Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir yıl süreli raporula vergi indirimine başvurdum..?

cirano

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhabalar

merhabalar, ben 1997 9. ay sigorta girişim var
şuanda 3450 pirim günüm var askerlik borçalanması yaparsam.

2013 yılında aldığım %45 oranındaki raporum 1 yıl süreli. raporum ankaradan onaylanırsa erken emeklilik başvurusu yapabilirmiyim

yani benim raporumun tarihi bitmek üzere. ankara bu raporla işleme yaparmı
bir de oranda düşürme yaspa rmı
ankilozan spondilit ve kby tanılı hastayım

Ankara kontrol şerhi koyarak vergi indirim hakkını onar diye düşünüyorum.

Teorik olarak süre kısıtlaması da olsa vergi indirim hakkı elde edilmişse, ona istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurulabilir. Ama doğrusu ya 3-4 aylık bir süre kalmışsa, o zaman ben olsam bekler, yneiden rapor alıp daha uzun süreli vergi indirimi hak etttikten sonra emekliliğe başvururdum.

zaten emeklilik işlemleri 2 aydan önce tamamlanmaz. E 3-5 aylık kontrol de olursa, sonra emekliliğin durdurulması vs. derken bir sürü zahmet çekersiniz.

şimdi benim raporumu ankara onaylarsa askerlik borçlanmısı ile emekliliğe baş vurabilirim dimi.
Ankara süre yazar mı

Evet, süre kısıtlaması da olsa elde edilmiş vergi indirim hakkı süresi içinde emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

SGK da kontrol süresi koyar mı, koyarsa ne kadar sonrya koyar, bunu bugünden bilmek mümkün değil

çok tşk. ederim. yani benim pirim günüm kurtarıyor dimi. peki ankaranın raporu ret etme olasılığı varmı

Aşağıdaki tabloda 16 numaralı kritere tabisiniz:

gün/09/1997 + 18 = gün/09/2015 yılında en az 4080 gün priminiz de olursa, emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

1 yıl süreli raporum süresi bitti

Merhabalar 31.05.2013 tarihinde süresi bitecek raporumu ankara merkezsağlık kurulu %45 olarak süresi onayladı
ben meklilik işlemi yaparken tekrar rapor mu çıkaracağım
birede ben 1997 11.ay sigorta girşim var
3430 pirim günüm var
2001 de askerlik yaptım
ne zaman emekli olabilirim

bülent bey merhaba
bu gün ankaraya telefon açtım
1 yıl süreli ve günü dolan raporumu süresiz ve %45 olarak onaylamışlar
ben emeklilik işlemi yaptırırken tekrar rapor çıkaracakmıyım
yoksa maliyenin raporu yeterli mi

Hayfi hayırlı olsun, gözünüz aydın! :)

Maliye vergi indirimini süresiz olarak onamışsa, rapordaki 1 yıllık kısıtlamanın hiç bir önemi kalmadı demektir. Emeklilik işlemlerini yaparken o raporu hiç karıştırmayın! Elde edilmiş sakatlık indirim hakkınızı belirtin ve işlemler o hak üzerinden gerçekleşsin.

Not: vergi indirim hakkı elde ettiğinize dair yazının orjinali sizde olsun. Çünkü sgk yeni moda çıkardı ve -hakkı olmamasına rağmen- ille de o yazıyı getir diye tutturabiliyor.

Üst Alt