Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birçok hastalıktan dolayı çalışamaz durumdayım. Emeklilik için ne yapabilirim?

güneşgül

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
28/01/1968 doğumlu (42 yaş) bir bayanım.
İlk sigorta (S.S.K) girişim 15/05/1986 dır. Şubat 1987 yılında kadroya geçmem dolayısıyle Emekli Sandığına tabi olup, Eylül/1991 yılına kadar çalışıp, evlilik dolayısıyle istifa ettim.
Aynı memuriyetime 14/05/2006 tarihinde geri döndüm. Halen aynı işimde çalışıyorum.
Toplam 423 gün (14 ay gibi) sigortalılığım ve 8,5 yıl Emekli Sandığına tabi çalışmışlığım mevcuttur.

Ancak sağlık sorunlarımdan dolayı her geçen gün çalışmam güçleşmektedir. Hipertansiyon/hipoglisemi-şeker-guatr (ameliyatlı )ve astım-bronşit hastasıyım.

İritabl kolon, sağ bilekte sinir sıkışması (karpal tünel sendromu) Bunların dışında bel ve boyun fıtığı rahatsızlıklarından dolayı sık sık hareket zorluğu yaşamaktayım. Ayrıca hepatit B taşıyıcılığı ve karaciğer yağlanması (3 boyutta) karaciğer enzim yüksekliklerinden başka karaciğerde büyüme tespit edildi. Raporlarını sunabileceğim mide-sinüzit- hemoroit gibi rahatsızlıklarımdan dolayı çalışmakta gün geçtikçe zorlanmaktayım.

Karaciğer sorunlarımdan dolayı ilaç tedavisi olamıyor, şeker-tansiyon rahatsızlığımdan dolayı ameliyat da en son çare olarak görülüyor. Bu durumda tedavi de olamıyorum. Bu rahatsızlıklardan dolayı sinir sistemimde güç geçtikçe bozuldu. Masa başında bilgisayar başında aşırı yoğun bir halde vatandaş karşısında çalışıyorum. Sağ bileğimdeki sinir sıkışması ve bu rahatsızlıklarımın sonucunda da elim kalem tutamaz hale geldi, titremelerim gün geçtikçe artıyor.

Nörölojik ve psikolojik sorunlar malulen emeklilikte dikkate alınır mı? Malulen emeklilikten önce hastalıkların tedavisi yoluna gidildiğini biliyorum. Tedavi için izin alma durumumda yoğunluk ve anlayışsızlıktan dolayı mümkün değil. En azından malulen emekliye ayrılırsam stres ve yorgunluktan uzak durur, hipoglisemi için öğünlerime dikkat edebilirim. İşyerinde mecburiyet karşısında kendimi sıkıyor, evde ise güç ve enerjim olmadığına başkalarına muhtaç yaşıyorum.

Bu arada 5 aydır, kadın hastalıkları yönünden kanama yaşamaktayım. Kürtaj ve parça alındı. Daha da bu durumum devam ederse rahim ameliyatı söz konusu. Zaten guatr için hormon ilacı alıyorum. Sıkıntılarım var, rahim-yumurtalık ameliyatından sonra sıkıntılarım daha da arttığı zaman çalışmam nasıl olacak?

Malulen emeklilik için müracaat ettiğimde yüzde kaçlık rapor alırım? Kurul doktorları bunu bilirler, bu konuda yardımlarınıza çok ihtiyacım var, Bunun için neler yapmam gerekir?

Buna bir engelim varsa, en erken ve ne zaman hangi kurumdan emekli olabilirim? Geçmiş yıllar boşluğunun ödenmediğini biliyorum. Yine de son yıllarda eskiye ait borçlanma şansı olabilir mi?

Bunların cevabını bekler, saygılar sunarım.

Maluliyet cetveli'ne göre çalışamayacak derecede malul olduğunuz sağlık raporu ile belgelenirse, toplamda 10 yıllık hizmet süreniz tamamlandığında memur statüsünde malulen emekli olabilirsiniz (5434/53)

Geçmişe dönük prim yatırmanız maalesef mümkün değil.

Üst Alt