Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir yıllık rapor, iki yıllık vergi indirimi ile emeklilik müracaatı!?

Kadoturk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli forum üyeleri,
29.04.2020 tarihinde Ankara'ya ulaşan raporumun sonu 94 ile biten numarayı tam 2 saat hiç aralık vermeden arayıp ulaştığımda
10.01.2021 tarihinde onaylanmış olduğunu öğrendim. Bugün itibariyle 13 gün geçmesine rağmen, Evisis'te , İnteraktif Vd.'de de görünmemekteydi.
Buna karşılık bizzat vergi dairesine giderek raporumu 2 yıl süre ile onaylanmış olarak teslim aldım.

Şu halde ,
Engelli raporum 1 yıllık olarak verilmişti.Tekrar kurula mı girmem gerek?
Emeklilik işlemleri için elimdeki evrakla başvurmam yeterli midir?
Vergi indirimim bitmeden tekrar başvurabiliyor muyum?
Yapmam gerekenler için bilgi rica ederim.

Merhaba emeklilik işleminde raporunuz değil, vergi indirim yazınızı istiyorlar. 2 Yıllık olduğu için kontrol şerhi koyabilirler. Emekli olurken kontrol şerhi var mı diye sorun.

Kadoturk
Emeklilik şartların dolduysa sgk dan emekli olur yazısını al işyerine ver işyerinden çıkışını al vergi indirimi kağıdınla işten çıkış kağıdını sgk ya ver emeklilik dilekçeni doldur emekli ol kontrol muayene tarihinden 3 ay kadar önce sgkdan kontrol sevkini iste tekrar heyete gir oradan sgk tekrar raporunu sana vermez maliyeye gönderir tekrar onaylanırsa emekliliğin devam eder taki vergi indirimin sürekli gelene kadar aynı işlemleri tekrr yapacaksın

Merhaba,
Bugün SGK'a gittim. 15 yıl sigortalılık sürem dolduğunda emekli olabilecekmişim. Aşağı yukarı vergi indiriminin bitiş zamanına denk geliyor.
Şu halde,
Şubat ayındasüresi bitecek olabn engelli raporumu yenilemek için kurula girmeli miyim?
Emekli olamayacağım için biriken maaşımı alabilecek miyim?

Benim bildiğim rapor için gitmenize gerek yok. Vergi indirim sürenizi beklemeniz süresi dolmadan 3-4 ay önce tekrar başvurmanız gerekme te. Benim vergi indirim süremin bitmesine 1 ay kala emekliliğim doluyordu, başvurdum ve emekli oldum. Ama daha sonra SGK kontrole sevk etti ve hala uğraşıyorum. Bugün yarın netleşecek :). Biriken maaştan kastınız vergi indirim farkı ise geçmiş ayları vergi dairesine başvurarak alıyorsunuz diye biliyorum.

Kadoturk

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Merhaba,
Doğum tarihi: 30.11.1988
İlk Sigorta: 14.11.2005
Şuan Toplamn günüm : 4601
%82 Engelli raprum ve iki yıllık aynı oranda vergi indirimi belgem var.

Kadoturk

30.11.1988 + 18 = 30.11.2006 emekliliğe temel sigorta başlangıç tarihi

30.11.2006 + 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 primle emekliliği hak ediyorsunuz.
Yani 1.12.2021'de emeklisiniz.

2008_oncesi.PNG

@Kadoturk

hastalığın nedir hastalığa göre 1 yıllık çıkmış olabilir bir de hastaneye göre değişiyor

Üst Alt