Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birbiriyle birleşik 2 akaryakıt istasyonu beni işe aldı. Sizce hangisine gitmeliyim?

BlueBlue

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
8
Her ikisi de markette çalışacak personel arıyor. İkisiyle de görüştüm, ikisi de beni bayramdan sonra başlamam için ise aldı.

Shell çalışma şartları;

8 saat mesai (Haftada 1 gün izin)
Maas asgarî ücret + 8000 TL yemek ücreti

Şimdi birde bu Shell'in hemen yanında OPET var orası da şöyle;

24 saat mesai, sonrasında 48 saat tatil
Maaş 32.000 TL + 4.000 TL yemek ücreti

Ben ayaklarımdan bir operasyon geçirdim 2 sene önce. Çok uzun süre ayakta kalınca, yürüyünce çok kötü ağrılar oluyor. Masa başı iş bulamadım bir türlü, lise mezunuyum çünkü.
Artık evde oturmaktan, balkonda oturup boş boş dışarıyı izlemektende bıktım. Sizce hangisine gitmeliyim? Tabi sağlığım elverir mi bılemedim

OPET çok sağlam köklü bir akaryakıt firması tercihin orası olmalı bence hem maaş yönünden güzel hemde 2 gün izin var denenmeli.

@BlueBlue,

Selam,

Hocam bence 8 saat çalışıp çıkabilecğeiniz bir iş size daha iyi olur, 24 saat dayanamazsınız gibi.

Eğer zamanla işe alışır, şikayetiniz olmazsa 24 saat iş 48 saat izni de denersiniz.

Hayırlısı artık.

@birgunyeniden Aslında uykuya çok düşkün biri değilim ama 24 saat boyunca da uykusuz durabilir miyim bilmiyorum. Hiç şimdiye kadar 24 saat uykusuz kalmadım. Kafam çok karışık

@Polmiks Risk derken tam olarak neyi kastettiniz hocam

@Rümeysa94 OPET köklü bir şirket fakat bu OPET bağlı şahıs petrolü. Yani bir sahibi var
Ama Shell direkt kurumsal, sahibi Ahmet Ali Veli değil yani. Haklısınız maaş olarak iyi ama zorlanır mıyım o çok kafama takılıyor

@Mustafa 1972 Çalışma süresi güzel Shell de ama maaş düşük. Bir yandan da Shell de markette 2 kişi çalışıyor, OPET de tek kişi. Sizce zorluk acisindan hangisi daha zor ben çok kararsız kaldım. Shell de nedense düşük geldi bana ücret olarak

@friends Bende daha çok ona takıldım. Shell de oturma şansın yok, 8 saatin 30 dakikası yemek desek kalan 7,5 saat mola vermeden çalışıyorsun. Ama opette 24 saat hiç dinlenmeden, oturmadan çalışıldığını sanmıyorum. Çok kararsız kaldım.

Bu soruyu yakın çevreme danıştım, arkadaşlarıma sordum. Yarısı OPET, yarısı Shell daha iyi olur senin için dedi. İkisinden birini seçip uzun vade çalışmak istiyorum. Bir gün iki gün çalışıp bu iş çok zorlayıcı diyip ayrılmak istemiyorum arkadaslar. Evde çok bunaldım psikolojik olarak. Tamam ayağım rahatsiz, çok ayakta kalınca ağrıyor ama çalışmak da zorundayım. Bir yerden başlamak zorundayım. Çok kararsız kaldım ne yapacağımı bilmiyorum

Ben yine OPET derdim cebime giren paraya bakardım uykusuz kalmak var ama yinede değer

@16Caner16,
Daha önce 16 saat çalıştığım bir yer vardı yine petrol ama çok yoğun değildi tenha bir yerdeydi

@Rümeysa94,
Benimde aklıma yattı gibi
Shell de 3 vardiya sistemi var
07:00-15:00/ 15:00-23:00/ 23:00-07:00
Sürekli düzenin değişiyor
Ama opette sabitsin

shellde çalış. günde 8 saat sana uygun. Ayaklarımda sorun var diyorsun. 24 saat ayakta duramazsın.

Bence ikisi de bir engelli için ağır iş
24 saat mesai
Yataktan kalkıp gitmesi var
Mesai bitimi işten çıkıp yatmaya gitmesi var
Nerden baksan en az 26 saat uyanık olacaksın
O yorgunlukla da 15-18 saat uyursun
Bence opet cok ağirmiş

Shell ise 8 saat çalış ama o da 3 vardıyalı mesai
O da sıkıntı

Bence markette çalışacakmışsın zaten akaryakıt marketi yerine a101 şok bim migros carrefoursa bu marketlere göz at

@Micro123,
Ama bu diğer marketler daha yoğun olmaz mı ? Ne farkı var ki petrolde. Marketlerde de vardiya sistemi var. Ben daha önce başka bir petrolde çalışıyordum ama orda akşam 6 sabah 9 çalışıyordum. Çoğunlukla oturuyordum

@Kobra_,
24 saat hep ayakta mi dururum ki ?

Arkadaşım Carrefour’da çalışıyor asgari ücret +3 ayda bir 45 bin ikramiye alıyorlar. Aylık 36-37 civarına denk geliyor . Normal markette çalışsanız daha iyi olur . Çünkü kış zamanı dışarıda dikilmek çok zor olabiliyor .
İlle de ikisinden biri derseniz 8 saat mesai olanı tercih edin.

@BlueBlue,

Vardiya sistemi olmayan bir yerde çalışmak daha güzel en azından düzenin var çalışma saatleri belli yinede sen bilirsin

Bu iş tecrübem yok ama tahminen;

Vardiyali olanda geceyi alsan, gece iş az olmaz mı? Diğerleri de gece evde olacağı için sevinmez mi?

Herhangi bir petrolde bu işi yapan biriyle görüşebilirsin, ne kadar ayakta kalınır vs diye.

24 saat çalışıp memur dan daha az para alacaksın memur 49-50 alırken sen max 36 alacaksın ne gerek var ?

@Tenê,
Onu ben alamıyorum hocam dönüşümlü gidiyor

@Polmiks,
Hocam sonrasında 48 saat dinlenince zaten hemen hemen yine 8 saate tekabül ediyor aya vurunca. Ayrıca memurla kıyas yapmamız saçma olmaz mı

@Rümeysa94,

HERKES AYAGİN ZATEN RAHATSİZ COK AYAKTA DURAMİYOSUN 24 SAAT SENİ COK ZORLAR DEMİS :(

🔹 Seçenek 1: 24 saat çalış, 48 saat izin (Toplam 36.000 TL)

1 döngü = 3 gün (1 çalış + 2 izin)
1 ay ≈ 30 gün → 30 ÷ 3 = 10 döngü
Yani ayda 10 gün çalışıyorsun
Ve her bir çalışmada 24 saat çalışıyorsun.

👉 Aylık toplam çalışma süresi = 10 gün × 24 saat = 240 saat

🔹 Seçenek 2: Günde 8 saat çalış, her gün çalışma (Toplam 30.000 TL)

Haftada 6 gün çalıştığını varsayalım (çoğu işte böyledir),
Ayda ≈ 4 hafta × 6 gün = 24 gün

👉 Aylık toplam çalışma süresi = 24 gün × 8 saat = 192 saat

🧮 Karşılaştırmalı Hesap:​

KriterSeçenek 1 (24/48)Seçenek 2 (8 saat)
Aylık maaş (yemek dâhil)36.000 TL30.000 TL
Aylık toplam çalışma240 saat192 saat
Saatlik kazanç36.000 ÷ 240 = 150 TL30.000 ÷ 192 = 156,25 TL
Aylık çalışma günü10 gün (ama 24 saatlik)24 gün (günlük 8 saat)
Aylık izin günü20 gün6 gün

🧠 Değerlendirme:​

• Seçenek 2, saatlik daha fazla kazandırıyor ama ayda 24 gün çalıştırıyor.
  • Seçenek 1, ayda sadece 10 gün çalıştırıyor ama bir kerede 24 saat ayaktasın, biraz yorucu olabilir.
    Yine de 20 gün izin çok büyük avantaj.

✅ Sonuç (Öneri):​

Eğer sağlık durumun iyi, 24 saatlik vardiyaya bünyen uygunsa ve bu düzenli olarak seni yormazsa:
➡️ 36.000 TL'lik 24/48 sistem mantıklı çünkü az çalışıp daha çok kazanıyorsun.

Ama
➡️ Düzenli hayat, daha az stres, daha dengeli uyku istiyorsan: 8 saatlik sistem daha insani.

Memura göre hesaplayacağım tabi ki tüm zamlar ve fiyatlar memur maaşı üzerinden hesaplanır. Bu kadar çalışıp memurun yarısından 2-3 bin tl fazla alınacaksa insanı aptal yerine koymak olmaz mı ?

@Polmiks,
Hocam cevabı görünce şok oldum. Teşekkür ederim zahmet etmişsiniz hakkınızı helal edin. Aslında sağlık konusu şöyle.
Çok ayakta durunca, yürüyünce ertesi gün ayağımda ağrı oluyor.
Ailem bana bunu artık bahane olarak görme, takıntı yapma, biraz dirençli ol, geleceğin için çalış deyip durdu.
8 saat çalışıp haftada 1 gün izinli olduğum günü beklemektense acaba 24 çalışıp sonrasında 2 gün dinlenmek güzel olur gibi geliyor. Pikniğe de gidersin, gezmeye de gidersin, kendine de zaman ayırırsin ve sabit bir sistemde çalışmış olursun.
Ama 8 saatlik sistemde misal pazartesi-pazar arası 15:00-23:00 çalışırken aniden 23:00-07:00 a dönersin, bu döngü sıkıntı olur gibi geliyor.
24 saatlik iş için ayağın ağrır demişler arkadaşlar ama ben 24 saatin tamamını ayakta gecirecegimi sanmiyorum ya. İlla ki özellikle gece kimse olmayacağı için oturma şansım olur saatlerce

Öncelikle, geçmişte geçirdiğin operasyon nedeniyle uzun süre ayakta kaldığında ağrı yaşadığını söylüyorsun. Bu, seçimini yaparken en önemli kriterlerden biri olmalı.
Bence Opet'te çalışmamalısın çünkü mesai saati oldukça fazla.
24 saat çok uzun bir süre çalışmak için.
24 saat çalıştıktan sonra eve geldiğinde uzun bir uyku çekmen gerekecektir kendine gelmek için ve günün bitecektir, çünkü ciddi bir uyku borcun olacaktır.
Bunu sürekli tekrarladığında başka sağlık problemleride ortaya çıkabilir.
7.5 + 1 saat mola çalışma sistemi bile zorlayabilir seni bir süreliğine, sürekli evde olan birisisin anladığım kadarıyla.
Bir yandan da Shell'de gece vardiyasının olması kötü olmuş. Bu dezavantaj tabi.
Daha iyi bir iş bulana kadar katlanılabilir.

Özetle bence Shell daha güvenli ve sürdürülebilir bir seçenek olur.
Eğer maddi sıkıntın yoksa ve sağlığını riske atmak istemiyorsan, kesinlikle Shell daha mantıklı.

Cevabınız için teşekkür ederim @eclipsar hocam. Geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim. Ben sağlık sorunumdan dolayı engelli raporu almayı denedim 7-8 defa yılmadan fakat olmadı. Doktorlar yeni bir ameliyat önermiyor, bu şekilde idare etmem gerektiğini söylüyor.

Evet sürekli evde olan biriyim. Sosyal hayatım yok, hobim yok, arkadaş çevrem yok şehir değişikliği yaptığımız için. Bütün gün evde film izleyip oyun oynayan, gelecekle ilgili hiçbir hayali olmayan biriyim. İçerisinde bulunduğum duruma uzulmekle yetindim şimdiye kadar. Hiç harekete geçme, azimli olup birseyler yapma olayım olmadi. Hep korkak bir şekilde yaşadım

Son günlerde dikkat ediyorum ki yaşıtlarım evleniyor, yada kendilerine altın birikimi ev eşyası için para birikimi yapıyor. Kimi var ki araba almış, kredi çekmiş iş kurmuş. Bende bütün gün evde oturup dışarıyı izliyorum. Bu durumdan ailemde şikayetçi.

Erkek kardeşim ve babam çalışıyor. Özellikle babam 58 yaşında olmasına rağmen, kalp piliyle yaşayan birisi olmasına rağmen bedenen ağır bir işte çalışıyor. Onlar çalışıp getiriyor bende yiyorum...

Sürekli masa başı iş aradım ama bulamıyorum. Bulsam da ulaşım sorunu oluyor. Yaşadığım bölge akaryakıt istasyonları ve cafelerle dolu. Cafeler de tüm gün garsonluk işini direkt eliyorum.

Akaryakıt istasyonu marketlerinde çalışma düşüncem oldu. Görüşme yaptım dediğim gibi iki taraf da olumlu dönüş verdi, bana evrak listesi attılar.
Annem sürekli ağrın olduğunu biliyorum ama çalışmak zorundasın diyor. Geleceğin için çalışmak zorundasın çünkü bizler sana miras verebilecek bir aile değiliz diyor. Babanın durumunu görüyorsun diyor

Son günlerde ilk defa çalışma azmi geldi sağlık sorunlarını düşünmeden. Çünkü buna mecburum. En azından insan yüzü görürüm, çalışma arkadaşlarım olur, müşterilerle iletişim kurarım.

OPET de yani 48 saatlik sistemde tek başına calisiyorsun fakat Shell de yani 8 saat çalışma, 3 vardiya sisteminde 2 kişi çalışıyor. Yani en azından ben is görüşmesine gittiğim de kasada bir bay bir bayan vardı.

Bilmiyorum hocam anlatılacak çok şey var aslında. Duygularım, düşüncelerim çok yoğun. Ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki soluğu burda aldım sizlere içimi dökmek istedim

Bu adam hiç mi uyumayacak
Hiç mi sosyal hayatı olmayacak
Psikolojisi altüst olur düzensizlikten

Bence standart 8 saatlik engelli kadrosundan mahallesinde 3harfli marketlerin birinde çalışsın

Birgün iki tavuk yumurtacının önünden geçiyormuş. Tavuğun biri demiş ki iri yumurtaları göstererek bak bunları ben yapıyorum demiş. Diğer tavukta küçük yumurtaları göstererek bunları da ben yapıyorum demiş. İri yumurtalı tavuk benim ki 10 tl senin ki 8 tl demiş. Oda cevaben "kocam bana 2 tl için kıçını yırtmana gerek yok." dedi demiş. Shell🤣

Kardesim yillarca market sektöründe çalıştım. Eglenceli zevklidir. Ozellikle sigara bagimliligin yoksa kasa iyidir. Ama benzin marketlerinde sadece kasa degil arada reyonlara da bakarsin. Benzinliklerde ekstra temizlik elemani da oldugundan dolayi temizlikle ugrasmasin... Gelelim hastaliga bende ortapedik ve psikiyatrik rahatsızlık var. Insanlarla fazla muhatap olma. Al gülüm ver gülüm uzerine çalış. Zaman su gibi akip gider. 24 saat zarar verir sana. Cunku uzanmak isteyeceksin belli sure sonra. 24 saat otur otur buda bel kaslarina zarar verir hatta fitiga neden olur. O guzden temizinden 8 calis ve evine git. Sanma ki hep oturacaksin. Ayaktada durdugun zamanlar olacak. Ozellikle sigara satislari gibi satislarda otur kalk cok yaparsin...
Paraya aldanip 24 saati seçme. Zaten mesain bittikten sonra eve gidip yatarsin gece olur. Sonra gece yatamazsin. Ve uyku duzenin mahvalur. Midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olma. 13 senelik market tecrubemden bahsediyorum. Karar senin. Git orada ki calisanlarla konus kim halinden memnun öğren. Bekara kari bosamak kolaydir misali bu isleri yapmayanlarin verdigi akillarla hareket etme toz pembe hayaller kurma.

@m.okanoyun,
Hocam çok teşekkür ederim uzun uzun detaylıca yazmışsınız. Sabit 8 saat vardiya olsa sorun değil ama burada da her hafta değişen bir vardiya sistemi var. Bir hafta sabah, bir hafta öğleden sonra, bir hafta gece gidiyorsun işe. Böyle de uyku düzeni diye bişey kalmayacak gibi. Hâlâ çevre yerlere bakıyorum daha uygun bir iş bulamazsam shell'de çalışacağım mecburen

Aslinda isin en guzel kısımlarından biri bu. Zamanin nasil geçtiğini anlamazsin. Bir bakarsın ay sonu gelmiş. Her gun sabahin köründe kalkma derdinde olmaz. Geceleri film izlersin. Gunduzleri yogun çalışırsın. Ogle vardiyasinda ise gider sakin sakin çalışırsın

Üst Alt