Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir monokülerin ehliyette kodlarla imtihanı!?

haydarkadik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ihtiyaçtan 40 yaşından sonra ehliyet aldım
ehliyet elime ulaştıktan 1 gün sonra peugeot partner ruhsatta kamyonet işli aracımı aldım ve dertlerim başladı
mevcut ehliyetim

T3nF9o.jpg

birkaç gün trafiğin olmadığı yollarda sürüş yaptım taşıta alışayım diye

daha sonra ehliyetimdeki 42 li kodlar dikkatimi çekti ve araştırmaya başladım

42.01
42.03
42.05

tabi önce kodlaı yazdım google la
çıkan site
https://www.trafiktr.com/ehliyet-kisitlama-kodlari-nelerdir/

ve kod açıklamaları
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı

fazlaca araştırayım bunların açılımı ne derken bu siteyi engelliler.biz sitesini buldum ama buradada aydınlatıcı bir bilgi bulamadım
kafama göre aksesuarcı dan techizat bilgisi aldım fiyat çıkarttım
tabi yanlış parça almamak için bir bilene sorayım dedim

bende aydınlanmak için il trafik şubeye gideyim dedim
gitmez olaydım
görevli memura ehliyetime bazı kodlar işlenmiş bu kodların açılımı nedir diye sordum
benden heyet raporu istedi ve o raporda yazıyor techizatınız dedi
bende heyet raporu almadığımı basit bir sağlık raporu aldığımı raporun üzerinde bu kodların bulunduğunu başka bir açıklama olmadığını raporuda ehliyeti alırken nüfus müdürlüğünün aldığını söyledim

olanlar oldu görevli memur başladı bağırmaya
siz hep böylesiniz, hep kolaya kaçıyorsunuz ,bu bizim işimiz değil, o kodların ne olduğu heyet raporunda yazıyor
raporunuda alacaksın gideceksin makina mühendisleri odasına sana uygun techizatı projelendirip takacaksın. biz engelli projesi çizmiyoruz o sorumluluk sana ait, eğer böyle trafiğe çıkarsan arabanı bağlarız , kaza yaparsan kasko sigorta kazanı karşılamaz

bu arada ehliyeti memura verdim ,bir odaya girdi çıktı.elinde bir kitap bağıra bağıra bana internette yazan aynı şeyleri tekrarladı

neyse ehliyeti kaptım elinden arkama bakmadan çıktım gittim

tek yardımı makina mühendisleri odası oldu

makina mühendisleri odasına çıktım durumumu anlattım bana 5-6 tel numarası verdiler
oturdum tek tek aradım kafama yatan yakında olan bir makina mühendisinin yanına gittim hemen
ehliyeti verdim onlarda internette yazan tanımı söylediler bende geri görüş ve yan görüş kamera sistemi var 3lü kamera takımı ve kör nokta aynasında karar kıldık

aksesuarcının yolunu tuttum
kamera görüntüleme cihazı ve kör nokta aynasına 1300 lira verdim
aksesuarcı techizatı takmak için elektrikçiye yönlendirdi
2-3 gün bekledikten sonra sıra geldi techizatı taktırdım 250 lira ona bayıldım

aynı gün mühendisi aradım arabayı getir dedi. götürdüm şase numarası techizatın görüntüleri ehliyetin ve ruhsatın resmi foto çekti hepsine yarın onaylatırız dedi

1250 de mühendise verdim
ertesi gün gittik tse de onaya 3. derece akrabaya kadar kullanılacak projeyi onaylattık
projede açıklamada vardı ne hikmetse
T3uoSq.jpg

resimdeki
42.03 kod açıklaması sanırım kuantum bilgisayar gerektiriyor

herneyse proje geçti

2 nüsha proje verdiler birini vergi dairesine verecekmişim diğerini bende kalacak şekilde saklayacakmışım

neyse projeyi aldım koştur koştur notere gittim
noter yarım saat uğraştıktan sonra benden sağlık raporu istedi. neyse raporum yok hemen özel hastaneye rapor çıkartmaya dediler bugün olmaz doktor yok. iyi mühendisi aradık
mühendis dedi rapora gerek yok
ozaman başka notere 2 noter daha gezdik sonunda biri rapor istemedi ama projenin 2 nüshasından birine el koydu onuda almaması gerekirmiş ama aldı. 210 lirada notere bayıldık

arabam oldu engelli aracı ruhsatta tamam

koştur vergi dairesine işte orada engelimin kaç derece olduğunu doldurmam gereken bir form uzattılar
haftaya gidip heyet raporu çıkartacağım
eskiden %32 vermişlerdi gene 32 verecekler acaba mtv de düşüş olacakmı onu bilmiyorum

biraz uzun oldu ama hiçkimsenin birşey bilmediğini iyice öğrenmiş oldum

üstünden epey vakit geçmiş ama aşağıyı yukarı banada aynı kodları yazacaklardı sanırım Bsınıfı engelli ehliyeti vereceklerdi 2009 yılından beri araç sürdüğümü beyan edince tekrar test için yönlendirildim önümde sınavlarım olduğundan dolayıda erteledim bakalım önümüzdeki hafta yeniden işlemleri başlatacağım geri gönderim kağıdında

Üst Alt