Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir yıl önce vergi indirimim onaylandı. Emekli olurken yeniden kontrol istenir mi?

sabri35

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
slm bülent bey ve sayın dostalarım ben 2013 ün 9 . ayında sürekli. vergi indirimi aldım obsesif kompisüfbozukluk tedaviyle kısmen düzelen30 kulaktan 22 hidrosefaliden 0 fiziktedavi hidrosefalinin yürüme bozuklugu yaptıgı için 20 verdi 56 ya kuruldan cıktı yani vergi indirimi alalı 1 yıl oldu emekli olsam 1 yıl geçti diye yeni kontrol istenirmi?

1993 sigorta girişim 6500 günüm var

yaşim 39 yani şartlar tamam korkum kontrollu emeklilik sürekli vergi indirimim olmasına ragmen

sabri35,
bunu bizim bilmemiz mümkün değil teorik olarak her zaman kontrol muayenesi isteyebilir de, istemeyebilir de...

sabri35;

istemez herhalde vergı ındırımın raporun sureklı ıse ıstemz dıye bılıyorum..

Niye kontrollu emekllikten korkuyorsunuz ki vergi indirimini aldiginiz sağlık raporunuz surelimiydi yoksa oda sureklimiydi eğer süreli ise bende sizin durumunuzdayim ama ben kontrollu emekllikten cekinmiyorum çünkü rahatsizligim kismen duzelen yani 2 3 kontrolden sonra surekliye döner emekllik

alksgn;

benım mesela raporumda vergımde suresız emeklılıkte kontrol koyarsa eskısı gıbı kolay kolay 40 ustu oran vermıyorlar ugars dur sonra iş gyc olmayınca napıcan ınsan korkuyor tabii

ben şimdi yeni emekli oldum,kontrol süresinin istenip istenmediğini nerden bileceğim..heyet raporumda % 40 sürekli yazıyordu.

Kurum zaten size bildirir. emekli oldum kontrol filan yok diye düşünmeyin en ufak şikayette kontrole tabi olursunuz.
Ayrıca engelli olarak emekli olan var ise bu emeklilerden birisi sahte rapor kullanmış ise o zaman hapı yuttunuz kuruma (Bulunduğunuz ildeki ssk dan emekli olanlar) bağlı tüm emekliler kontrole tabi olur ve yeni rapor isterler.

Raporda surekli yaziyorsa kontrol serhi koyulmaz sureli raporlarda kontrol serhi istenir benim bildigim bu

raporumdaki en büyük oran 30 puan ile obsesif bozukluk kısmen düzelen o yüzden süreklide olsa en az 1 kez kontrol cıkıyormuş

Son düzenleme:
bülent bey benimde vergi indirim belgemde süre kısıtlaması yok fakat 30 puanlık pskoloji oranı var totalde yüzde 56 raporum ve 2 yıl oldu 3 yıldaha çalışmam lazım sen buraporu 5 sene önce almışsın deyipde kontrol muaynesi isterlermi emeklilk baş vurumda cvplar sanız cok sevinirim

Vergi indirim hakkı Sürekli ise sgk emekliilkte kontrol muayenesi istemez. Çok çok nadirdir sgk'nın ilerde kontrol istemesi...

vergi indiriminiz sürekli olduğu takdirde emekliliğiniz de sürekli oluyor sabri bey hemen müracat edin tekrar hastaneye sevketmek yok kazanılmış hak çünkü emekli olursunuz kesin

bende sormak isterim bende sürekli vergi indirimi aldım raporumda sürekli ama piskoloji var içinde raporun emekli olurken kontrol isterlermi piskoloji var diye

hepinize cok teşekür m ederim dostlarım iyki varsınız

bugün
sgk bürosuna gittim bölüm sefiyle görüştüm raporumda piskiyatrik oran var fakat vergi indimimde raporumda sürekli 3 yıl oldu alalı emekli olmak istesem kontrol cıkarmı dedim yüzde 80 cıkar dedi kafam karıştı bülent bey?

Son düzenleme:
Eskiden vergi indirimi sürekliyse sgk nın kontrol koyduğu pek rastlanılır bir durum değildi.
Ne zaman ki kısmen de olsa düzelme ihtimali olan rahatsızlıklar ile psikolojik rahatsızlıklar için bile sürekli vergi indirimi verilmeye başlandı, artık kurum bu konuda kendi karar mekanizmasını çalıştırmaya başladı.
Artık vergi indirimi sürekli de olsa raporda düzelebilecek türden ya da psikolojik rahatsızlık gördüğünde kontrol şerhi koyabiliyor.
Ancak zaten başvuracaksınız, başvurudan önce gidip de böyle bir konuyu danışmak da eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmektir diye düşünüyorum.

sordugum kişi arkdaşımın samimi oldugu memur ufukbey direk cevabı şu oldu yüzde 80 kontrol istenir ama sadece 1 defa istenir dedi

sabri35

Hayır hayır, öyle %80 kontrol yazılır gibi bir şey olmaz. Merak etmeyin. Raporda psikiyatrik değerlendirme içeren durum için "tedavi ile düzelebilen" vb. bir ibare var mı? Yoksa, hele de "tedavi ile düzelmeyen" gibi bişey varsa, kontrol muayenesi istenmesi %10 ihtimaldir.

yazılan ifade şu obsefif koppisüf bozukluk bozukluk tedaviyle kısmen düzelen .30 puan yürüme bozuklugu 20 puan işitme 22 puan raprda vergi indirimide sürekli

Benim Engelli raporum psikiyatriden % 40 Bipolar ve % 30 Obsesif bozukluk toplamda % 58 Sürekli ömür boyu ve vergi indirimimde bu nedenle 1 yıl sonra kontrol verdiler
1 yıl sonra ikinci kez vergi indirimi nedeni ile % 58 Sürekli ömür boyu iki raporumda da tedaviyle kısmen düzelen yazıyor ve bu sefer süreğen kronik yazmışlar vergi indirimi bildirim raporumda ve bu nedenle vergi indirimim de sürekli oldu :) :)
ama emekli olduğumda inşallah sgk kontrol koymaz insanın kafasına takılıyor ben 14 yıldır psikiyatrik tedavi görüyorum ilaç kullanıyorum sgk buna rağmen kontrol koyarsa diyecek söz bulamıyorum ??

bakalım emekliligi verince görcez sonucu hakkımızda hayırlısı

Kontrol koysun niye korkuyorsunuzki arkadaş eğer süreğen ve kronik bir hastalıksa tekrar alırsınız raporu göndersiniz emekliliğiniz devam eder. Bende kontrol tarihli emekliyim ilik nakli oldum yıl içinde %80 raporum şimdi %50 ye düşecek belki bidahaki yıl %40 ı geçemiycem ve emekliliğim iptal olacak. Sağlıklı isem çalışırım. Emekli olmak için 25 yıl bi fiil çalışıp 7000 küsür gün bekleniyor arkadaşlar...

slm hayırlı geceler bülent bey ufuk bey konuyu yanlış yeremi yazıyorum bilmiyorum ama benimde vergi indirim raporum var %44 2 yıl süreli yazıyor ben doğuştan engelliyim kalça çıkıklığı var 3920 gün dolunca emekliyim 2 ay kaldı dolmasına bir özel okulda çalışıyorum su anda engelli kadrosundayım ben ssk ya gittim 3920 gün dolunca emekli olabilirsin denildi benim ssk başlangıcım 1996 günüm dolsaydı daha önceden emekli olabilirdim sanırım ama kısmet olmadı sormak istediğim siz abilerime benim günüm 2 ay sonra doluyor dolunca emeklilik basvurusunda bulunursam benim 2 yıl süreli yazan vergi indirim belgemi kabul ederlermi etmezlermi 2012 yılında aldım vergi indirim belgesini ama normal engelli raporumda %45 sürekli yazıyor vergi indirimi aldığım raporumda %44 -- 2 yıl süreli yazıyor ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim bilgilendirirseniz sevinirim bu sitedeki engelli ve ya engelsiz bütün herkese çook selamlar allah hepimizin yardımcısı olsun hayat bizler için çook zor

Emekli olurken vergi indiriminizin olması şarttır.
Bu nedenle vergi indirimi için tekrar vergi dairesinden sevk alıp yeni rapor almanız gerekir.

günayengin52
Vergi indirimi süreli ise süresi dolduğu tarihten itibaren geçerliliğini kaybeder.
Emeklilik başvurusu yapabilmek için mutlaka vergi indiriminizi yenilemeniz gerekmekte, o da bayağı bir zaman aldığından vakit geçirmeden vergi dairesine başvurun, ilk alırken yaptığınız işlemler tekrar yapılacak.

günay engin ortopedik sürekli hastalığa neden 2 yıl süreli vermişler onu anlamadım, psikiyatri mi eklettin üstüne

bülent bey.98 sgk girişim var %60 raporumu vergi indirimine göndersem.%60 oranımın düşük gelme ihtimali varmı.tesekkürler

Üst Alt