Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir şizofren ile bir depresifin çocuğu manik depresif (bipolar) mı olur?

ekonomist79

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Bir şizofren ile bir depresifin çocuğu manik depresif (bipolar) mı olur

Yani şöyle bir şizofren ile bipoların çocuğu evlenirse bipolar olur mu diye soruyorsunuz dimi aslında bunu kimse bilemez ki dimi

Olabilirde olmayabilirde. Hasta ebeveyn arasında büyümek zor. Psikolojik sorunlara bir hasaslığı daha yoğun oluyor.

Halenumutlu Yok bir şizofren ile bir depresyon hastasının çocuğu bipolar mı olur diye sordum. Çünkü biraz manik genetik şizofren olan ebeveyninden gelecek biraz depresyon genetik de depresyon hastası olan ebeveyninden gelecek mani+depresyon = manik depresif olabilir mi diye sordum.

şizofren genetik değilsen ne olacak o zaman

mert124
Genetik olmayan şizofren var mıdır bilmiyorum ama eğer varsa çocuğa geçmez o kişi ve çocuğu için çok iyi olur. Bu dediğin kafamı karıştırdı bir başlık daha açacağım.

kardeşim mikserde mi çırpıp çocuk yapıyorlar :d

Hımmm anladım sizin şizofren mesela evlendiğiniz zaman karşı taraf diyelim depresif nöbet ama şu var genetik ise maalesef çıkabiliyor diye biliyorum ama bunu rabbimiz bilir yinede dimi

Şizofren genetiktir. Ama bipolar sonradan oluşan bir hastalıktır.ama bipolar ilerlerse sizofrendende kötü olabiliyor

Bipolar da genetiktir kardeş bir bipolardan (ya da ilerlemiş bipolardan şizofreni gibin) çocuğuna torununa şizofreni de geçebilir.

Lütfen bu soruları uzmanlara sorun ve burada doğru bilgi paylaşımı yapın.

Üst Alt