Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir tekerlekli sandalyede ne ararsınız?

koray1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merabalar :)

2 arkadaşımla beraber bir süredir karbonfiber destekli tekerlekli sandalye projesi üzerinde çalışıyoruz. Birimiz Hacettepe'de öbür arkadaş ve ben ise ODTÜ'de makina mühendisliği okuyoruz. Bu proje ile Tübitak teknogirişim yarışmasında da ilk aşamayı geçtik ve ikinci aşama için çalışıyoruz. Bu yüzden kullanıcıları istekleri ile ilgili bilgiye ihtiyacımız var. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Sizin için önemli olan nedir?

1. Hafiflik
2. Dayanıklılık
3. Manevra kabiliyeti
4. Denge
5. Ergonomi
6. Fiyat
7. Teknik destek

En önemliden en önemsize sıralar mısınız. Biraz da açıklama yaparsanız çok sevinirim. Bir de Türkiye'de sizin beklentilerinizi bu konularda karşılayan ürün var mıdır? Teşekkürler.

ağırlık 4 kg altında olmalı, yoksa uğraşmayın. piyasada çok var..

koray1

Mükemmel sürüş olmalı. Dokunur dokunmaz sandalye akmalı. Ama sandalye hızlı/agresif olacak diye dengesiz de olmamalı. Yani ergonomi ve denge kusursuz olmalı
Hafif olmalı.
Kişiye özel ölçülerde imal edilmeli
Şüphesiz dayanıklı olmalı.
Fiyatı da iyi olmalı.

o yazdığınız özelliklerin hepsi bir arada olmalı. önemli önemsiz diye bir şey yok, insan kullanacak bunu...

tabiki önemli ama ne derece ? Bu özelliklerin hepsi ciddi çalışmalar gerektiriyor. Zaman ve maddi kaynaklar düşünüldüğünde ilk aşamada sadece bir kaçına odaklanmak daha mantıklı oluyor.

koray1 kardeşim hafiflik ve dayanıklılık önemlii...ve ayrıca tekerlekli sandalyeyi nakiller sırasında arabaya rahat yerleştirmek ve daha az yer kaplaması için katlanabilir özelliğinin standarttın üzerinde olması da gerekir diye düşünüyorum.......
çalışmalarında başarılar :)

Biz özellikle tekerlekli sandalye değilde çamaşır değiştirme ve tuvalet ihtiyacımız görerken bizi yukarı kaldıracak aparat önemli tekerlekli sandalye herkes yapıyor benim bahsettiğim aparatı hiçbir yerde bulamadım kendim Yaptıracağım eğer ilginiz olursa İrtibata geçelim 0542 4355638

öncelikle hafif olması en fazla 6-7 kilo ekonomik olması sürüş keyfi sunması araç kulananlar için hızlı katlanabılır boyutunun muninum hale dönüşebilir olması kolaylık sağlayacaktır ..bu özelikleri sağlamayan bir proje uğraşmaya bile değmez zaten piyasada bir suru var

Aktif sandalye için konuşuyorum.
hafifliği en öne koyup sandalye yi ucuza mal etmek imkansız .
bence aerodinamik iyiyse bi sandalye 10kgda olabilir.
olay şase dizaynında ve custom opsiyonlarında bitiyor.

Üst Alt