Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir türlü iyi bir iş bulamıyorum. Ne yapmam gerek?

Keys

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Benim sormak istedim kpss gerektirmeden devlet özürlü memur alımı yapılacağını duydum. fakat ne kpss nede bu alım işlerinden zerre bişey anlamadım kafam basmıyor bir türlü isleyişini kuraya 2kez katıldım cıkmadı , sınava girdim lise düzeyinde 58 puan tutturdum. tercihlerden bişey anlamadım bişey cıkmadı , öyle yaban kalmışım ki bu mevzulara gerizekalı gibi bir türlü üstesinden gelemedim anlamak için sürecin nasıl devam ettiğini ne yapmam gerektiği hakkında.
mersinde ikamet ediyorum 15 yıldır işkur kayıtlıyım 1 kez olsun işkur sayesinde bir işe girmişliğim olmadı , istanbul'a gittim orada iş buldum bu seferde ev sıkıntısı yüzünden kira pahalı baş edemedim döndüm. ağır işte yapamıyorum gidip hakkından geleyim. öyle iki arada bi derede kaldım. nasihat veren çok yol gösteren destek olan yok anlayacağınız.

ben ne yapabilirim bu kpss olsun memurluk işi olsun. nereye gitmem gerekiyor ne yapabilirim bana yol gösterecek biri varmı acaba arkadaşlar.

vergi muafiyetim vardı işten cıkınca bu iptalmi oluyor. emekliliğime faydası varmı ilerde %40 , 3.derece biri olarak kaç yaşında emekli olabiliyoruz.

çok konuştum farkındayım kafanızı ağrıttıysam özür dilerim. Zifiri karanlıkta çıkış yolu arıyorum anlayacağınız.

Saygılar.

Merhaba geçmiş olsun..

İş sadece işkura kayıt olmakla yetmiyor.
İşkurun sitesinden Özele iş alımları olduğunda gidip başvurmanız gerekiyor.
İşkurdakiler sadece sizi yönlendiriyor.
İşkura gidin isterseniz danışmanınızla görüşün mutlaka size iş ilanı çıkaracaktır.

Memurluk için eğer 2014 yılındaki EKPSS'ye girdiyseniz 16-24 Nisandaki tercihleri bekleyeceksiniz.
Ama kendinizi memurlukla sınırlamayın. Özel şirketlerde engelli alımı çok fazla.

İş ilanlarını takip edebilmeniz için

http://www.iskur.gov.tr/

Ayrıca EKPSS ile alım olduğunda işçi ilanlarını takip edebilmek için

Engelli İlanları - Memurlar.Net

evet Plumeria'nın belirttiği gibi İŞKUR'a üye olduktan sonra, belirttiğiniz telefon numaranıza mesajla iş duyuruları geliyor. Falanca yerde falanca firmanın görüşmesi var diye...

Kolay gelsin.

Merhaba arkadaşlar cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Benim İşkur da kaydım var derken eksik izah ettim affınıza sığınarak eksikliği gidermek istiyorum.

Mersin iskur da danışmanım bile var ve tabiki sadece kayıt olmakla yetinmedim ne zaman gitsem, ya ayakta yogun iş temposuyla alakalı asgari ücretli işler var yada görüşme neticesinde Üniv.li kişiler varken lise mezunu olanı tercih sebebi görmüyor kuramsal yada büyük özel şirketler masa başı büro vs. işler.. Benim sağlık sorunum uzun süre ayakta duramadıgım için sürekli iş degistirmektense yapabileceğim işlerle ilgilenmek istiyorum. Buda mersin ilinde sektör yoksunu şehirde malesef biraz zor.. İstanbul da yaşadım İşkur çok faydasını gördüm engelliler Derneği nin özellikle ama gelin görün ki bukezde ev kira sorunuyla başım çok ağrıdı.. Bu kadar çalışmayı seven ben azmimin hiç olmasına üzülüyorum sadece..

Başınızı ağrıttım Özür dilerim.

Saygılar

keys haklısın Mersin'e göre İstanbul'da daha çok çalışma alanı var. Hemen hemen hizmet veren tüm firmaların bir call center (çağrı merkezleri) bulunuyor. Call Center çok tavsiye etmiyorum ama başlangıç için iyi olabilir. İşkur'un önerdiği asgari ücretli bile olsa sizin için en uygun olanlardan birinde işe başlamanızı tavsiye ederim, bu süreç içerisinde açıköğretimden işletme falan okuyarak tahsilinizde bir level atlarsınız,aynı zamanda işvereninize kendinizi gösterdikçe maaşınız da artar.

[FONT=Verdana]Bu işgücü istemi, İŞKUR'un MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.[/FONT]
[FONT=Verdana]AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş.[/FONT]
Son Başvuru Tarihi: 08.05.2015[FONT=Verdana]
Genel Şartlar ve Notlar
AKSA GAZDA BANKOLARDA ÇALIŞACAK ENGELLİ BÜRO MEMURU İSTİHDAM EDİLECEKTİR.ADAYLAR EN AZ LİSE MEZUNU OLMALI VE İYİ DERECEDE BİLGİSAYAR BİLGİSİNE SAHİP OLMALIDIR. İLGİLENEN ADAYLARIN 16 MART 2015 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 10:30 DA İŞKURUMU TOPLANTI SALONUNDA HAZIR BULUNMALARI GEREKMEKTEDİR.1 ADET CV İLE BAŞVURU YAPINIZ. İMD BERNA YARAY
[/FONT]

[FONT=Verdana]
Meslek Bilgileri
MeslekDeneyim (Yıl)Deneyim (Ay)Öğrenme Türü
Büro Memuru (Genel)Pratikten
[/FONT]
[FONT=Verdana]
Öğrenim Bilgileri
En Az Öğrenim Seviyesi:Ortaöğretim (Lise ve Dengi)
En Fazla Öğrenim Seviyesi:
[/FONT]

[FONT=Verdana]
Çalışma Adresi Bilgisi
Yer:Yurtiçi
Çalışma Adresi:GAZİ MH.1328 SK VESİLE AYHAN BOLKAN APT.NO-1/15/16
33000 MERSİN MERKEZ
MERSİN / TÜRKİYE
Tercih Edilen İkamet İlçeleri:ANAMUR , ERDEMLİ , GÜLNAR , MERSİN MERKEZ , MUT , SİLİFKE , TARSUS , AYDINCIK/İÇEL , BOZYAZI , ÇAMLIYAYLA , AKDENİZ , TOROSLAR , YENİŞEHİR , MEZİTLİ
[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana]
Diğer Bilgiler
İşveren Türü:Özel
Toplam Açık İş Sayısı:1
İş Sözleşmesi Tipi:Belirsiz Süreli (Daimi)
Çalışma Şekli:Tam Süreli
[/FONT]

Bu iş size uygun ayrıca kasiyerlik ilanı da var;

[FONT=Verdana]Bu işgücü istemi, İŞKUR'un MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.[/FONT]
[FONT=Verdana]ANADOLU RESTORAN İŞLETMELERİ LTD.ŞTİ.[/FONT]
Son Başvuru Tarihi: 15.04.2015[FONT=Verdana]
Genel Şartlar ve Notlar
MC DONALD'S FİRMASINDA KASİYER OLARAK ÇALIŞACAK ENGELLİ PERSONEL ALINACAKTIR.SEÇMELER MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜNDE 02.04.2015 TARİHİNDE SAAT:10 DA YAPILACAKTIR.
[/FONT]

[FONT=Verdana]
Meslek Bilgileri
MeslekDeneyim (Yıl)Deneyim (Ay)Öğrenme Türü
Kasiyer
[/FONT]
[FONT=Verdana]
En Az Öğrenim Seviyesi:Okur Yazar
En Fazla Öğrenim Seviyesi:
[/FONT]
[FONT=Verdana]
Çalışma Adresi Bilgisi
Yer:Yurtiçi
Çalışma Adresi:GÜVENEVLER MH. 20. CAD. FORUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ NO.4/6 YENİŞEHİR
00000 MERSİN MERKEZ
MERSİN / TÜRKİYE
Tercih Edilen İkamet İlçeleri:ANAMUR , ERDEMLİ , GÜLNAR , MERSİN MERKEZ , MUT , SİLİFKE , TARSUS , AYDINCIK/İÇEL , BOZYAZI , ÇAMLIYAYLA , AKDENİZ , TOROSLAR , YENİŞEHİR , MEZİTLİ
[/FONT]
[FONT=Verdana]
Diğer Bilgiler
İşveren Türü:Özel
Toplam Açık İş Sayısı:2
İş Sözleşmesi Tipi:Belirsiz Süreli (Daimi)
Çalışma Şekli:Tam Süreli
[/FONT]

Ve kesinlikle yazılana takılıp kalmayın..
Arayın gidin görüşün çünkü engelli açıklarını kapatmak istedikleri için sizi uygun bir pozisyona yerleştirmeye çalışabilirler.
Farklı bir alan bakarlar illa ki beden işçisi olmak zorunda değil.

[FONT=Verdana]
Talep NoKişisel DurumİşverenAdresPozisyon (Meslek)Çalışma Yeriİşyeri TürüPeriyotSon BaşvuruAçık İşKarşılanma Biçimi
00002639167EngelliYANIŞLI KÖYÜ NO:91\A GÜLNAR GÜLNAR MERSİN / TÜRKİYE(Beden İşçisi (Genel))12.04.2015
00002660658EngelliGÜVENEVLER MH. 20. CAD. FORUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ NO.4/6 YENİŞEHİR 00000 MERSİN MERKEZ MERSİN / TÜRKİYE(Kasiyer)15.04.2015
00002645793EngelliKİREMİTHANE MAHALLESİ 4406 SOKAK CEMAL TANRIÖVER İŞHANI C BLOK KAT:1 NO:8 AKDENİZ MERSİN / TÜRKİYE(Beden İşçisi (Genel))17.04.2015
00002647897EngelliORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2.CADDE NO:9 (5. CADDE GİRİŞİ) AKDENİZ MERSİN / TÜRKİYE(Beden İşçisi (Genel))18.04.2015
00002655449EngelliGMK BULVARI NO:546 MEZİTLİ MERSİN MERKEZ MERSİN / TÜRKİYE(Beden İşçisi (Genel))24.04.2015
00002656797EngelliÇİFTLİK KÖY MH İSMİTALAY CD ÖZLEM 1 KONUTLARI NO:229/A KAT:3 YENİŞEHİR MERSİN / TÜRKİYE(Beden İşçisi (Genel))25.04.2015
00002660987EngelliA 101 MARKETLER YENİŞEHİR MERSİN / TÜRKİYE(Perakende Satış Elemanı (Gıda))29.04.2015
00002669090EngelliYENİ MAHALLE CUMHURİYET BULVARI NO. 73/4 KAZANLI 33100 MERSİN MERKEZ MERSİN / TÜRKİYE(Beden İşçisi (Genel))30.04.2015
00002663484EngelliBATIKENT MAH.13.CAD. NO:133\A MEZİTLİ MERSİN / TÜRKİYE(Beden İşçisi (Genel))01.05.2015
00002675633EngelliYALINAYAK MAHALLESİ 102099 SOKAK NO:1 23 N 2-3 PAFTA 10161 ADA 6 PARSEL TOROSLAR / MERSİN TOROSLAR MERSİN / TÜRKİYE(Beden İşçisi (Genel))07.05.2015
00002679367EngelliGAZİ MH.1328 SK VESİLE AYHAN BOLKAN APT.NO-1/15/16 33000 MERSİN MERKEZ MERSİN / TÜRKİYE(Büro Memuru (Genel))08.05.2015

[/FONT]

arkadaşlar bu iş konusu hep problem zaten ben iki tane lise bitirdim biri meslek bilgisayar teknik servis ustasıyım ders verme yetkim bile ve ve işimde başarılıyım bir fiil tam 4 yıl iş aradım bana iş vermemk için harçlık vermek isteyenler bile oldu şimdi zaman değişti tabi 6 yıldır dükkanım var işimi yapıyorum iş bulma konusunda size Allah kolaylık versin

Tabi ki zor.. Ben de 4buçuk yılın sonunda işimi tam olarak rayına oturtabildim..
Hiç bir şey kolay değil ayrıca engelli olmayanlardan da dolu işsiz var.
Normalde iş bulmak kolay değil ki bizim için kolay olsun..
Biraz kendimizi zorlamamız gerekiyor.
Allah herkesin yardımcısı olsun

autocat kursuna gitmeni öneririm halk eğitimlerde veriliyor bildiğim kadarıyla geliştirebilirsen iş aramakta elini güçlendirecektir of li bir arkadaşım fason projeler yaparak evinden çok güzel paralar kazanıyor.

Plumeria

Çok doğru iş bulmak zor ancak şu bir gerçek ki engelli bireyin bence iş bulması daha kolay. Şöyle ki ben raporumu aldığım tarihten itibaren bir çok iş yerinden arandım çünkü engelli kadro zorunluluklarından dolayı ceza yemek istemiyorlar. Görüşmeye gittiğinizde en önemlisi elinizde ki raporun avantajını kullanarak biraz daha zorlayıcı olabilirsiniz. Ben engelliyim o yüzden daha düşüğünü teklif ederler ben mecburum vb. gibi düşüncelere tutulmayın sakın. Bizim onlara ne kadar ihtiyacımız varsa onlarında bize aynı şekilde ihtiyaçları var.

g.kh.n Bu engel durumunuza göre de değişiyor malesef sadece eğitimli olmak bile yeterli değil.
Onlar engelli çalıştırmak zorundalarsa dolu da engelli var zaten.

Plumeria

Değerli moderatörüm size %100 hak vermekle birlikte sadece bazı durumlarda engelli kadro avantajımızı da kullanabiliriz demek istemiştim :)

Görüşlerin bir kısmına katılmakla beraber bir kısmına katılmıyorum öncelikle üniversite mezunlarına öncelik tanınmıyor ben üniversite mezunu olarak hiç başvurmadıysam 30 yere başvurmuşumdur engel durumum şizofreni olduğundan dolayı millet benden öcüymüşüm gibi kaçtı kısaca bana devletten başka da bir şans bırakmadılar.Üzülerek söylüyorum ki ruhsal bakımdan engelliler ülkemizde çoğu zaman insan yerine konmuyor gerçi diğer engelliler konuluyor mu orası da meçhul.Saygılarımla.

Plumeria ilgi alakanıza teşekkür ederim
okudum şimdi hepsini p.tesi tekrar gidip işkurdan danışmanımdan destek alıcam bu konularla ilgili.
İstanbulda uzun süre yaşayınca mersin küçük şehir neticede boşluga düşünce istemeden depresyona giriyor insan. İstanbulla burası bir olmayınca haliyle bir boşluga düşüyor insan. kısmette varsa nasipleniriz artık.

Tekrardan Herkeze Teşekkür ederim.

efe arkadaşım merhaba

Kurslarda şuan nasıl diyim size elde tutulacak bir kurs henüz acılmadıgını gördüm. ben bilgisayarlı muhasebe ve bilgi işlem konularıyla alakalı yogun bilgi sahibiyim daha çok kendime vede iş yerine ne katabilirsem faydası olacagı kanısındayım. tabikide her olanağı denemekte fayda var.

Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Üst Alt