asabicocuk öncelikle en önemli şeyi baştan söyleyim. bu parayı ve kaynağını evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeniz gerekir.bunu yapmaya mecbursunuz. bu her açıdan sizin lehinize olur inanın. onların tespit etmesinden önce sizin bildirmeniz daha iyi olur. gittiğinizde bana anlattıgınız gibi onlara da anlatırsınız. eşinizin babasının tarlaları sattıgını eşinin payına düşen parayı da verdiğini bunu bankaya yatıracagınızı söylersiniz.
il müdürlükleri o kadar farklı gelir hesabı uygulaması yapıyor ki bu konularda benim şimdi bir şey demem mümkün değil. bazı il müdürlüklerinin sürekli olmayan gelirleri yani böyle bir defalıgına ele geçen geliri 12'ye bölüp hane gelirine eklediklerini bile duydum. ama her il müdürlüğü bunu yapmıyor. parayı gidip söylemeniz daha olumlu yaklaşmalarına neden olabilir.
ayrıca bankaya yatırılan paranın aylık faiz getirisni dikkate alıyorlar. bunu da sorarsınız zaten gittiğinizde.
siz dediğim gibi gidip bildiriminizi yapın. gelişmelerden de beni haberdar edin. olumsuz bir sorun çıkarsa ona göre rotamızı belirleriz.
ama ben bir şey yapacaklarını sanmıyorum bildirimde bulununca. sorun çıkarsa da çözüm buluruz rahat olun.
asabicocuk siz bildirimde bulunun, ne yapacagınız konusunda onlardan da görüş alın sonra hane geliri açısından sorun çıkmazsa, parayı ne yapacagınız size kalmış artık dilediğinizi yapın.
asabicocuk tamamdır. gelişmelerden haberim olursa sevinirim. tekrar ediyorum rahat olun, kesinlikle bildirimi yapın. sorun çıkarsa da üstesinden geliriz
Sizin derdiniz bakım parasının kesilmesi galiba bunun da çözümü kanun da bellidir hangi durumlarda kesileceği o şartların dışında kalırsanız sorun zaten yoktur tersi bir durumdada sizin korkunuzu giderecekde yoktur bakım aylığı kanunu iyi incelemenizde fayda var.
Kalem abla herhangi Bi yerden gelemeyip kendi paramızı yatırtıgımızda. Herhangi derken arsa tarlavs vs tarzında. Faize yatırmadıgımız surece herhangi bir sıkıntı oluyor mu
asabicocuk tamamdır inanın bildirim yapmadığınız takdirde kötü olurdu. bildirim yapmak her zaman iyidir. hatta aylık kesilse bile. ama bildirim yapılmayıp sınırın geçildiği tesbit edilmesi halinde borç çıkartıyorlar. kafanızın rahat olması açısından bildirim yapmanız lehinize.
onlar incelemelerini yaparlar ve kararlarını size iletirler.