Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir süre daha 4a primi yatırıp SSK'dan mı emekli olayım?

yusi

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben %42 engel oranı ile şartları sağladığım için 18 yıl 4 bin 680 gün ile emekli olabilirim. fakat birçok kişi 2,5 sene daha sigortan yatsın vergi indirimi ile sgk dan emeki ol diyorlar.
sizlerin de görüşünü almak isterim, değerleri görüşlerinizi bekliyorum.

Kısaca özet geçeyim 7 kasım 2019 1 yıl süreli %42 engelli raporu aldım. 20 kasımda ankaraya ulaştı. Tahminen nisan mayıs gibi ankaradan sonuçlanır.
son 1 senedir sigortam yattığı için emeklilik için 1261 gün 3,5 sene kuralına takılıyorum.. 28.maddeden başvurmak istersem 2019 kasım ayında heyete girdiğim için 6 ay sonrası mayıs ayında tekrar heyete girebilirim. Bir yaklaşık 6 ay daha raporun sonuçlanmasını bekliyeceğim. yani yaklaşık 1 senede böyle geçicek.
bunlardan sonra 1,5 sene daha sabret sgk dan emekli ol diyorlar.
kafam allak bullak oldu. Son olarak 28.maddeden emekli olursam otobüs-tramvay vs gibi şeylerden engelli statüsünde ücretsiz yararlanabiliyorum mu??
Maaşımda 1250 tl civarında olur dedi bağkurdaki çalışan kişi https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ buradanda emeki maaşına baktığımda 1506+60,25 de ek ödeme çıkıyor..

yusi

Emekliliğin ulaşım vb. diğer haklarla hiç bir ilgisi yok.

Maaş farkı olmayacaktır. Her ikisi de aynı kanunla hesaplanıyor (5510 madde 29). Size söylenen ve hesapladığınız benim bilgimle ters. Bilemiyorum.

Not: Bağkur emekliliğinde yeni rapor çıkartacaksınız, ssk emekliliği olursa elinizdeki rapor (daha doğrusu vergi indirim hakkı) size emekliliği sağlayacak.

Sayın OturanBoğa teşekkür ederim.Geçen sgk ya gittiğimde kısa bir görüşme oldu memurla..yoğundu biraz pek ilgilenmedi, en iyisi tekrar gidip detaylı bir şekilde öğreneyim maaş konusunu.Nisan mayıs gibi vergi indirimim sonuçlanınca da duruma göre hareket ederim diye düşünüyorum.

Üst Alt