Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birçok rahatsızlığım var. Malulen emekli olabilir miyim?

redrosee

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadalar
bende kronik venöz yetmezlik
Aterosklerotik kalp hastalığı EF 60
ekstremite arterlerinin aterosklerozu
lumbar ve diğer intervertebral disk bozuklukları radikülopati
alerjik astımım var respiro kullanıyorum
şeker hastalığı insülin kullanıyorum günde 4 defa
ayrıca bel fıtığından ameliyatlıyım ve fıtık tekrarı ve disk daralması var kalpten anjio oldum sol bacağımdan anjio oldum açlık şekerim 350 450 arası pletal ve plaviks kan sulandırıcı içiyorum hergün birde alerji hapım var kollestirolüm yüksek kollestrol hapıda kullanıyorum

malülen emekli olmak için gerekli oranda rapor alabilirmiyim acaba şimdiden ilginize teşekkürler

Benim bildiğim tek hastalıktan yüzde 60 oran olması gerekiyor maluliyet için.

farketmiyormuş o raporun yüzde 60 olması önemli demişlerdi ama toplamında ne alırım bilmiyorum ona göre başvuruda bulunucam cvp yazdığınız içinde teşekkürler

@redrosee

Kardeşim aynı durumda benim birçok hastalık olması sgk için önemli degil tek hastalıktan 60 oran alman gerekiyor sgk ta dilekçeni ver seni bi hastaneye sevk etsinler ama o hastalıkların toplamı malulluge yetmez beni red ettiler hakkında hayirlisi

[FONT=sans-serif]Kardeşim bak bende aritmi var insulin direnci var hashimato troidi var belde 8 platin var kronik insomnia var karaciğerde 15 cm hemanjiom var emboli tedavisi görüyorum devamlı b12 eksiliyor bir 2 tanede psikiyatrik tanım var malulen emekliliği red ediyorlar eğer 10 yıllık sigortalılık ve 1800gun yatmış priminin varsa sgk ya muracat et hastaneye sevk al hastanenin verdiği rapor önemli degil sgk nin içindeki sağlık kurulunun raporuna emekli olur demesi önemli hakkında hayırlısı bi bas vur gerisini hak getire[/FONT]

tşkrlr ben daha önce ayktan anjio şeker ve bel fıtığından yüzde 50 raporluyum zaten üzerine alerjik astım kalp rahatsızlığı ve kronik venöz yetmezlik eklenecek sgk ya danıştığımda ise tek hastalık demediler bana toplam rapor yüzdem 60 ve üzeri olacakmış hayırlısı bakalım

Aslinda listede aynen şöyle yaziyor birden fazla hastalığı olup tedaviye ragmen çalışma olanağının olmadığı durumlar ibaresi var ama sgk içindeki kurul bu maddeyi hic uygulamıyor mesela şeker demissin ama en az 3 organı tutacak şeker hastalığı anjiyo olmak önemli degil efor kaybına bakılıyor burda anjiyo olan cok kişiye özürlü raporunda %30 oran verildi ama o oran malulen emeklilikte bir şey ifade etmiyor sen hayırlısıyla baş vur gerisi hayır olur inşaallah ama çok büyük beklentin olmasin hayal kırıklığına ugrama

özürlülük gün sayısı

merhaba arkadaşlar malulen emeklilik için kaç gün isteniyor acaba bilgisi olan varmı

kades 10 yıl calısma 1800 gun prım ıstenıyor eger bakıma muhtacsan yatalaksan sade prim gunune bakıyorlar bıde engellı oranı yuzde 60 ve uzerı olması lazım.

engelli oranım yüzde 70 1800 günüm var ayrıca 30 yıl sigortalılık yılım var ama yatalak değilim acaba malulen emekli olabilirmiyim bazı insanlar yatalak değilsen 3600 gün diyorlar doğruluk payı nedir
cevap verdiğiniz içinde teşekkürler

ağır engellı bakıma muhtac degılsen kendı kendını ıdare edebılıyorsan 10 yıl 1800 prim gunu sana yuzde 70 vermısler ama malulen emeklılıkte farklı bıdaha engel oranı verıyorlar ordan yuzde altmıs ve uzerı alman lazım .3600 beklemene gerek yok normal emeklı olmıcan kı 3600 yaparsan normal yoldan emeklı olursun 15 yıl uzerınden . ama malulen emeklılkte normal emeklılık arasında maas farkı var sana söyliyim.

Üst Alt