Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birçok hastalığı olan kişi tek hastalığından engellilik raporu alabilir mi?

Haikkinen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar.ben bursadan yazıyorum 6 aylıkken geçirmiş olduğum havaleden dolayı her iki gözümde şaşılık oluştu 1999 yılında her 2 gözümdende ameliyat oldum 2007 de tekrar eden şaşılık durumundan dolayı sol gözümden yeniden ameliyat oldum.ve şaşılık her iki gözmde halen var miyop var ama oranlarını unuttum.4 yaşımda iken kulaklarımda işitme kaybı yaşadım ve 2004 te 6 aylık askerlik döneminden sonra işitme bilateral orta derecede sensörinöral işitme kaybı teşhisi ile muaf oldum.2005 yılında devlet hastahanesine müracaat ettimde işime kaybından %28 aldım.yılını am hatırlamıyorum ama göz kaymasından ise %18 almıştım. yaklaşık 3 ay öncede sol ayak bileğimde kireçlenme teşhisi konularak kapalı ameliyat oldum eski ağrılarım gene devam ediyor yeni iş başı yapıcam.Doktorum ayak bileğindeki kıkırdaklar bittiği için ağrıların devam edecek dedi.2 seçenek sundular doktorum 2sinede razı olmadı.1.ayakbileği dondurulması 2.ci ise platin takılması ve bu seçeneklerden hangisi olursa olsun çalışamazsın dedi.asıl sorum şu ;Ben özürlülük raporu için tek rahatsızlığından dolayı alınabılıyor sanıyordum.araştırmalarım sonucu birden fazla rahatsızlığınız geçerli ise alınabiliyormuş.siz bilgili arkadaşlarım ben ağustos ayında özürlülük raporu müracatı yapsam benim rapor alma olasılığım nedir ? ve doktorlara ne gibi rapor istedğimi belirtmem gerekir ?.Not 2004 yılında İzmir Askeri hastahanesi K.B.B tabib albayım bana ilerleyen yaşlarda işitme kaybın baya bi çoğalacak dedi.şuanda onu yaşıyorum ayrıca sağ kulağımda işitme cihazım var fakat yüksek seslere alışkın olmadığım için takamıyorum. bana fikir veren arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.

Kaç gün sigortan var işe giriş yılın nedir onları söylersen. Bağkurlumusun yoksa ssk lımı.

ssk girişim stajerlik 2001 ama asıl prim ödeme yılı 2003 şuan bir fiil ödenmiş olan toplam ssk günüm 4005

hocam onun farkındayım ben sorunumu yukarıda belirttim %40 ve üzeri alma olasılığım nedir onu merak ediyorum.Saygılarımla

Haikkinen
Rahatsızlıklarınızın daha da arttığını belirtiyorsunuz.
Artmadan dahi %28 kbb, %18 göz den olunca toplam işgücü kaybı zaten %41 yapıyor.
Özürlülük ölçütü değiştiğinden verecekleri oran biraz düşmüş olsa da hesaba katılmayan ayak bileği ve ilerleyen işitme kaybından dolayı %40 üzeri alabilirsiniz.

Sağlık Kurul Raporu

Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 2 ay önce rapor ile ilgili düşüncelerimi paylaşmıştım. 2005 yılında KBB den almış olduğum %28 lik raporuma itiraz edip yeni düzenleme ile göz ve ayak bileği kireçlenmesi ameliyatı sonrası geçmeyen ağrılarım ile birlikte Bursa Devlet Hastahanesine müracat ettim.KBB %37 Ortapedi ve Fizik %4 +%1 olarak göz ise miyop belirtip gözlük kullanmamı gerektiren bir yazı ile heyete gönderdi.gözümden 3 sefer şaşılık ameliyatı olmama rağmen her 2 gözümde dışa kaymalar mevcut.miyop ise sağ 1.25 sol 2.00 olarak lazer ölçümde tesbit edildi.heyete girmeden öne ortopedi uzmanı sol ayak hileli diğe kaşesini basmış.burasını anlayamadım tabi.heyete girdğimde başhekim bana gözlerinde çiftli görmemi var dediğinde ben dedim hocam durum aynen öle sonra heyetteki göz doktoruna raporumu uzattı göz doktoru başhekime hocam şaşılık ile ilgili oran yok dedi.Başhekim tekrardan hocam genede bi oran verin deyine uzaktan kalem hareketinden bakarak %10 yazdığını gördüm.şimdi sonuçlar tahminimce %37 kbb %10 göz %4+%1 fizik verdi bu sonuçlara göre rapor alma olasılığım nedir.şayet hak kazanır isem ankaraya vergi indirimi için gönderirsem düşürülme olasılığı nedir.saygılarımla.cvplarınızı bekliyorum.Not:ssk staj giriş 2001 prim ödeme tarihi 2003 şuan bir fiil ödenen 4030 gün var.Saygılarımla.

%46 olur..
Ankara düşürür mü bilemeyiz...

Önce vergi indirimi onaylatınız sonra emekliliği hesaplarsınız...

S.a arkadaşlar bugün raporumu aldım%46 ve 2022 sayılı yasa ve tüm engelli haklardan yararlanma için + rapora itiraz değerlendirilmesi "2005 yılında kbb %28 almıştım" Öncelikle hangi haklardan yararlanabilirim. Not: Rapor sürekliliği evet yazıyor.Saygılarımlar.

Arkadaşlar raporumu iş yerine verdiğimde bana vergi indirimi için evrak düzenlediler bunu defterdarlığa müracaat edip ankaraya gönder dediler.
raporum %37 KBB %10 Miyop astigmat , alternan ekzotropya ,diplopi (Görmeler sağ 0.75 sol 1.00 ile tam) %5 Fizik sol ayak bileği osteoartroz (Tablo :3.10%4 Tablo : 3.11 %1) ortalama %46 verildi
Ankara bilgilerinize göre bu oranı düşürürmü.rapor Hakem Hastahanesinden alındı.

Bugün defterdarlıktan işyerime yazı geldi vergi indirimim %46 ile onaylanmıştır.

Yardımlarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Saygılarımla.

Üst Alt